EESYA

AARIZ

Thursday, July 29, 2010

Sleeping Beauty?


Ada budak nih... Hari ni tetiba boleh lak takmo bangun tido..
Tatau aaa semalam tido kul baper sebab mama dia dah tido awal lagi.. Hehe..
Penat posa laa katakan..

Alih2 hari ni, Eesya lak takmo bangun..
Dah kejut banyak kali.. Gomol sana sini...
Boleh buat derkkk jer tido lagi..
Dukung bagi duduk masa mama nak siap2 pegi opis pun, dia leh bantai lena lagi.. Haihhh...
Last2 terpaksa laa mama dia dukung..
Rumah dah laa atas awan.. Jenuh laa nak dukung budak 13kg nih..
Nasib laa tetiba baru ternampak stroller dia yang dah lama bertapuk kat tepi pintu.. Hahaha..
Terus buh dia dlm stroller.. Dan tolak jer keluar..


Lena diulit mimpi dalam stroller.. Umpan dengan toys pun buat tatau jer.. Ngantuk giler tak hengat aa nih?


Abih tu, dalam lif, boleh lak mata pejam.. Duk senyum2...
Aik? Budak ni memainkan aku ke? Dia buat2 tido ke?

Tapi bila dukung masuk kereta, siap dengar bunyi dengkur lagi..
Haishhh.. Tido lagi laaa...
Sampai dah sampai umah maktok pun takmo bangun..
Aiyakkk..

My Sleeping Beauty...

What happened to my 7.30am-auto-wake-up-girl?
Not auto anymore?

Tuesday, July 27, 2010

Banner Blogspot aku...


Tatau aa korang perasan ke tak... Aku tukar banner atas ni..
Saja gedik buh gambar sendiri... Hahaha..
Kalau tak letak gambar kat blog sendiri, owner blog mana lagi nak letak gambar haku kan...
Kena aa buh sendiri.. Hahahaha..

Ni gambar masa pi bukak posa kat EQ tahun sudah.. Pasaipa suka gambar ni?
Sebab budak Eesya tu telah membuatkan aku nampak cam kanak-kanak riang.. Hahaha..
*Kedekut.. Orang nak aiskrim skek pun tak bagi...*

So, hari tu..
Asalnya nak minta tolong Encik Syam resize kan gambar ni sebab nak buat banner atas ni kan..
Tapi Encik Syam dengan baik hati, rela hati telah mengedit gambar aku sekali..
Agaknya dia rimas kot tengok gambar aku yg sememeh itu..
Hahahaha...


Yang tak edit...


Ni yang edit... Nampak lawa skek kan? Macam pakai Fair & Lovely.. Hahahaha *Perasan*

Encik Syam ni photographer tersohor kat opis aku nih...
Ni blog dia..
So sapa2 kalau nak mintak tolong dia edit gambar banner, boleh laaa..
Hahahaha..
Tapi bukan edit gambar banner jer dia buat.. Semua2 pun dia buat..
Amik gambar orang kawin, tunang, anak orang, bini orang, nenek orang.. Semua2 laaa.. :p

Sekian, mekasih..

p/s: Syam, nanti aku kasik gambar Eesya untuk edit buat banner ganti yang ni eh.. Hahaha..
TQ very the much..

Mari Mengaji.. :p

Currently, Eesya is in the mood of this video EVERYNIGHT... Adoi... Sebelum tido jer haruslah bukak Youtube kat handphone and kasik dia tengok.. Bukan sekali dua.. Mau dekat 7-8 kali duk ulang tayang pun satgi dia cakap "Eesya nak tengok kakak abang nyanyi2 solat2.." Kalau bab2 keagamaan camni semua dia kata SOLAT.. Hehe..

Tapi Alhamdulillah... So far dia dah kenal dah "Alif di atas AA, Ba di ata BAA" tu.. Siap boleh tunjuk2 lagi "Alif banyak2.. Ba banyak2" kat part ada 3 AA dan 3 BAA tu.. Yang lain tu dia boleh ikut gak cuma ada part yang cam konpius skek AA ke BAA ke sebab lagu tu cam laju.. :p


Monday, July 26, 2010

Main Slide Memang Seronok... Tapiiii.....


Main slide memang seronok ya kawan2... Tatau aaa sapa yang kata main slide ni tak seronok... Memang laa rugi kalau tak suka main slide...



Tapi kalau tengok gambar Eesya main slide ni, jangan ler tertipu yer.. Dia memang suka main slide.. Tapi cara dia main slide memang laaa lain dari orang lain skek.. Disebabkan oleh kegayatan beliau yang melampau tu, mari kita sama-sama melihat cara bermain slide oleh Cikgu Eesya...


Dari kiri: Mula2 kita duk kat tetengah camni.. budget laa setakat mana ketinggian yang anda berani... Pastu panjat dari tepi camni.. Pastu duduk.. Pastu slide lah ke bawah... Hahaha.. Cara ini adalah sangat sesuai untuk orang yang gayat cam saya...

Tapi hari tu saya tersilap langkah ... Disebabkan saya tengok ada sorang abang ni panjat rileks jer tangga tu, saya pun panjat laaa... Sekali bila sampai kat atas, saya sangat takut.. Tatau nak buat apa.. Lalu saya pun menjerit meminta tolong...




Hahahaha... Sabaq ja dengan Budak Eesya nih sebenarnya... Benda lain berani kemain.. Bila mai tang ketinggian, confirm FAILED.... Takpe.. Pelan-pelan nooo... Nanti lama-lama ok laa kot.. Jangan gayat terlampau sampai nak pijak balkoni rumah pun tak berani sudah..


Wajah terseksa terkandas atas slide.. Camni punya orang pun ada ka? Hahahaha

Sunday, July 25, 2010

Yong Tau Foo Taiping..

Korang pernah gi Taiping? Takkan tak pernah kot... Mesti pernah punya laa kan? Kat Taiping kan ada Zoo Taiping, ada Taman Tasik Taiping, ada MRSM Taiping (yang penting skali..) Hahaha.. So sesapa yang tak pernah gi Taiping tu, silalah memergikan diri.. Kalau tak, kire korang ni cam tak lengkap lagi ler kehidupan.. Hahaha.. Boleh gitu?

Meh citer makanan yang best kat Taiping... Yang wajib beli masa outing dulu adalah Keow Teow Doli dan Yong Tau Foo.. Bukan salah satu ok... Mesti WAJIB beli adalah 2-2 sekali.. Tiap- tiap weekend, di samping komik laa kan.. Hahaha..

Tapi sekarang Keow Teow Doli sudah kureng sedap.. Mungkin sebab sudah pindah tempat yg ada aircond dan kedai yang menarik serta teratur itu telah mengurangkan kesedapannya.. Hahaha.. Dulu2 punya Keow Teow Doli adalah macam kat tetengah pasar yang dirty, basah lencun, dan ada Cik Ti lari sana sini.. Itu pasal sedap kot.. :p

So, kalau aku balik Taiping (rumah parents Encik Pejoi) acara wajib adalah mencari dan memakan Yong Tau Foo.. Selalunya memakan jer lah.. Mencari apa lagi dah tau dah pun tempat dia kat mana kan.. Hehe..

Ada 2 tempat yang boleh memakan Yong Tau Foo nih... Satu yang dah mmg PEMES dari sejak azali adalah tepi Balai Bomba... Yang ni memang tok nenek anak cucu pun semua dah tau.. Sebab kat sini laaa berkumpulnya semua penjual Yong Tau Foo dari SEANTERA DUNIA.. Cess.. Bukan dunia.. Taiping aje.. Tapi memang sedap laaa... Korang pilih kedai memana pun, aku rasa sedap jer semua.. Hahaha.. Boleh?

Lagi satu tempat adalah bukak time malam saja.. Iaitu K.E Corner.. Kat mana korang nak carik K.E Corner nih, silalah guna Garmin.. Hahaha.. Aku tatau nak describe jalan nak pi sana camne.. Tapi kat K.E Corner ni ada satu kedai jer jual Yong Tau Foo.. Tapi ada lain2 laaa.. satay, Western Food, Nasi Goreng etc.. Lebih selesa makan kat K.E Corner kalau banding dengan Tepi Balai Bomba tu...

So, ni gambar kitorang memakan Yong Tau Foo kat Balai Bomba Taiping 2 hari sudah yer.. Silalah telan air liur.. :p Muahahaha


"Hello pakcik! Yong Tau Foo satu.. besar punya.. sosej lebih.. kuah lebih..ok?"



Yong Tau Foo yang lazat berkrim disukai ramai.. Ada kacang tumbuk dengan bijan banyak-banyak kat atas.. Mana mau cari camni kalau kat Penang? Takdenye... Muahahaha


Fruit Cocktail, ABC, Tropicana Delights... Sejuk2, manis2, masam2..Yummy!~


Budak happy dapat minum Milo Ais... hahaha...

Sekian, sapa posa hari ni, harap dapat ampunkan dosa aku yer... Hahahahaa

p/s: Tetiba rindu kat Pijja, Faz dan Syasha.. Rakan seouting makan tak hengat dunia dulu.. Mana laaa depa pi dah la ni... huhu

Thursday, July 22, 2010

Samay Kay?

Karikatur (baru tau nama benda ni dari kak ana... hahaha) Eesya dah siap...

TADA!!!!~


SAMAY KAY? *"Sama ke?" dalam bahasa Eesya..* hahaha



Ada ke persamaan? Hahaha... Cam takde jer...
Gambar ni yg haku bagi untuk jejaka-jejaka tu tiru...



Ni pulak karikatur Ain (baby girl kak ana) dan Eesya punya (lagi)...

Eesya masa mama tunjuk karikatur tu dia cakap

"Hoh? Eesya cartoon??"

Hahahaha.. Terkejut sebentar beliau...


Karikatur adalah gambar olok-olok yang mengandung pesan, sindiran, dan sebagainya yang dibuat dengan cara melebih-lebihkan gambaran seseorang atau sesuatu dengan tetap mempertahankan kemiripan visual dengan orang atau benda aslinya.

Isi karikatur bisa berupa sindiran atau pujian dan dapat pula dimaksudkan untuk tujuan politis atau dibuat semata-mata untuk hiburan. Karikatur politik biasa ditemukan di kartun editorial, sementara karikatur selebriti sering ditemukan di majalah hiburan. -sumber wikipedia-

Mee Udang... Ayam Penyet... Penang...Slurppp...


Ada dua kejadian yang berasingan yang nak citer kat sini.. hehehe...

Kejadian 1:

Selalu kalau nak makan Mee Udang, kitorang akan ke Teluk Kumbar, pekena Mee Udang Ayu.. Sangat sedap dan menawan kalbu.. Tapi hari tu kitorang pergi, tak tau laa hari Rabu memang kedai tu tutup ke ape.. so takde rezeki.. tapi sebab lapar giler punya pasal, kitorang pun carik kedai yang terdekat yang bukak...


Last2 jumpa Ilyana Cafe nih.. Kedai nih kat belakang Balai Polis Teluk Kumbar...


Mee Udang Ilyana Cafe.. Sedap jugak.. Tak pedas dan manis-manis jer rasanya.. Ada 2 harga, aku tak ingat dah harga dia..hehe.. sebab bukan sendiri yang bayar kan.. makanya haruslah tak ingat harga.. Tapi sedap laaa.. Eesya pun boleh hirup kuah slurpp slurpp...


Ni pulak adalah anak beranak yang beriya amik gambar.. yang tak tahan tu adalah si Eesya yg memula tak plan pun gambar dia nak masuk sekali... tapi sebab dia tgk umi dia nyendeng kepala camtu, dia pun nyendeng gak.. hahaha.. so masuk laa gambar dia sekali.. Samayyy kayyy muka kami semua? Hahaha

Kesimpulan 1:

Mee Udang Ilyana Cafe adalah 2nd choice selepas Mee Udang Ayu.. Sekian.. :p

Kejadian 2:

Hari tu pi Jusco Perda sebab nak singgah makan lepas ziarah jenazah.. Sangat lapar sebab lepas office, maktok terus datang amik kat office, then zooom pergi seberang.. lepas dah ziarah semua, dah maghrib semua, pegi laa nak makan kat Jusco Perda nih... Tetiba nampak satu kedai baru nama AP.. stands for?? AYAM PENYET!! Yeay!! Sejak 2 menjak ni kan FB ramai beno duk cakap ngidam ayam penyet.. sampai haku pun terteringin skali.. hahahaha


Dinner malam tu.. Set nasi Ayam Penyet dan Soto Ayam.. 2-2 pun sedap... Eesya sangat suka Soto Ayam tu... dan benda yang tabur2 atas Ayam Penyet tu...


Ni pulak air honeydewa (honeydewa? hahaha) yang haku rasa sedap giler.. Hahahaha.. Yang sibuk kat belakang adalah budak Eesya tengah sembang apa ntah dengan Maktok dia... Tapi sangat sedaplah itu air... Haihhh... Tetiba teringat ni... Satgi weekend ni ada laa pulak yang singgah nanti.. :p

Kesimpulan 2:

Restoren Ayam Penyet itu adalah boleh dilawati lagi lain kali.. Sekian.. Mekasih.. hehe

Wednesday, July 21, 2010

Upin & Ipin kat Heboh Buku...

Kitorang pegi booth Upin & Ipin jer.. sbb pukul 12.30pm dengan 3pm baru Upin & Ipin keluar.. Rasa cam tak berkesempatan jer nak bawak budak Eesya pegi, so mama dia pun pegi jer time lunch tadi nih.. hehe.. susah laaa nak plan2 suh maktok bawak Eesya datang tetengah opis hour.. Nanti petang maktok ada kelas agama pulak kat rumah.. mesti maktok tak nak punya...


Booth Upin&Ipin.. gambar tak clear sbb amik dari jauh.. masa pi dedekat lupa lak nak amik gambarnya.. hahaha.. ada macam2.. T-shirt Upin&Ipin, stationary, colouring book, bantal, towel, anak patung.. Tapi last2 mama beli nih jer...


Buku panduan solat bersama Upin&Ipin.. Nanti boleh ajar Eesya slow2.. camne nak amik wuduk, camne nak baca doa, camne nak solat.. hehe..


Kat Heboh Buku kali ni, ada macam2 aktiviti jugak selain jualan buku..

Adik ni tengah buat colour2 nih... tatau nama benda ni apa.. tapi bila bukak, jadi cam kat bawah ni...


Haaa... jadik cam kain kaler rainbow tu laaa..


Selain tu yang menarik minat haku dan partner in crime haku nih adalah di bawah..

Yang tudung putih itu adalah Kak Zaiyana.. haha.. dia ler driver dan peneman pi makan dan pi tengok Heboh Buku ni tadi.. yang lagi 2 orang jejaka tu pulak bukan laa sedare mare Kak Ana tu.. Mereka adalah pelukis potrait yang ala-ala komik tu.. Aku tatau laa nama benda tu apa.. Tapi aku dan Kak Ana memasing telah menyerahkan gambar anak memasing utk dilukis oleh jejaka-jejaka itu dengan harga RM10 (hitam putih) dan RM20 (berwarna).. hasilnya belum ada dalam tangan.. kalau ada dan lawa dan jadik muka Eesya, baru aku buh dalam blog ni okies.. hahaha..



Ni pulak ada 'Talk' Bicara Ilmu.. tapi kami pi nyibuk2 ja kat situ.. tak masuk dengar pun.. hehe



Kak Ana yang dipaksa bergambar oleh haku kat gambar yang haku rasa tak logik nak lekat kat dinding rumah sendiri... hahaha.. Gambar tu pun untuk dijual.. Sapa2 yang berminat bolehlah pi beli.. harga dia RM400.. :p



Ni pulak adalah antara orang kuat Heboh Buku nih... Beliau sedang mempromote supaya aku dan Kak Ana join sukaneka petang satgi.. Ada macam2 game katanya.. Tak bleh laa Meow... Aku pakai baju kurung hari nih.. Hahaha.. Alasan tuh.. Eh, betul.. Nama dia Meow.. Bukan saya buat2 panggil dia Meow.. Memang semua kawan2 dia panggil dia Meow.. kan Meow kan?


Ni pulak Kak Ana tengah berusaha nak mengepow kerepek pisang Kak Jannah.. hahaha.. suka hati hang ja tau Kak Ana.. Pi beli sendiri laaa... :p

So sapa2 yang belum pergi lagi.. Boleh laaa pergi dan dapatkan buku-buku yang menarik.. kalau takmo beli buku, boleh beli t-shirt Upin&Ipin.. hahaha.. Kalau tak nak beli t-shirt Upin& Ipin, korang pergi jer laaa main sukaneka ke ape ker.. suka hati korang lah.. :p


Tuesday, July 20, 2010

Upcoming Events...


Wahhh... banyak yer event yang sedang dilooking forward oleh tuan punya blog..
(ayat cam ape jer.. hahahaha)


Heboh buku start hari ni sampai Jumaat... Plan macam nak bawak Eesya jumpa Upin & Ipin.. Boleh gak tengok buku2 apa yang menarik.. mintak2 jadi laa.. yang payah tu bukan apa.. time petang camtu time Eesya tido.. so susah skek nak plan...



Next adalah PCFair.. lagiiiii.... 30 Julai - 1 Ogos.. Aim kali ni nak cari external hdd.. kalau dapat nak buh semua gambar2, video2 yang selama ni duk terperuk merata-rata tu..



Then, Pesta Konvo USM.. 4-8 Ogos.. Walaupun pesta konvo dulu2 lagi best, ada jual macam2.. sekarang cam dah kureng skek.. mintak2 tahun ni best balik.. hehe.. kot2 ler ada orang nak murah hati blanjer beli baju raya siap dah ke pulak.. *wink wink*

Yang penting, duit mau ada... apa mau, semua boleh beli.. asalkan ada duit.. hahaha..

DUIT DUIT.. Di mana kau DUIT?!~~

Officially Seperated.. Part 2..

Wiiehooooo!!!

She slept all night long in her own room..

Well done gurl!



2 years and 5 months and lagi sehari nak jadik 6 months...

dah tido asing... wawawawawa... :p


Monday, July 19, 2010

Officially Seperated...


UNTIL 1 am only... hahahaha..

Experiment mengasingkan tempat tidur dengan Eesya telah berlangsung semalam lepas katil, tilam dan almari baru sampai... punya laaaa excited nak balik nak tengok katil dia.. tak menyempat..



Sibuk nak tolong bukak plastik tilam.. Kalau orang cakap tepi sikit, kang dia balas "Katil Eesya laaa".. Yer ler..yer ler.. katil ko laaa.. tapi lalu laa skek orang nak buh cadar pun nak menyempit sana sini...

Katil, tilam dan almari tu.. semua2 tu tak sampai RM500.. hebat tak? hebat.. hebat!! *clap clap* hahaha.. suka hati dapat jimat kos.. kakakaka.. lagipun menepati apa yang me and Encik Pejoi nak..

Me: Asalkan kaler putih, tak besar sangat..ok
Encik Pejoi: Nak yang tak lebih tinggi dari kepala lutut beliau.. takut Eesya terjun tiruk..



Mine laaa!! Hahaha.. tengah test katil baru.. skek2 kalau sapa2 cakap nak share-share, nanti kelam kabut dia pi duk atas katil tu.. cakap "NOOO.. This is MINE".. kedekut sungguh budak ni.. tapi mama boleh share-share.. hahaha.. mama kan VVIP.. :p


Lepas proses masuk balik segala toys, tent, baju dia dalam almari.. Dia pun nak tolong gak buh baju dalam almari.. "Eesya tolonglah" dia kata.. tapi sebenarnya tolong bukak balik segala baju yang mama dah lipat ada laaa.. satu keje pulak nak melipat balik.. takpe ler.. janji dia happy.. mama and abah pun sangat happy sebab nampak Eesya cam dah pandai nak ada responsibility.. Bila dia letak toys dia semalam atas katil mama, mama cakap "Ni katil mama kan.. Kenapa Eesya letak toys Eesya kat sini?" Terus dia cakap "Oh..." and ambik balik toys tu letak kat bilik dia.. hehe.. pandai pandai...

Usaha menidurkan Eesya semalam pun agak sukar gak sbb nak kena teman dia atas katil yang kecik tu.. takut plak satgi roboh.. hahaha.. boleh ke? Pastu agaknya sebab suasana lain, Eesya pun susah nak tido.. Mama pun kena pretend tido.. baru last2 Eesya tertidur..

Tapi terbalik ler pulak dia tidur.. hehehehe.. Cobaan menidurkan dia ambik masa 45 minit.. Not bad ler.. kul 10.30pm dah tido.. bagus bagus..

Pastu mama pun pegi laaa tido kat katil sendiri.. dah rasa janggal ler pulak tido katil besar Eesya takde.. huhu.. golek sana golek sini.. Last2 tertidur gak.. tapi cam tidur2 ayam jer sbb takut Eesya terbangun...

