EESYA

AARIZ

Tuesday, December 22, 2009

3rd Anniversary..

Happy Anniversary to me and Faizol Saidin.. semoga berkekalan hingga ke akhirnya..dipermudahkan segala urusan.. dipermurahkan rezeki.. ditambahkan keberkatan.. dan semoga kasih sayang, persefahaman, toleransi, dan perasaan hormat menghormati bertambah mengikut bilangan hari...




Untuk kali pertama, anniversary kali ni tak bleh celebrate dengan keluar dinner 2 org kat mana2 yg fancy n cozy.. sebabnya, me in KL for my lotus training.. and the mr hubby di penang.. working.. so takde plan apa2 just wish him last night happy anniversary..(sebenarnya dah pesan cuppies suh hantar kat opis..hehe)

Dalam hati memang ler sedih kan.. sebab dah laa tak jumpa about 5 days dah.. plus anniversary some more.. huhu..

Tetibe masa training.. dalam kelas.. kul 10 pagi tadi.. adik sms.. "Abg joi hantar bunga siap dengan ferrero roche...lawa.." hehe.. hati terus berbunga-bunga riang..





Thanks abang.. walaupun jauh 400km.. u still managed to send ur appreciation to me..

Monday, December 21, 2009

In KL again..

We're in KL again.. this time we means me, eesya, adik, my mom n my dad.. masing-masing ada agenda memasing.. me with my Lotus training.. my dad with his tai chi program.. my mom and adik jalan2 sambil babysit eesya while me go to class ler kan.. Encik Pejoi is not here yet.. have to work as usual and only coming this Thursday..

Tomorrow which is 23rd Dec 2009 is our 3rd Anniversary.. huhu.. sangatlah sedih bcoz we're not together to celebrate.. terpaksalah postpone hingga this Friday ke or this weekend yek abang? nak buat camne.. no choice lah..

Budak eesya sampai2 jer masuk bilik hotel, terus pegi tepi tingkap.. "yey yey.. pool!!" skali tgk2 bawah tak nampak swimming pool.. hahaha.. sian dia.. last month masa dtg KL, stay at the same hotel.. dapat view swimming pool.. kali ni view tak best.. cam masa 1st time dtg dulu..

later i'll update the pics ler.. kalau rajin.. :p

Sunday, December 13, 2009

Eesya dan Shopping...

Sejak eesya dah pandai nak 'ping ping ping' kan.. sangatlah excited setiap kali sampai kat simpang depan umah yang mana wajiblah nampak lambang tesco extra yg terbentang luas tu.. eesya akan jerit "yey yey.. ping ping ping.." pastu kalau tanya dia nak ping ping kat mana.. dia akan jawab "ping ping can chine".. maksudnya sunshine ler tu..

pastu dah ajar suh cakap ping ping tesco.. mula-mula dengar bunyi camni " yey yey.. ping ping ako".. pastu dah betulkan dah..TESCO.. so skrg dia sebut " yey yey.. ping ping TESSSSKOOOO" hahahaha... hambik ko...

Tapi satu hari, masa pegi hantar encik pejoi ke opis beliau.. masuk2 jer kawasan kilang tu.. si budak eesya ni boleh pulak menjerit "yey yey.. ping ping ping.." aku dengan encik pejoi cam.."apakah?"

ada nampak cam lambang shopping complex mana2 ke? hahahaha

ada ke patut dak eesya ni ingat opis abah dia adalah shopping complex.. tak patut.. tak patut.. tapi kalau abah keje kat shopping complex pun best gak.. leh ler hari2 mama dengan eesya pergi tunggu abah sambil shopping2.. hahahaha

berikut adalah gambar budak yg tgh excited giler nak gi ping ping...pakaian londeh sana londeh sini.. hahaha.. abaikan jer ler kesenahan beliau itu.. dia mmg camtu.. kekekeke..

siap dengan beg apa bagai nih.. hehe

Tuesday, December 8, 2009

Anak Manja Abah...

Org slalu kata kan... kalau anak laki, mesti manja dengan mama lebih..kalau anak perempuan, mesti manja dengan abah lebih.. kadang-kadang aku rasa betul gak.. sebab cam lumrah alam ler tu kan.. tapi eesya ni, dengan semua org pun dia manja.. cumanya, dia cam ikut mood.. hari ni manja abah.. esok manja mama.. lusa manja maktok.. dan seterusnya.. mungkin ikut perangai aku gak kot.. cuma aku bukan manja ikut turn.. aku suka colour ikut turn.. contoh, tahun ni aku suka hijau.. so baju kaler tu yg aku berkenan akan hijau jer yg aku nampak lawa.. tahun sudah warna biru yg aku suka.. so baju tahun itu adalah biru semata-mata.. hahaha..

hish.. melalut ler plak.. saja nak citer pasal dak manja eesya nih ngan abah dia.. masa ni pergi ke pantai merdeka, kedah.. dah lawa dah chalet dia.. dulu buruk kemain.. skrg dah buat baru.. dah selesa.. tapi kitorang tak stay sampai malam sebab encik pejoi keje.. pergi melawat my in laws 3-4 jam jer..


budak ini suka hati berlari sana sini.. cuba teka dia kejar apa?


Dia kejar abah dia benonye.. hahaha.. saba jer ler..

Suka sangat kejar org... tapi pastu dah dapat bukannya buat apa.. dia buat camni..

Peluk kaki org sampai org tak leh jalan.. pastu gelak2 naughty..

Ataupun buat aksi melekat cam cicak kat dinding..

Kalau jalan gak, nanti dia akan berusaha sepenuhnya tahan supaya kita tak jalan... aper kes ntah...


dak manja dengan abahnya yang tak ready nak amik gambar.. hahaha.. tu posing dak manja konon2 manja sambil buat 'peace'.. tapi peace tu guna satu jari jer.. penatlah buat 2 jari.. hahaha


jom masuk abah!~


masuk buat apa? masuk layan barney dengan athirah... hehe.. kusyuk kan depa ni kalau dapat barney.. senang skek nak sembang2.. hehehe

Tuesday, December 1, 2009

Choot choot Train...

Semalam balik keje.. penat nih.. balik keje sapa yg tak penat kan.. dah ler encik suami keje shif malam.. so kitorang just berselisih bahu jer ler.. hehe.. takde ler selisih bahu.. sempat jumpa dan say good bye jer ler sebab dia dah nak gi keje..

Penat2 pun.. tgk ler eesya tgh buat apa.. kat hall tengah main sorang2.. ingatkan tengah menyepah apa ler pulak.. sekali sampai2 kat hall.. ni ler projek yang sedang diuruskan oleh project manager kecilku ini..


tengah kusyuk menyusun buku enclycoapadia aku tatau nama dia nih.. jadik train..


in action...


mama... choot choot train!!!

Hilang rasa penat.. hehehe.. dah besar dak eesya ni.. dah pandai mereka.. boleh main sorang2 dah.. bagus2..

Milestone..Aleesya.. 22 bulan..


makan sambil baring.. sangatlah stylo.. hahaha

Budak ini sekarang sangat banyak cakap..banyak sangat sangat sangat..sampai kalau dalam kereta, kami suami isteri nak sembang, terpaksa pekup mulut dia..hahaha.. nanti dia gelak2 dan cakap lagi walaupun mulut dah dipekup.. adakah dia turun aku yg banyak cakap? tapi aku rasa aku pendiam jer.. wahahaha..

ok.. dah lama tak update milestone dia.. sebab rasa cam dah besar dan dewasa..hehe..

berikut adalah antara ayat2 yg keluar dari mulut dia..

- there it is *bila cari barang.. dan jumpa barang tu..*

- come back!
bila sapa2 atau apa2 pergi mana2.. contoh, mama pergi toilet ke.. dia akan jerit "mama!!! come back!!!" ataupun belon dia terlepas dari tangan.. dia akan jerit "airlooonnnn!! come back!!"

- i like ... selalunya tetibe jer dia akan keluar ayat ni.. " i like satu" atau "i like hujan" atau what so ever lah.. suka hati dia jer..

- hujan = hujan / air hujan / payung

- hug me = kalau nak kene peluk lah..

- amau = tak mau - penggunaan ayat = "amau nenen/amau acik (nasi)/amau kuih/amau etc"

- werk = work - penggunaan ayat = "acha nak werk" bila mama kata "bye eesya.. mama go work yer"

- nak artun pan = nak tgk kartun kat depan (hall)


-nak artun likk = nak kartun dalam bilik

- one till ten - tapi slalu tertinggal six

- satu hingga sepuluh - selalu tertinggal enam.. mmg ada permusuhan dengan no 6 tu kot.. hahaha

nanti ler aku update lagi.. nak balik dah.. daaaaaaa~
Related Posts with Thumbnails