EESYA

AARIZ

Monday, July 27, 2009

Al-kisahhh....

kisah 1

kul 1 pagi...

aku : *tengah mentenet..*
eesya : *tido...zzzzz*

tetibe..

eesya : mama...nanak alam (ayam)..
aku: *confius* ayam?
eesya: alam!! alamm!! *mata pejam*
aku: *ngigau rupenye dak ni...* ayam takde...nugget ada...nak?
eesya: amau agettt...nanak alam!!!
aku: *gelak*

kisah 2

dalam kete..

aku dan joi: *sembang2*
eesya : yey yey...*happy*
aku dan joi: *sembang2 lagi..tak dengar clear eesya cakap ape..*
eesya : yey yey...ping ping ping...(yey yey..shopping..shopping..shopping..)
aku : haa...sudah..camne nih? nak shopping ler plak...
joi : apa lak..kita kan nak balik umah?

.............................hahaha...............

kisah 3

pagi...

aku : eesya, cepat...mama dah lambat...
eesya : *terkedek2 tolak kete pooh dia*
joi : no!~ pooh tinggal...
eesya : *buat muka tension sambil tinggal kete pooh dia..kedek2 jalan ke pintu..nampak stroller n baby tepi pintu*
aku : no eesya...baby sleep..tak leh bawak...
eesya : *pegi kat baby...goncang2 baby* baby!!! ayyykappp!!! ayykapppp baby!! (baby wake up!!)

aku dan joi : *blur* pastu baru dapat tangkap.. hahahaha

anak aku dah besar wehhhh...


Wednesday, July 22, 2009

Happy 18months My Kuki Cat...

Yeayyyy....Dah Setahun Setengah Dak Bucuk Anak Mama ni!!! Tak Sangke Aku...Kejap jer dah membesar dengan jayanya...smalam lagi ler besar dengan jayanya duk ngan mama..kakaka...makan nasik banyak (tapi kene gumpal2 buat bentuk2 kecik2 susun tepi pinggan baru dia kutip satu2 makan..) pastu selang 2 jam mintak susu..satgi mintak buah..satgi mintak ikuttt (biskut) satgi mintak ayerrrr...last2 bagi pakai seluar jeans yg baru beli 2 bulan sudah yg sebelum ni longgar jer dah ketat..pastu pandai lak cakap "mama, tatttttt...akitttt" hahaha...lantak ko ler eesya...

Minah Rempit pakai baju Mooooo...siap helmet apa bagai...(please ignore mess kat blakang tu...tu ler antara pembahagian harta yang baru sampai dari UK naik kontena..kekekeke)


Sejak beberapa hari lalu, bila stroller baby yg aku beli sampai, kan main lagi budak ni..ke mana2 pun nak sorong stroller ni...kalau dulu keluar2 lift kalut nak gi panjat tangga, skrg tangga dah tak heran..maklum ler, mak budak yg bz...pepagi hari org kalut2 nak gi ofis, dia pun kalut2 gak nak hantar baby dia gi umah maktok (padahal tak sedar diri dia tu yg nak kene hantar gi umah maktok...) hahahaha...yang kelakarnya, pandai lak dia tolak stroller masuk lif..masuk2, terus u-turn siap2 bagi stroller ngadap pintu lif...hahaha..giler kagum aku masa 1st time dia buat gitu...kekekeke...dah ngadap pintu lift, terus tunjuk kat button2 tu.."mama, kannnnn".. suruh aku tekan button tu...hehe

pastu skrg dah pandai memilih kawan..dulu ngan sesapa pun dia nak jer berkawan, skrg memilih.. kalau dgn maira pun, 1st 2 days ok ler kot..pastu mula ler nak gaduh berebut toys, berebut kasih sayang..hahahaha...sama jer dua2 org ni..penin paler kalau diorang dah start buat perangai dengki mendengki tu....gambar atas tu tgh layan kartun...leh siap pegang2 tangan sambil tgk tv..tu kalau angin baik ler kannnnn....

gambar ni sebenarnya aksi bukan yg aku nak tangkap memuler...memuler tu dua2 diammmm jer...main kat laman umah kakak aku...kitorang kat dalam umah ngintai ler apa laaa 2-2 org budak ni duk buat..rupanya 2-2 duk dalam kotak sambil sembang2...sembang apa pun tatau ler...pastu aku baru jer grab hp nak amik gambar, dah memasing dah abih bergosip agaknya...nak keluar dah...agaknya baru teringat "alamak, duk bergosip ni, mandi pun blom lagi.." hahahaha

ni gambar eesya dah abahnya...2-2 ni mmg sangat buat perkara yg aku tak terpikir nak buat kalau aku ngan eesya..gabungan idea mereka mmg tak tercapai dek akalku...hahaha...ni masa ngangkut hasil pembahagian harta ke umah aku..biasa ler..duk umah atas awan..nak angkut barang mesti ler bertroli bagai..sebab tak larat nak ulang alik banyak2 kali...pas dah angkut barang, leh lak si abahnya nak angkut si eesya lak...eesya pun kan main ler suka bende2 pelik camni...adventerous ler konon....cehhhhh...

kesimpulannya eesya anak mama yg busyuk masyam...i love u so much...since i know u're inside my tummy sampai ler dah 18 bulan dah anak dara mama ni...dah reti berdikari dah pun...u'll always be my 1st...1st ler kan...anak sulung...hahahaha

p/s: kuki cat adalah nama lain bagi pussy cat...hahaha..eesya sebut kuki cat so mama n abahnye pun terikut skali...

Monday, July 20, 2009

Boring? Perlukan Teman?

Jom Ramai2 jumpa Afdlin Shauki....



Apsal lagi best tgk tayangan perdana nih?
  1. Sebab filem ni belum ditayangkan kat cinema.. setem patutnya tayang 30 julai...while papadom bulan oktober 2009.. so anda boleh mentertawakan mereka yg beriya nak tgk masa tu... :p
  2. Sebab anda akan duduk di bawah satu bumbung dengan artis2 filem tersebut yang dibawa khas.. meaning, u'll breath the same air with that artis looo...wahahaha...yo yo ooo jer...
  3. Leh mintak otograf...snap pictures...with afdlin n the geng...
  4. Tiket murah wehhh...rm6 jer satu movie...mana dapat kat cinema kecuali kalau student's day..kekekeke...pastu kalau korang beli untuk 2-2 movie, jadik rm10..maknanya, satu movie RM5 jer..!!~~ tak percaya??
  5. Sebab korang leh jumpa aku...wahahaha...best tak? mesti aaa best jumpa aku...kakakaka...
Sila sila...jangan memalu...pop corn dengan air mineral bawa sendiri yer...wahahahaha..

p/s: saper nak tiket, roger aku pun ok...

Sunday, July 19, 2009

Terima kasih Auntie Kekda n Auntie Lyd..

Ke hadapan Auntie Kekda,

Mama kata, dulu masa mama saya pregnantkan saya, mama saya mmg mengidam giler nak makan boston cream..tapi apakan daya, dunkin donut tak nak bukak cawangan kat penang walaupun mama saya dah beberapa kali merayu kat ceo nya supaya bukak...jadinya mama saya hanya menyimpan rasa...

Sehinggalah....
mama saya ym2 dgn auntie dan tercakap yg beliau mengidamkan boston cream itu..dan dengan tidak disangka2, auntie kekda yg baik hati telah mengtravelkan sekotak 12 ketul boston cream dari KL ke Penang khas kepada mama saya melalui auntie Lyd yang baik hati..(auntie lyd baik hati kerana sanggup hantar kat mama saya walaupun tidak kenal mama saya ketika itu...) lalu langsailah kemengidaman mama saya itu..

Tapi sekarang...
mama saya sangat terharu kerana saya juga suka makan boston cream...walaupun terpaksa berebut dengan saya, tapi mama kata ini adalah hasil jasa auntie kekda dan auntie lyd yang telah menjadi penyumbang faktor kesukaan saya kepada boston cream...thanks to both the generous n baik hati aunties...


I Lurve Boston Cream...

p/s: kekda....ko laaa punya pasal ni....hahahaha

Monday, July 13, 2009

BZ....Malas Update..Penat

Lama tak update because sangat penat dan bz dan penin..
so aku letak jer gambar2 yg berkaitan dengan minggu lepas..
Mula2nya, dak eesya pas balik dari kl sehari dua, telah cir*t bir*t..aduiii....risau dibuatnya...takut ler plak rotavirus ke apa...patutnya nak pegi cousin encik pejoi bertunang pun tak jadi..sbb dia muntah sampai lembik on the way tu..terus patah balik..bawak gi Hope.. main elok ler plak kat situ...

encik pejoi tgh bz tepon opis kata tak jadi pegi OT sbb bawak anak ke spital...si eesya lak suka hati main kat situ sampai doktor panggil pun tak nak masuk...alhamdulillah, lepas 4-5 hari, dah ok...

ni pulak munif rayyan..tak sure ejaan betul ke tak..tapi minggu sudah jumpa baby munif ni...bapanya satu opis ngan aku merangkap sifu aku bab2 lotus notes ni...

ini ler encik sifu aku yg banyak memberi tunjuk ajar sbb pengalaman beliau sangat meluas pasal lotus notes...seiras tak? tak kan? hahaha...sbb munif ikut mak dia rasanya..sorry aaa amran..hehehe..takpe, nanti dpt baby gurl mesti ikut muka amran lak..kui2...

ini pulak athirah...entry sebelum ni pun ada gambar athirah kan...athirah dtg melawat maksu ana yg sambung master kat usm nih...maksu ana stay kat umah kitorang sementara dpt hostel.. so eesya pun dpt new friend..hehe.. so takde aa boring sangat balik umah ngadap kartun ngan muka mama dia jer..pastu maksu ana dah dapat hostel, kembali ler sangap di rumah ngan mama jer...hehehe...~

Sunday, July 5, 2009

wajah yg bisa membuat ku mereng...


huhu...camne ler tak mereng bila budak ni takde seminggu...rindu giler kat smile dia...perangai dia..suara dia..perkataan2 yg kuar pada mulut dia...n also smell dia...huhu...

pakai topi tok ayah berkebun..cute sangat..sbb dengan muka bangga dia bila org kata cantikkkk..terus pakai..tak nak buang..jalan satu rumah..tunjuk kat semua org...sampai org tu cakap cantik..baru puas hati...pegi kat org lain lak..hahaha

ni sebenarnya tgh meneran nak uk uk..hahaha..masih gak pakai topi...

tidooo...time aaa rasa sangat tenang jiwa raga bila tgk dia tido..rasa cam nak gomol2 jer...
ni perangai apa pun tak tau laaa..duk tak duduk amik cekak mama bubuh keliling leher..rasa cam cantik ler tu..hahaha..padahal dah cam rupa tok batin apa ntah...

senyum....tiap2 kali senyum rupa lain2 senyuman tu...rasa cam nak cubit2 jer hujung mulut tu..hehe

sibuk nak nolong org mengecat..siap pakai gogle lagi...hehehe...

time mandi adalah time yg paling happening skali..tak kisah aa mandi kat mana2 pun..dlm tub ke, mandi shower jer ke..skrg dah tak muat nak mandi dlm sinki..hehe..sangat suka mandi..siap kalau bukak baju jer, bukan sbb nak mandi pun..sbb dia tumpahkan air ke..nak salinkan baju...baru jer bukak baju..dah gi jalan sendiri gi toilet.."yey yey...nak andi...yey yey..." hehehe..

inilah budak bucuk cayang mama yg i can't live without u...luv u so muchhh...muahhh ..muahhhh...

Thursday, July 2, 2009

Penyakit rindu sampai mereng...

Korang pernah kene penyakit camni? Aku dulu2 masa bercinta, kalau encik pejoi balik raya, lepas 3 hari..mmg aku cam mereng2 skek...sbb dia slalu ada jer kat penang nih..paling lama takde kalau cuti raya ler..cuti sem pun dia slalu ada...hari 1st, aku ok...2nd, maintain...3rd day, mula dah perangai mereng aku kat dia..hahaha...

skrg, dah kawin...aku tak pernah kene penyakit ni...sampai 2 hari sudah..tapi kali ni bukan rindu sampai mereng kat encik pejoi..tapi kat eesya...huhu...eesya takde..eesya gi KL duk umah ibu dia..since kitorang gi KL hari tu, pastu aku ngan encik pejoi balik naik flight, eesya duk kat umah ibu dia...sbb maktok. tok ayah, n ummi eesya semua kat sana..diorang temankan kakak aku yg balik dari UK tu untuk settle down rumah dia...macam2 nak kene buat kan..cat umah, beli perabot, beli kete, etc..

so, hari isnin, aku sangat happy..(hishh..mama yg jahat happy anak takde..).. yer ler..ni ler 1st time rasa cam baru kawin lepas ada anak ni...book tiket gi tgk transformers..tunggu encik pejoi balik keje, terus shoot ke queensbay...sangat seronok..

2nd day...balik keje, aku dah plan..hari ni nak gi salun..potong rambut..buat apa2 yg patut..lama giler dah tak gi salun pun..so balik, sangat gembira..new appearance..new look..pastu dah start plan, esok nak gi spa ler plak..

3rd day, yg mana plan aku sepatutnya pegi spa lepas balik keje, telah dimansuhkan..sebab? aku dah start mereng ingat kat eesya..balik umah, bukak PHDC, tgk little Einsteins..huhhh..apakah masalah aku ini? encik pejoi balik, pelik..ni aperhal ler plak bini aku duk tgk little Einsteins sengsorang ni...start dahhhhhhhh...malam pegi makan pun, 3-4 kali encik pejoi duk tanya...kenapa diam jer? sakit ke? nak gi klinik ke? pegang dahi aku tak panas pun..haihhhhhh...


sayuuuuuuuuuuuuu hatiiiiiiiiiiiii..sayu skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....~

khamis, 4th day..aku happy skek..sbb duk target esok eesya balik..yeay yeay!!! petang, konon2 plan malam tu nak gi queensbay jalan2 nak beli set comforter baru..since aku cam dah nyampah dah tgk set bilik aku..tapi, bila petang balik keje...aku mandi2, tgh mandi...aku pi nyanyi lagu itsy wincy spider...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..terus teresak2 dah dlm shower...giler ke ape aku ni? encik pejoi balik dah sense dah something wrong..nak2 pulak pastu kakak aku tepon..cakap ada masalah skek..maybe mak aku tak jadi balik jumaat..postpone pegi sabtu pagi..aku maintain lagi...walaupun benonye cam dah meroyan dah...tapi takpe...maintainn...kat tepon tu jer aa maintain..letak2 tepon, naik atas katil...meraung..pekup muka ngan bantal...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
anak aku!!!!!!!!!!!
eesyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!~
dah encik pejoi tak larat nak pujuk...
sampai maghrib...
encik pejoi tak tahan tgk aku agaknya...tetibe jer ajak aku gi tgk wayang...
apa kes aku tgh bersedih durja ajak gi tgk wayang...
takde mood ler cek nih...
1st time aku tolak pelawaan a.k.a jemputan tgk wayang...

pastu pegi ler gak queensbay...on the way masih diam...mata berair..pastu kakak aku tepon lak..hehehe..suka2 hati gelak...boleh ek eesya balik sabtu? boleh ek? aku cakap...boleh...dia gelak2 lagi...rindu eesya ke? haaaaa engkau...tanya lak soalan tu...terus aku meraung...wargggggghhhhhhhhhhhh..RINDU LAAAAAAAAAAAAAAAAA
Encik pejoi kat sebelah dah "telepon ler plakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!"..
hahaha..dia tension kot..dia cuba sedaya upaya nak pujuk aku..tetibe aku meraung dlm kete kat parking lot queensbay...terus kakak aku bagi mak aku cakap...mak aku terus cakap balik jumaat petang..wahahahahaha...

masuk kat lift, org pandang2 jer mata aku merah berair...mesti ingat gaduh ngan laki dia ke apa ni...sian encik pejoi...~

itulah kisah giler aku...eesya coming home this evening...muahhhhhhhhhh...
Related Posts with Thumbnails