EESYA

AARIZ

Monday, July 19, 2010

Officially Seperated...


UNTIL 1 am only... hahahaha..

Experiment mengasingkan tempat tidur dengan Eesya telah berlangsung semalam lepas katil, tilam dan almari baru sampai... punya laaaa excited nak balik nak tengok katil dia.. tak menyempat..



Sibuk nak tolong bukak plastik tilam.. Kalau orang cakap tepi sikit, kang dia balas "Katil Eesya laaa".. Yer ler..yer ler.. katil ko laaa.. tapi lalu laa skek orang nak buh cadar pun nak menyempit sana sini...

Katil, tilam dan almari tu.. semua2 tu tak sampai RM500.. hebat tak? hebat.. hebat!! *clap clap* hahaha.. suka hati dapat jimat kos.. kakakaka.. lagipun menepati apa yang me and Encik Pejoi nak..

Me: Asalkan kaler putih, tak besar sangat..ok
Encik Pejoi: Nak yang tak lebih tinggi dari kepala lutut beliau.. takut Eesya terjun tiruk..



Mine laaa!! Hahaha.. tengah test katil baru.. skek2 kalau sapa2 cakap nak share-share, nanti kelam kabut dia pi duk atas katil tu.. cakap "NOOO.. This is MINE".. kedekut sungguh budak ni.. tapi mama boleh share-share.. hahaha.. mama kan VVIP.. :p


Lepas proses masuk balik segala toys, tent, baju dia dalam almari.. Dia pun nak tolong gak buh baju dalam almari.. "Eesya tolonglah" dia kata.. tapi sebenarnya tolong bukak balik segala baju yang mama dah lipat ada laaa.. satu keje pulak nak melipat balik.. takpe ler.. janji dia happy.. mama and abah pun sangat happy sebab nampak Eesya cam dah pandai nak ada responsibility.. Bila dia letak toys dia semalam atas katil mama, mama cakap "Ni katil mama kan.. Kenapa Eesya letak toys Eesya kat sini?" Terus dia cakap "Oh..." and ambik balik toys tu letak kat bilik dia.. hehe.. pandai pandai...

Usaha menidurkan Eesya semalam pun agak sukar gak sbb nak kena teman dia atas katil yang kecik tu.. takut plak satgi roboh.. hahaha.. boleh ke? Pastu agaknya sebab suasana lain, Eesya pun susah nak tido.. Mama pun kena pretend tido.. baru last2 Eesya tertidur..

Tapi terbalik ler pulak dia tidur.. hehehehe.. Cobaan menidurkan dia ambik masa 45 minit.. Not bad ler.. kul 10.30pm dah tido.. bagus bagus..

Pastu mama pun pegi laaa tido kat katil sendiri.. dah rasa janggal ler pulak tido katil besar Eesya takde.. huhu.. golek sana golek sini.. Last2 tertidur gak.. tapi cam tidur2 ayam jer sbb takut Eesya terbangun...

Sekali betul... Pukul 1am dengar Eesya panggil "Mama!! Eesya nak sleep bilik mama laaa" hahahaha... Mama pun suh abah dukung Eesya masuk bilik kitorang balik.. So experiment berjaya sampai kul 1am jer ler.. kekekeke.. Ok ler tu.. Malam ni kita cuba jaya lagi okies Eesya?


11 comments:

  1. seb bek ler umi xde...kalo umi ada lg laa dia berebut2...nyampah!haha

    ReplyDelete
  2. Semalam..

    tok ayah: tok ayah share bilik dengan eesya boleh?
    eesya: boleh..
    kami: bilik mmg ler boleh.. cuba ayah cakap share katil tengok..
    tok ayah: tok ayah share katil eesya boleh?
    eesya: NOOOO.. That's MY katil...

    hahahaha

    ReplyDelete
  3. bestnyerrr tgk bilik eesya! siap ada tent bagai. auntie yg dh tua ni pn berangan nk ada bilik gitu hihi. lawa la katil n almari eesya. tp eesya jgn berangan jd picaaso dgn katil n almari tu plak dh la ye hihi :D

    ReplyDelete
  4. julie ~ aku ka? hahaha

    ina ~ auntie dah tua ka auntie? hahaha.. mintak2 tak laa berangan sebegitu rupa budak eesya nih.. kalau tak, nanti ada corak kreatif sendiri ler plak nanti.. hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhh eesya dah ada katil baru dah pandai tido sendiri! bestnya!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. set katil ni u beli kat mana? leh share?? i pon tengah mencari katil untuk anak i..sekarang tengah survey2 dulu..

    ReplyDelete
  7. Beli kat kedai perabot kat bukit mertajam.. Sebelum sampai kat petronas perda, belah kiri jalan...

    ReplyDelete
  8. Hahahaaa...mana nak cari??? hihi..saya kat KL.. jauhnyer bukit mertajam..nak ke dia hantarkan kat Kl nie?? hehee... ermm satu lagi kan? ank awk nyer katil tu cantiklah.. single nyer ker? sebab i ade g tengok kat twinbaby... tp katil dia kecik jer.. dah namanya pon for toddler kan..sebab ank saya cepat tinggi, tu yg pk dua kali tu..bila baca entry u..teruja saya..dahlah murah..dapat satu set plak tu..huhuu..help me...nak jugak yg macam tu..hehe

    ReplyDelete
  9. owhhh... ingatkan org Penang jugak.. konfiden jer bagi direction kedai.. hahaha... kalau kat KL, takde idea laa.. Twinbaby tu ada tapi pendek skek cam awak kata tu laaa.. tapi kalau time offer, mmg dapat murah.. Hari tu masa gi KL tgk dlm RM270 jer katil dengan tilam...

    ReplyDelete
  10. haah kan..kebetulan aritu saya g lah malam tp dah tuutp..pastu saya g ari isnin lepas.. rupanya dia kata baru semalam last day offer..hahhaa..
    melepas..ingtkan nak cari yang panjang sikit.. bolehlah nnti dia bebas sikit.. banyak jugak survey kat kedai perabot tp tk bnyk pilihan.. ade jumpa tp tersangatlah mahal..sampaikan rm10k tuh set bilik tido for kids..huhu.. rasa cam membazir lak kan.. hurmm btw..thanks ye dear for sharing.. really love it..kim salam kat eesya k..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails