EESYA

AARIZ

Wednesday, July 21, 2010

Upin & Ipin kat Heboh Buku...

Kitorang pegi booth Upin & Ipin jer.. sbb pukul 12.30pm dengan 3pm baru Upin & Ipin keluar.. Rasa cam tak berkesempatan jer nak bawak budak Eesya pegi, so mama dia pun pegi jer time lunch tadi nih.. hehe.. susah laaa nak plan2 suh maktok bawak Eesya datang tetengah opis hour.. Nanti petang maktok ada kelas agama pulak kat rumah.. mesti maktok tak nak punya...


Booth Upin&Ipin.. gambar tak clear sbb amik dari jauh.. masa pi dedekat lupa lak nak amik gambarnya.. hahaha.. ada macam2.. T-shirt Upin&Ipin, stationary, colouring book, bantal, towel, anak patung.. Tapi last2 mama beli nih jer...


Buku panduan solat bersama Upin&Ipin.. Nanti boleh ajar Eesya slow2.. camne nak amik wuduk, camne nak baca doa, camne nak solat.. hehe..


Kat Heboh Buku kali ni, ada macam2 aktiviti jugak selain jualan buku..

Adik ni tengah buat colour2 nih... tatau nama benda ni apa.. tapi bila bukak, jadi cam kat bawah ni...


Haaa... jadik cam kain kaler rainbow tu laaa..


Selain tu yang menarik minat haku dan partner in crime haku nih adalah di bawah..

Yang tudung putih itu adalah Kak Zaiyana.. haha.. dia ler driver dan peneman pi makan dan pi tengok Heboh Buku ni tadi.. yang lagi 2 orang jejaka tu pulak bukan laa sedare mare Kak Ana tu.. Mereka adalah pelukis potrait yang ala-ala komik tu.. Aku tatau laa nama benda tu apa.. Tapi aku dan Kak Ana memasing telah menyerahkan gambar anak memasing utk dilukis oleh jejaka-jejaka itu dengan harga RM10 (hitam putih) dan RM20 (berwarna).. hasilnya belum ada dalam tangan.. kalau ada dan lawa dan jadik muka Eesya, baru aku buh dalam blog ni okies.. hahaha..



Ni pulak ada 'Talk' Bicara Ilmu.. tapi kami pi nyibuk2 ja kat situ.. tak masuk dengar pun.. hehe



Kak Ana yang dipaksa bergambar oleh haku kat gambar yang haku rasa tak logik nak lekat kat dinding rumah sendiri... hahaha.. Gambar tu pun untuk dijual.. Sapa2 yang berminat bolehlah pi beli.. harga dia RM400.. :p



Ni pulak adalah antara orang kuat Heboh Buku nih... Beliau sedang mempromote supaya aku dan Kak Ana join sukaneka petang satgi.. Ada macam2 game katanya.. Tak bleh laa Meow... Aku pakai baju kurung hari nih.. Hahaha.. Alasan tuh.. Eh, betul.. Nama dia Meow.. Bukan saya buat2 panggil dia Meow.. Memang semua kawan2 dia panggil dia Meow.. kan Meow kan?


Ni pulak Kak Ana tengah berusaha nak mengepow kerepek pisang Kak Jannah.. hahaha.. suka hati hang ja tau Kak Ana.. Pi beli sendiri laaa... :p

So sapa2 yang belum pergi lagi.. Boleh laaa pergi dan dapatkan buku-buku yang menarik.. kalau takmo beli buku, boleh beli t-shirt Upin&Ipin.. hahaha.. Kalau tak nak beli t-shirt Upin& Ipin, korang pergi jer laaa main sukaneka ke ape ker.. suka hati korang lah.. :p


1 comment:

  1. Awak ada buat research ke mengenai hal nie.... idea awak memang menarik dan tepat...
    saya suka blog nie... mohon share kat fb...

    my web blog: Jubah Dress

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails