EESYA

AARIZ

Monday, July 12, 2010

Impiana KLCC

Ok... skip citer One World Hotel sebab gambar dalam kamera lagi satu.. kita update pasal Impiana KLCC dulu okies.. hehe..

Lepas check out dari One World Hotel, kami check in kat Impiana KLCC... Impiana KLCC ni dibooked through Orient Rewards.. Pakai voucher Complimentray Night.. Booking semua dibuat oleh Orient Rewards.. free saja.. hehe.. nanti2 kita citer pasal Orient Rewards pulak..


Welcoming Fruit.. Siap ada ikut musim... kena time kami pi bulan Julai adalah musim buah jambu merah tu...


Bilik... sebab ada technical problem skek mengenai booking, kitorang terpaksa pasrah dengan 2 single bed... Basically, bilik dia ok.. lantai pakai floorboard.. TV LCD 32" tapi bukan lekat kat dinding laa.. hehe.. Channel Astro pun banyak choice... siap ada HBO, Star Movies bla bla bla..


Ni TV dia... bukan interaktif TV laa tapi.. hehehe..


Ini gambar pakai kamera baru yang leh snap memanjang keseluruhan bilik.. hehe..


Ni wardrobe dan mini bar.. belah kanan adalah pintu toilet..


Ni toilet dia.. kecik kalau banding dengan toilet One World Hotel.. ada Bath Tub kat belah kanan.. tak nampak dalam gambar.. bath tub dia pun tak semenarik One World punya sebab jenis yang macam plastik tu saja... aku prefer yang One World sebab jenis macam seramik ke batu tu.. baru best skek nak berendam.. hehehe


Ni complimentary toiletrist..hehe.. habit aku adalah membawa pulang semua benda2 ni.. skrg sampai dah penuh kat umah tatau nak buat apa... :p


This is my favourite about this hotel.. 1st time aku jumpa hotel yang letak Pillow Menu macam ni... boleh call jer.. order nak pillow jenis apa... memang dia dah bagi pillow kat bilik tu.. in case kita nak jenis lain2.. so boleh mintak.. aku call and request for bolster.. hahahaha..


Ni view dari tingkap... ini laa yang kureng best skek.. sbbnya depan tu ada construction site yang tengah bangunkan hotel Grand Hyatt.. so nampak sangat semak dan tak best laa view dia.. dan Encik Pejoi siap pesan nak salin baju ke ape, sila tutup tirai dulu.. kang ada mamat indon construction jatuh dari tingkat 12 bangunan construction tu.. (sbb kami duk tingkat 12 juga...) hahaha..

Yang bestnye berkaitan Impiana KLCC ni lagi ialah sangat dekat dengan KLCC.. so kalau rasa nak jalan2 kat KLCC, boleh ler duk hotel ni... malam tu kitorang jalan2 pegi taman kat KLCC tu.. tak sampai 5 minit jalan kaki..


Encik Pejoi dan Twin Tower.. memalam best laa tangkap gambar dan jalan2 kat sini sbb tak panas..


Ni tengah jalan kaki nak balik hotel...

Esok pagi tu pulak... sebab kami pakai complimentary voucher, so tak include breakfast.. tapi ada voucher 50% discount untuk buffet kat hotel ni.. min 2 pax.. max 10 pax.. so apa lagi? kami pun call laaa semua kaum kerabat mai breakfast kat hotel nih... Cafe dia nama Tonka Bean Cafe..


Main buffet... ada macam2.. nasi, bihun, kari ayam kapitan, pastries, cereals, bla bla bla..


Ni side buffet.. ada macam2 gak.. dim sum, sushi, roti canai, bread pudding bla bla bla.. mana laaa tak naik beberapa kg aku sepanjang kat KL nih.. hahaha.. breakfast ngalahkan lunch and dinner..


Encik Pejoi tengah demo camne nak buat sandwhich kat Eesya.. hahaha..


Kaum Kerabat yang dah kekenyangan..

So, overall.. it is a nice stay kat sini.. cumanya aku prefer One World Hotel lagi.. yer ler.. One World Hotel tu 5 star plus.. Impiana ni 4 star kan.. so tak leh laa nak expect Impiana nak lawan One World tu.. dari segi bilik, buffet, menu, service, semua2 laaa.. cumanya One World Hotel takde Pillow Menu.. wahahaha...

2 comments:

  1. toiletries taktau nak baut apa...bok mai sini! hahahaha

    http://twinkywinkystars.blgospot.com

    ReplyDelete
  2. hahaha.. mau ka? kalau jual 1 RM1 pun cam ok gak nih.. kakaka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails