EESYA

AARIZ

Tuesday, March 13, 2012

The Northam All Suite Penang

Ni adalah kes bila mana si suami kena kerja.. Pastu si isteri mak buyung nih kena drive pi tetengah Georgetown pada hari Jumaat petang yang mana memang dah tau sah-sah akan jammed giler nak mampus... So solution dia?

Bawak maktok dengan Eesya... Pi tidoq hotel terus.. So tak yah nak redah jammed petang tu.. Hahaha

Pilih Northam ni sebab bangunan dia selang satu bangunan dengan destinasi pejabat lawyer yang nak kena pi petang tu.. So malas pikir banyak2, booked jer satu Junior Suite.. Kat sini semua suite-suite belaka cam nama beliau The Northam All Suite...

Moh nengok gambar udah ler yer..


Ruang tamu and ruang kerja di hujung nun..

Budak kecik tengah check toilet.. Ada toilet, shower room, wardrobe and JACUZZI!~ :))

Budak suka hati sibuk nak check segala mak nenek..

2 super singles bed..

Budak ni ada jer kat mana2.. Haihhh...

2nd toilet..
Yang bestnya adalah sebab bilik besar laa.. Siap asing lagi bilik tidur dengan ruang tamu tu.. Ada pintu sliding kayu untuk pisahkan ruang 2-2 tu..

Yang kurang best adalah hotel lama.. So perabut pun ala-ala laa kan... Pastu floorboard dia tu dah banyak yang terkeluar2 cam tak rata... Mujur ler takde anak kecik yg duk merangkak.. Kalau tak, mau duk jadi tukang kupil keluarkan floorboard pulak.. Hehe

Petang tu lepas check in, tinggal Eesya dgn maktok take nap kat bilik.. Aku gi jalan kaki sorang2 ke bangunan selang sebelah tu untuk settlekan bab menjual umah kat pejabat lawyer.. Tapi tak sign S&P lagi masa hari ni.. Just pi sign surat untuk authorizekan lawyer tu untuk uruskan segala benda yang berkaitan jualan rumah tu.. Then dah settle, balik bilik, tunggu Eesya bangun, bawak pegi jalan2 ke swimming pool yang duk kat tingkat 9.

Swimming Pool yang agak menggayatkan...

Budak tension tertinggal pelampung kat bilik.. Nak patah balik cam dah malas sebab tengok gaya cam nak hujan jer.. Hehe

Posing kat area santai tepi pool..

Jengjalan tengok playroom..
Playroom..

Sebab tak jadi mandi kat swimming pool, makanya lepas laa budak ni mandi sengsorang dalam Jacuzzi tu.. Dia sibuk laa bagi mandi poney dia 3 ekor dalam tu skali.. Nasib ko ler poney-poney sekalian dah dapat tuan cam Cik Eesya ni... Hahaha..

Suka hati mandi..

Tapi yang kelakarnya, budak ni sangat takut bila aku on jacuzzi tu.. Dia terkejut kot sebab air tu pusing2 jadi bubble2.. Punya laa menjerit-jerit nak lompat keluar dari tub tu.. Bingit giler telinga... Nasib baik sempat tahan dia dari lompat keluar... Risau gak licin2 kang tersembam ke apa.. Pastu terus tak berani nak usik dia dah.. Hahaha


Poney-poney sekalian yang ditinggalkan tuan sebab tuan terkejut tetiba air berpusing.. :))

So kesimpulan dia, ok laa jugak dengan harga dia hotel nih.. Breakfast pun ok... Cumanya parking aa cam masalah skek sbb parking dia takde lif.. Kena memanjat tangga.. Jenuh gak bagi ibu mengandung mahupun ibu tak mengandung.. Hahahha.. Aku pun last2 mintak kat bell boy tu nak parking kat depan hotel jer sbb tak larat nak panjat tangga sampai ke tingkat 3 nun sbb tingkat 1-2 tu dah banyak reserved untuk lot office..

Thursday, March 1, 2012

Peel mengandung kali nih..

Dulu masa mengandung kat Eesya, asik sakit, muntah, sakit, muntah.. Masuk spital 3-4 baru laa bebetul bersalin.. Masa tu mmg rasa serik dah nak mengandung.. Tapi Alhamdulillah masa bersalin dipermudahkanNya.. Sakit dalam sejam suku jer terus Eesya dah keluar..

Tapi masa tu takde ler rasa ada peel yg pepelik sangat.. Cumanya aku sangat suka gelak.. Org buat kelakar skek2 pun aku gelak lelebih.. Padahal takde ler kelakar mana sangat pun.. Sampai ada opismate aku tego sejak pregnant apsal asik suka gelak jer.. Hehe..

Tapi yg kali ni, ada beberapa benda yg aku sendiri rasa peel yg agak bukan kebiasaan aku, tapi jadi kebiasaan pulak masa pregnant nih..

1) Minum air sejuk tak bleh guna mug.. Nak jugak kena guna gelas.. Tatau apsal.. Mesti baby esok beso jenis ikut protokol kot.. :p

2) Tak suka mandi.. Malasnya laa rasa nak mandi.. Kadang2 tu diam2 jer skip mandi malam.. Hahaha... Lepas tu insaf ler pulak sbb takut nanti dapat anak tak suka mandi.. Kakakaka

3) Suka makan asam masa 1st trimester sampai tetengah 2nd trimester.. Pastu tgk asam pun tak lalu..

4) Sangat sangat sangat suka makan seafood... Tak kira laa ketam ke, udang ke sotong ke... Memang membuka selera betul..

Tu jer ler kot.. Baby dah 35 weeks.. Tapi aku doa bagi keluar awal tak yah ler tunggu 40 weeks sbb sangat tak larat dgn keje dan nak bawak diri yg makin berat cam penguin dah rupa.. Hehe..
Related Posts with Thumbnails