EESYA

AARIZ

Tuesday, February 5, 2013

Long Lost World of Mashithah.. Hahaha

Dah lama tak bukak blog... Jangan kata blog sendiri, blog kawan-kawan pun tak sempat menjengah.. Huhu.. Sesungguhnya, bila ber-anak 2 ni mmg takde masa.. Plus tanggungjawab di ofis pun makin bertambah (tapi gaji tak tambah2 pun).. Huhu..

Yup, macam2 terjadi sepanjang tak berblog... Life goes on... But tak sempat nak coretkan apa2 kat sini.. Hanya sempat nak maintain facebook account saja.. But now dah berjinak-jinak dgn twitter and instagram..

My last entry adalah pasal Aleesya's Concert kan.. Which is in November 2012 tapi aku update in December sbb cara jalan nak uploadkan gambar.. Wahhh.. Lamanya tak update.. Hahaha.. Kagum dengan diri sendiri.. :p

So ni ringkasan perkara yg terjadi antara Dec 2012 until today.. Kalau ada masa, I'll update the full story.. Kalau tak, abaikan ajer.. Huhu

  • 30 Nov 2012 - Pi KL sebab ada kenduri sepupu, then sambung terus check in kat One World Hotel sebab ada training on Microsoft Exchange Administrator seminggu di Centrepoint Bandar Utama... Tapi lepas kenduri sepupu tu, si Aariz terus dikejarkan ke ER Hospital Pantai Ampang  sbb tetiba jer demam mendadak yang sangat tinggi.. Kena duk kat ER tu sampai suhu dia turun to 37 (lepas masuk ubat kat punggung and sponging air ais yang menyebabkan beliau melolong satu spital bleh dengar..) Masa tu agak sayu sbb Encik Pejoi belum ikut ke KL.. Beliau keje and only datang after 2 days.. 

  • 3 - 8 Dec 2012 - Attend the training.. Berkobar-kobar menuntut ilmu sebab mmg banyak pun benda aku nak belajar and bertanya.. It is not easy to be in charge for the whole University punya email system kalau ilmu tak penuh di dada.. Tapi yg best and jugak yg memenatkan, sebelum pegi training, aku akan prepare Aariz porridge kat hotel (bawak segala slow cooker and blender apa bagai) and leave it to Encik Pejoi to feed.. So bangun kul 3am bila Aariz nak susu, terus basuh beras, potong carrot and brokoli and on the slow cooker.. Kul 7am pulak tgk dah siap, blenderkan semua, and masukkan balik dlm slow cooker.. pesan kat Encik Pejoi agak2 nampak kering off 2-3 jam, then on balik 2-3 jam.. So that the porridge boleh tahan sampai petang.. Pas balik training sampai hotel dalam kul 5.30pm camtu, solat Asar, then siap2 and keluar pulak jalan2 kat OU yang sebelah hotel tu, or pi Ikea, or ada sehari tu kami pi Centrepoint sbb nak beli winter clothes kat situ.. Balik hotel selalu dah malam dekat kul 9pm.. So? Sangat best tapi sangat penat laaa kan.. Esok tu nak pi training lagi.. Takpe ler.. Aku bahagia bila ada dengan family sendiri.. :)

  • 10 Dec 2012 onwards - Balik2 masuk2 keje, something is wrong somewhere.. The email system cam haywire.. Akaun baru tak leh create, akaun lama ada yg missing data, macam2 laaa... Rasa cam nak gila jap 2 minggu duk cari jalan nak solve, sampai dah escalate segala bagai kat Microsoft, mmg tak tido malam aku duk pikir pasai isu ni.. Lunch pun tak serupa orang, breakfast pun tak dan.. Last2 isu dapat gak settle.. Camne settle? Aku malas citer kat sini sbb cam geram jer bila ingat balik.. Wasting my time dekat 2 minggu.. Hinsssss...

  • 22 Dec 2012 - Dinner Kelab PPKT kat Hydro Hotel, Baru Feringgi.. Kitorang check in satu malam sebab esok tu anniversary perkahwinan yang ke-6.. Jeng jeng.. 

  • 23 Dec 2012 - Our anniversary yang ke-6.. Alhamdulillah... Jalan2 bawak budak2 pegi makan kat Delicious, Straits Quay.. Semoga Allah panjangkan usia perkahwinan kami hingga ke akhirnya..

  • 29 Dec 2012 - Lagi sekali Aariz dikejarkan ke ER Pantai sebab tetiba jer demam sampai 39.3 celcius.. Tapi aku insist tak mau dia ditahan sbb aku suspect dia demam nak tumbuh gigi jer.. And memang betul ler... Dia demam, pastu nampak 2 butir gigi dah keluar.. And at the same week, dia dah start bangun and melangkah tolak walker dia.. And segala benda apa yg dia boleh tolak and berjalan.. Hehe.. Alhamdulillah..

Ok aaa.. Malas dah nak sambung... Gambar pun malas nak masukkan.. Hahaha.. Nanti laa sambung Jam - Feb pulak... Daaa!~




Related Posts with Thumbnails