EESYA

AARIZ

Sunday, April 26, 2009

Jalan2 Hay on Wye..

Hay on Wye ni satu tpt yg glamer pasal perkampungan buku... cam satu village ni kita masuk setiap rumah tu semua jual buku atau kedai2 lain..tapi banyaknya buku ler..


Hay Castle

Mama depan hay castle..

Perkarangan Hay Castle..

buku2 ni ambil jer yg mana berkenan..pastu masukkan duit dlm tpt yg disediakan..

eesya penin dikelilingi buku2 dalam salah sebuah rumah yg jual buku..3 tingkat rumah ni semua buku jer..hmm..

kedai yg kakak aku berkenan satu cincin silver...silalah belikan yer abg iparku...haha

kat depan kedai souvenir..

posing sebelum balik..

apa yg dibeli kat sini...idaklah aku ingat...haha..maktok jer beli buku2 kot..mama kan tidak berminat dgn buku..jalan2 amik gambar jer ler..

Friday, April 24, 2009

Pemandangan..

Hari tu ada chance nak gi jalan2 pegi Hay On Wye..satu tempat yg glamer pasal 'perkampungan buku'. On the way ke town tu, banyak sangat tpt yg aku tgk cam best jer pemandangan..so kali ni update gambar pasal pemandangan jer..nanti kang baru update pasal Hay On Wye tu..
eesya dan mama jalan2 tgk sheep..banyak tul bebiri kat sini..wales terkenal dgn bebiri ni..aku pun tatau sbb apa sbb aku malas nak baca sejarah dia..dari jauh kengkadang nampak bebiri ni cam ulat buah..hahaha
eesya kagum giler tgk bebiri...siap jerit2 "sheep!! sheep!!" semenjak dtg sini, mmg pandai cakap..agaknya mmg umur dia duk parrot org lain cakap kot..semua kita cakap dia ikut..
mama...banyaknya sheep..
eesya dan maktok posing kat tepi ladang sheep..
eesya, mama dan maktok berhenti tangkap gambar kat tasek ni sbb nampak cam cantik jer tasek ni..tapi masa ni sejuk, so aksi cam ntah hapa2 skek..hehe..
eesya meragam tak nak duk dlm carseat..
ibu dan maktok yg posing konon2 nak bg nampak bukit kat blakang..tapi aku nampak cam semak jer..haha
ibu posing dgn rumah apa ntah blakang tu..

gambar cek yg latest yer abg ayang..hehe..
so later i'll update gambar kat hay on wye tu yer..

Wednesday, April 22, 2009

Permintaan..

Melayani permintaan adik aku yg suruh letak gambar Eesya bebanyak..
haihhhh...terpaksa ler...


Bergaya ler konon...tapi pas seminit dah ngamuk suruh bukak semua..haha..dah ler cam boy jer rupa..


Ni aktiviti pepagi eesya...tgk rabbit kat luar tingkap..


Kusyuk tgk rabbit..


Muka dak busuk..bam bam... suka ngajuk org cakap..


Masa ni tgh cerita apa ntah pasal lego tu..muncung2 mulut..hahaha..

Nanti2 ler letak gambar eesya lagi yer...Dah ngantuk..Time to sleep.. :p
Semoga insan2 di luar sana yg merindui Eesya terubat dgn gambar2 Eesya ini... Haha.. Konon..

Tuesday, April 21, 2009

Budak Eesya yg disogok..

Oleh kerana eesya dan si ibu (atau panggilan eesya "abuuuu") tidak pernah berjumpa face to face melainkan face dlm webcam, makanya si ibu eesya agak excited utk jumpa eesya.. bila kitorang sampai umah si ibu ni, penuh macam2 toys yg dah diprepare utk make sure eesya suka kat dia..hahaha..


Eesya tgh mengajar ibunye camne nak main toys..ibunya tau beli jer..tak tau main.. :p oleh kerana sogokan yg diberi agak lumayan, eesya mengambil masa 3 hari utk kiss si ibu.. (lamanya...mungkin eesya try testing market..kot2 lagi lama lagi banyak toys dia dpt..hahaha)


Budak eesya masa ni tgh main..tetibe amik hp mainan tu..cakap "aloooo abah!!~" huhu..tetibe rasa cam syahdu lak..si anak rindukan abahnya...mamanya? apakan lagi...i miss u abg...


Bergumbira di samping rakan2 dan taulan.. itu baru 1/4 jer dari jumlah keseluruhan sogokan k..


Yg depan sibuk buat phd toys..yg blakang bz buat phd engineering..hahaha


Muka berlagak tak nak kasik org pinjam toys dia.. Blakang tu adalah setimbun sogokan baju bajan si Eesya...TQ naa ibu..Eesya luv u so so much..Yes she does...Yes she does..Hahaha..Mama lak terpaksa buat pengakuan ikhlas bagi pihak si Eesya...

Monday, April 20, 2009

@ Bath


University of Bath..


Jengjalan kat Bath


Maktok dan tok ayah posing kat bunga...

Mama dan eesya...
Eesya excited tgk burung..banyak tul burung kat sini..

bebird...bebird!!!~

bebird nak makan kasut eesya??~

jalan-jalan cam budak besar..

besarnya taman ni..banyaknya bunga!!~

eh eh...ada bebird lagi? itik pun ader?~

huhu...sesat ker saya ni?~

penat dah ler mama..rehat jap eh...
ibu dan baba eesya posing kat flower....

mama eesya dan ibu eesya yg giler bunga...tapi tak segiler maktoknya...hahaha

cantik kan bunga?

jalan-jalan kat pekan..

last..beli souvenir...ni baper sen ni mak??

Friday, April 17, 2009

Part 2..banyak ler part kang...

Sambungan gambar masa gi tgk Stonehenge..masa turun2 kereta tu, mmg sejuk giler..sampai kene bawak lari si eesya masuk kereta balik...pakaikan lagi 2 lapis baju..baru keluar balik..so kalau perasan, costume si eesya dah berlainan..topi pun dah lain..seluar pun dah lain..hehe..

tok ayah dan ben..ben ni punya ler ramah tamah cerita pasal stonehenge ni..

kusyuk gak mendengar cerita si ben..

ibu dan tok ayah yg kusyuk mendengar cerita si ben..

budak kesejukan..mulut dah kering..

tok ayah dan baba tgh mengkaji gambar yg diambil..

juk juk aaaa maktok...

sapa nama aleesya angkat tangan?? saya!! aik..mana tangan saya?

mama yg sejuk...eesya yg sejuk gak...

masterpiece by baba si eesya..bangga giler dia dengan gambar ni..haihhhh..

pasni nak letak gambar masa gi Bath lak...
Related Posts with Thumbnails