Sekali betul... Pukul 1am dengar Eesya panggil "Mama!! Eesya nak sleep bilik mama laaa" hahahaha... Mama pun suh abah dukung Eesya masuk bilik kitorang balik.. So experiment berjaya sampai kul 1am jer ler.. kekekeke.. Ok ler tu.. Malam ni kita cuba jaya lagi okies Eesya?


Sunday, July 18, 2010

No TINGGAI Today!!

Status FB saya semalam adalah berbunyi begini:

"No TINGGAI today!!" kata budak eesya yg terdengar perbualan telepon antara mama n maktok dia.. Mama plan nak tinggai dia kat maktok sbb nak pi servis kereta.. sekali terkantoi ler pulak.. hahaha.. terus tak jadik tinggal... lenkali kena buat bahasa kod laaa dgn maktok.. :p

Yup... beliau telah mengkantoikan rancangan untuk meninggalkan dia di rumah maktok di kala mama dan abah pergi service kereta di pagi Ahad yang hening.. so, disebabkan kepetahan bercakap itu, beliau telah memenangi hadiah yang berupa "LAWATAN SAMBIL BELAJAR ke NISSAN Service Centre" hahahaha..

Meh kita tengok apa yang dia buat selama 1 jam 45 minit kat situ..


1) Buat colouring sampai tertonggeng-tonggeng... tapi mostly dia mengarah mama jer.. "Mama, kaler bebird.." satgi pulak "Mama, kaler flower".. dia buat apa pun tatau.. cam mandur jer rupa..


2) Ngabihkan stok gula-gula percuma kat situ.. hahaha.. tak cukup dia sorang makan, dia pi offer kat abah dia pulak.. Mementang aa free...


3) Kaco abah main PSP.. Abah tu dah aa keje shift malam.. sampai umah terus pegi service kete.. tak tido lagi tu... Tu eesya tengah promote gula2 kat abah..


4) Last-last, mama bawak keluar modal terakhir.. Laptop... Since ada wifi kat situ, bukak laa Youtube kat dia.. baru duk diam skek.. Mula2 "Eesya nak Barney".. lepas barney, "Eesya nak Mickey Mouse Clubhouse.." ok laa.. bukak pulak Mickey Mouse.. tak dan sat.. "Eesya nak Elmo World".. ok... Elmo World.. pastu "Eesya nak Princess.." bukak laa pulak citer Cinderella...

Tetiba part Cinderella tengah menari dengan Prince...

Eesya: Eesya nak Enjelila..
Mama : Enjelila? Cindirella ler nih kan?
Eesya: No... Enjelila... Enjelila dance dance..
Mama : Ni Cinderella dance dance laa nih..
Eesya: Noooo.. Enjelila dance.... mouse....
Mama : *Pikir punya pikir...* Ooooo... Angelina Ballerina ke?
Eesya: YES!!! Enjelila Ballewina..

Hahahaha.. Menatang ni yer ENJELILA puan-puan.. Siri baru kat PHDC tu..



Hehehe... mujur ler 1 jam 45 minit jer... kalau 3-4 jam, mau segala kartun tok nenek dia request kat situ... :p

Friday, July 16, 2010

I Love U too..

Rasa berbaloi penat lelah angkut barang-barang Eesya semua, pindahkan ke bilik satu lagi, buang karpet yang dah lama berabuk kat bawah cam snow dah rupa, vacuum, mop 2 kali.. bila budak kecik ni masuk2 bilik tu dan happy sesangat tengok bilik dia..



Bagi yang tak paham dia cakap apa tuh.. Meh nak translate..

"Mama dah clean dah... oohhh.. Wow... That's cool.. Thanks.. I love you.."

I really really really love love u too Eesya... Muahhhh...

p/s: Terpaksa gak nengok dia buat persembahan Twinkle Twinkle Little Star.. hahahaha

Sabtu.. Bilik.. Katil.. Almari..

Ingat pasal entry nih? Pasal nak carik katil kat eesya kan.. hehe.. punya laa lama proses mencari.. semalam tamat suda...

Sekarang tengah menggodam bilik dia sementara tunggu katil dan lemari dia sampai..


Semua sudah dicabut sebab nak placed the new bed kat tepi dinding nih.. Nanti carik dinding lain pulak untuk tampal..


Dulu playroom jer.. so boleh ler letak banyak2 toys.. nanti pasni semua kena masuk parking lot memasing yer eesya.. segala kereta, helikopter kamu tu...


Elephant ni pun kena letak parking elok2 pasni.. tak leh duk tetengah bilik dah okies...


Tent ni rasanya kena berpindah umah maktok laaa kot.. hahaha.. cam tak muat jer rasa... takpe.. kita tunggu dan lihat satgi camne...


Tetiba dalam hati cam gedik nak pi beli cat kaler pink pulak.. hahaha.. sempat ke nak cat sorang2 bilik budak nih? Lori nak sampai kul 2 pm katanya..

I think I got a good deal smalam.. murah jer set almari dgn katil dan tilam.. but dapat laa kriteria yang kitorang nak tuh.. warna putih, n plain.. nanti boleh ler beli sticker princess ke mickey ke tampal sendirik... hehe.. tapi bukan beli kat twinsbaby.. sebab masa pi twinsbaby tu, dah tak banyak choice..

Ok... sambung nak mop lantai bilik pulak...

One World Hotel

Ni entry tertunggak.. hehe... pasal Hotel One World... Apa yang best tentang Hotel One World nih?

1) Sangat dekat dengan OU... sangat dekat tu bermaksud SANGAT dekat ler.. haha.. sebelah2 jer.. sebelah2 pun bukan kena lintas jalan ke ape... mmg ada connection door direct pegi OU.. so sangat sangat sangat dekat.. senang nak cari makan, senang nak shopping, senang nak tgk wayang.. :p

2) Service sangat bagus.. staff sangat friendly.. especially staff handle bahagian transportation, bukak2 pintu tu.. tolong carikan cab... diorang mmg sangat2 friendly..

3) Dekat dengan IKEA, The Curve bla bla bla... 5 minit pun tak sampai kalau naik kete.. kalau naik teksi, tak sampai RM10..

4) Sangat suka toilet dia.. hahaha.. boleh?

5) Ada free shuttle ke KLCC, ke KL Sentral, ke Sunway Lagoon, ke The Curve...

6) Sangat suka juga buffet breakfast dia.. sangat banyak pilihan... bukan takat Malay food, siap ada satu counter untuk chinese food, ada segala dim sum, pau etc.. pastu kaunter Indian food, ada roti canai, roti bla bla bla, masalodeh, etc.. Japanese pulak ada Miso soup, sushi, yg lain2 aku tak kenal.. sangat banyak sampai tatau nak makan mana..

7) But the most favourite adalah bread pudding dia.. balik Penang pun duk terngiang2 kat tekak lagi.. huhu

Korang layan gambar jer lah yer.. aku nak berangan ingat bread pudding jap..


Ni bilik cam family room.. dapat bilik ni pun tak sengaja sbb booking bilik superior jer.. tapi superior dah penuh, so diorang upgrade jadik bilik nih.. hehe.. rezeki.. harga kire sama dgn superior..


Working table... kalau zaman student dapat tempat study camni, mesti aku score 4 flat.. haha.. konon...


Ni view dari tingkap... tapi hujan punya pasal, tak nampak laaa IKEA..


Ni toilet dia... ada glass shower room yang ada 2 jenis shower... satu yg biasa tu, satu lagi yang cam hujan dari atas tu.. tu yg aku suka tu.. hehe


Ada bath tub juga.. so boleh pilih.. nak berendam atau nak mandi shower jer ke.. sila2 pilih.. :p

Lagi satu yang suka adalah kat One World ada interactive TV... boleh buat macam2.. hehe


Ni main page dia... boleh pilih nak tengok bil ke.. nak tengok TV ke.. nak hantar SMS kat bilik sebelah ke...


Ada info pasal free shuttle service..


Boleh order makanan dari restaurant... guna TV saja.. pastu boleh set nak makanan tu dihantar pukul berapa... hebat2..


Boleh main game.. tapi kena bayar.. sama gak kalau nak tgk movie yang berbayar pun ada.. bak kata makcik astro tu... MACAM_MACAM ADAAAAA...~

Yang kureng best bagi aku adalah........ INTERNET dia kena bayar.. muahaha.. sangat tak suka okies... IMPIANA pun kasik FREE jer pakai LAN...

Facebook: OneWorldHotel Petaling Jaya
Website: http://www.oneworldhotel.com.my/
Related Posts with Thumbnails