EESYA

AARIZ

Thursday, June 17, 2010

Mana nak carik katil camnih?

Sekarang dalam mode mencari katil budak eesya... since dia pun dah nak masuk 3 tahun, 6 bulan lagi laaa tapi kan.. haha.. tapi mak pak dah tak sesabo nak kasik dia tido katil sendiri sbb rasa katil king yg ada compartment kiri kanan depan tu pun dah makin sempit..(opsss..sempit sbb anak makin membesar ke mak pak yg makin membesar?) hahahaha...

so sejak beberapa sejak yang lalu, kami pun dah survey2 kedai perabot yg ada kat sekeliling sungai dua, bayan baru, sungai nibong dan kawasan dalam jajahan yang dilalui hari2 ni.. tapi asik2 jumpa yg bentuk sport car kaler merah.. tak pun yg double decker tu...

Abah si eesya ni pulak particular.. nak carik yg tak tinggi sangat..so yg double decker mmg out laa kan.. sbbnya takut eesya buat terjun tiruk.. pastu nak yg leh ada pull out kat bawah tu supaya eesya leh golek2 kat bawah sama.. cam luas skek ler...

End up, mmg tak beli2 ler lagi sampai sekarang.. kalau ikut mama, nak yg cam kat bawah ni...



Macam best jer tido dalam choot choot train kan? hahaha.. last2 anak tak tido, mak dia yg duk pi tido...




atau pun yang nih....




wallahhh.. rasa cam princess2 lak ler kan.. haha..

Tapi... ada tapinya... macam takde jual pun kat mesia katil2 camni.. huhu... yg ada semua cam hampesss jer bentuk kapal terbang, bentuk sport car, bentuk ketapi yg tak famous.. hahaha.. bleh lak katil pun nak yg famous2 punya character lak...


Rasa2 nak end up beli yg camni jer...

pastu tampal sticker sendiri.. hahahaha... boleh abang?

*gambar yang last dari dari http://www.twinsbaby.net.. dah pernah pegi showroom kat Bandar Utama, cam best gak banyak choice.. dah tanya kat FB pun, diorang kata boleh courier ke Penang... dalam RM50 camtu... kire ok ler kot kan?

4 comments:

  1. bestnya thomas train kat atas tu....kalau haikal dapat katil macam ni jawabnya, tulah tempat tido, tempat mkn dan tempat main...hihi...
    yang katil putih bawah tu pun ok mash...bijak jugak pastu tampal la apa yg nak....eesya ok ke mash nak tido jauh ngan papa mama dia....hihi haikal duk celah ketiak lagi ni, tak tau nak bagi jauh macammaman, try duk jauh sikit bila sedar tgh maloam mesti gi menempel kat mama dia jugak,,,pening ..nak dapat adik macammana la ni...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. tu laaa.. kalau dpt yg thomas tu, mau eesya pun berkampung kat situ seminggu takmo pi mana...hehe..

    nak bagi tido asing kalau, rasanya kena tidurkan diorang kat katil asing ler dulu... pas dah tido baru tinggal... tapi kena bukak pintu bilik mama n abah gak ler sbb satgi tgh malam confirm carik gak.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. comelnya yang thomas tu! haaa masa kitorang gi survey2 katil dulu dok jumpa yang sportscar merah tu gak lah. kalau untuk irfan ok lah, tapi macam merah tak masuk la plak ngn bilik dia. hehe. eh katil putih tu macma ok lah...sesuwai sampai besaq. how much is that one eh? siap bole courier, best!

    ReplyDelete
  4. haaa.. yg thomas tu mmg sangat tak tahan kan... hehe.. tu lah.. asik2 sportcar merah tu... siap pujuk kat kitorang cakap girl pun bleh jer pakai sportcar merah.. adeh.. mmg ler bulih, tapi satgi anak aku dah cam minah rempit ler pulak.. huhu...

    yg putih tu dalam website dia RM559.. tapi masa pi tgk hari tu, ada less lagi... nanti nak pi awal bulan 7 ni tgk lagi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails