EESYA

AARIZ

Wednesday, February 1, 2012

Pulai Spring Resort, Johor

Masa kat Johor, kitorang stay kat sini.. Asalnya amik 2 bedroom apartment 2 unit, sbb semua ada 4 family.. Tapi last2 family Abg E cancel last minute disebabkan Baby Izz kena demam campak, so kami pun tukar amik apartment 3 bedroom 1 unit..Kitorang duk sini 2 malam...

Lokasi dia dekat sesangat dengan UTM.. Sebelah jer dgn Taman U.. So senang laa nak gi makan ke apa2 kan... Pastu sangat cantik dengan golf coursenya, dengan swimming pool sampai 4 bijik (1 kat area hotel. 3 lagi kat sports centre), ada Cineplax yang boleh tgk wayang free, ada gym, ada sauna, ada jacuzi, ada library yg ala-ala Hogwarts, and ada Kid's Room... Macam lengkap laa facilities dia dengan tempat dia yang besar tu...

Layan gambar jer ler ek.. Sudah malas mau menaip banyak2...

Pandangan luar lobby and bilik..

Master bedroom..
Bathroom dalam Master bedroom..
Changing room antara Master bedroom dgn bathroom..

2nd bedroom..
Connecting bathroom antara 2nd bedroom dgn 3rd bedroom..
3rd bedroom yang sudah semak.. Hahaha
Kitchen yang sudah semak juga... :p

Bilik apartment tu ok laa.. Cumanya hall dia ada 2 jer sofa yang sorang2 tu... So cam kekurangan kerusi lak nak melepak kat hall tu.. Yang lelain semua kena melepak kat kerusi meja makan tu... Pastu TV takde laa mewah cam kat Ritz Garden yang tetiap bilik ada TV sendiri tu...

Yang aku suka kat sini, sebab ada swimming pool sampai 4.. Pilih laa nak mandi kat mana.. Yang jenis santai ke, yang berombak-ombak ada slide ke, yang penghujung dia boleh sangkut2 bahu sampai memandang pemandangan golf course ke... yang air yang tenang jangan disangka takde boya ke.. Hahahaha..

1st swimming pool yang dekat dengan tpt breakfast..
2nd swimming pool yang ada slide.. Location @ Sports Centre..
Ada slide and berombak-ombak..
3rd swimming pool.. Sebelah blakang tpt naik slide.. This one nampak cam utk org yang serius berenang...

4th swimming pool.. Sebelah 2nd swimming pool.. More santai and relax..
Ada jacuzi jugak kat bawah bumbung gambar di atas..

Budak suka hati pagi petang gi swimming kat pool lelain..
Ni pool yang 1st tu.. Boleh nampak view golf course.. Nice sangat..

Facilities lain kat Sports Centre:


Berdepan dengan hotel..
Kid's Playground..
Kid's Room @ Tee Club
Library yang ala-ala Hogwards..
Ni pasangan bercinta dalam library.. Hahaha
Ni dalam Cineplax.. Boleh tengok wayang..
Ni waktu tayangan.. Citer lain2 for every show..
Ni pulak kelas snooker tengah berjalan.. Semangat si abah mengajar Eesya yg tak mandi lagi main snooker.. Hahaha
Abah tunjuk skill..
Eesya dah boring.. Mula laa buat hal sendiri... Hahaha
Muka puas hati kacau abah main.. Dia kumpul and susun semua bola kat satu sudut.. Hahaha
Ni ada lagi aktiviti2 yang diorang offer kat hotel...
Map hotel yang memang luas giler.. Tak larat nak jalan kaki...

Kesimpulan yang dapat disimpulkan, puas hati laa duk kat hotel ni... Harga pun affordable... Untuk apartment 3 bilik tu, kitorang dapat dalam BELOW RM300 per nite.. Tapi without breakfast sbb pakai goverment rate... Breakfast kena tambah sorang dalam RM36++ camtu which kami amik utk 1st morning saja sbb 2nd morning tu dah bergegas balik ke airport before 8am... Nanti aku citer pasal kete sewa yang kami amik kat sini lak.. Memang berbaloi-baloi...

2 comments:

  1. ada pun entry ni! hehe. aritu ktrg plan2 nk pg JPO. ingt nk stay sinilah mash. tp xbnyk pics n reviews bole jumpe kt tenet. mama mash jgk ada. hehe. tp lps ko ckp kid's outlet x bnyk tu mcm xjadila pg JPO. huhu

    ReplyDelete
  2. hahaha... tak larat nak update blog.. tu yg slow cam siput nih.. JPO memang tak banyak aaa kids punya.. Tapi Timberland dgn Levis cam berbaloi gak aa.. Hehe..

    Owh lupa nak letak, hotel ni ada free shuttle ke JPO.. ngeee...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails