EESYA

AARIZ

Tuesday, June 9, 2009

Tambun....

The main reason beriya nak pegi lost world tambun ni sebabnya... abah si eesya noticed yg anak dara dia ni tak pernah gi mandi laut...so one evening, kitorang bawak aa dia pegi pantai kat depan queensbay mall tu..saja jer nak bagi tgk laut..sbb dia pandai cakap laut..dia cakap laut masa naik jambatan pulau pinang, ataupun time lalu kat depan tasik harapan, ataupun nampak lopak air hujan, mahupun masa mandi dlm bath tub.."lautttttttt..lauttttttttttt.." sambil tepuk air dlm bath tub..hahaha..

so bila bawak dia pegi ke pantai that day, dia hanya berdiri di kaki air..dan berdiri terpacak..sambil tuding dan menjerit "lautttttttttt...lautttttttttt" tapi takde reaksi nak terjun ke..nak duduk tepuk air ke...none...so for both of us the parents, rasa..."ok...anak kita j*kun...mari kita bawak dia main air..."

but the problem is...the mama eesya not gemar to mandi laut..plus the air laut is so masin..haha..dan malas nak carik pantai yg tak tercemar..last2, we decided nak bawak eesya pegi lost world tambun the next weekend..memandangkan kitorang mmg kene pegi utp, untuk amik adik dan barang2nya.. dan nak pegi kenduri k-rol.. my classmate masa kat mrsm teypeng dulu...

so, preparation berlaku pada malam sebelum itu..eesya telah ditest pakaikan swimming suit tajaan..seperti biasa..tajaan sapa lagi kan...ibu si eesya ler..kakak aku yg telah membekalkan berdozen2 baju masa kitorang pegi UK itu hari...


swimming suit ni 6-12months..nasib baik muat..walaupun ketat sbb pakai pampers..wahahaha...budak ni gembira jer pakai suit ni malam tu..sampai tido pun nak pakai...haihhh...

dia cakap.."atikkk...ninnie.." sambil tunjuk minnie mouse tu..

marilah pegi tambun...let's go..

sampai kat tambun lebih kurang pukul 11 pagi..lepas pegi utp dan mengangkut segala barang yg penuh kete..

budak yg baru bangun tido...tertido sbb terpaksa bangun awal kul 6 pagi..dan boring duk dlm kete yg penuh barang...

depan lost world...ada banyak patung meow ni..eesya sangat excited..satu2 patung tu dia nak pi pegang sambil cakap..."kitttt....nyawwwww".. budak ni kadang2 sebut betul...cat...kadang2 bunyi jadik kit...suka hati dia ler..kalau malas nganga sebut huruf 'a', saya boleh tukar jer jadik 'i'... mama saya still paham...hahaha..

excited giler tgk air...."lautttttttttt...lautttttttttttttt.." 3 jam straight duk dlm air...sampai biru2 mulut..kaki..tangan..still takmo kuar...nampak air yg turun2 dari atas tu.."ujannnnnn...ujannnnnnnn".. last2 sampai dah penat..tak nak jalan...tapi still nak duk dlm air..so dia kata kat abah dia.."kongggggg..." suruh dukung...takmo jalan..tapi bila abah bawak kuar dari air, marah..."nanakkkkkkk laut...".. hahaha..

tak puas hati..apersal mama dan ummi ada belon besar? dia sebut ballon, bunyi jadik air_lun.. air = bukan bunyi ayer...tapi cam nike air tu..haha..so dia cakap.."elunnn..." tapi bila bagi duk atas pelampung tu, tak nak lak..sbb tak kene air..

budak yg sunburn..notice suit eesya yg blakang tu ada cam pangkah kan? bila sampai hotel, bukak baju dia...baru perasan sunburn dia tinggal tanda pangkah tu kat blakang dia..hahaha...sian anak aku kene pangkah ngan ali baba bujang lapok..malam kang perompak dtg..so semua org dlm rumah kene pangkah blakang badan jugak untuk mengelirukan perompak...hahaha...apa aku ngarut ni? ciss...hahaha

tu jer citer di tambun...selain eesya yg mandi sampai poo-poo dlm swimming suit dan mama kene berkejar bawak eesya ke toilet, lain2 adalah best..hahaha..aku paling suka sungai dia yg ada ombak2 tu...best sangat..bawak eesya masa tu walaupun takut dan diwarning oleh ayah aku yg kata bahaya..tapi eesya enjoy dan alhamdulillah semua slamat...eesya siap "weeeeeeeeeeeee....weeeeeeeeeeeee" masa kene lambung ombak..hahaha...

ni saja letak gambar budak yg dah pandai nak melaram...kalau pakai baju cantik skek, ada cartoon2, sebok belek sambil cakap.."atikkk....." dan mula ler pegi tunjuk kat semua org yg ada kat situ...ni pun baju tajaan ibu eesya...
dah pandai sikat rambut sendiri...walaupun rambut sikit dan halus2...tapi panjang dah benonye..hehe.. ni lak baju maiya yg maiya pakai masa aku kawin...mummy maiya kasik baju ni kat eesya sbb maiya dah tak muat...nampak cam besar..skali pakai2 tgk ok jer..ni eesya yg setahun 4 bulan...

ni maira masa aku kawin...credit to my friend, soo hoo for this pic...masa ni maira setahun 10 bulan...maknanya eesya tinggi ler kot.. tapi maiya cute kan..hehe...rindu maiya mama ni..skrg ni dah pandai cakap...mak aku citer, dia tanya mak aku.."maktok, can i take eesya?" masa mak aku pegi kl bebaru ni...apakah maksud beliau? nak take eesya? hahaha...confuse jap..

*panjang lak entry kali ni..sbb dah simpan lama..hahaha..sekian

1 comment:

  1. kecik je kan eesya masa nihh?gigi pn 2 batang je...skang?? adoii~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails