EESYA

AARIZ

Friday, July 16, 2010

One World Hotel

Ni entry tertunggak.. hehe... pasal Hotel One World... Apa yang best tentang Hotel One World nih?

1) Sangat dekat dengan OU... sangat dekat tu bermaksud SANGAT dekat ler.. haha.. sebelah2 jer.. sebelah2 pun bukan kena lintas jalan ke ape... mmg ada connection door direct pegi OU.. so sangat sangat sangat dekat.. senang nak cari makan, senang nak shopping, senang nak tgk wayang.. :p

2) Service sangat bagus.. staff sangat friendly.. especially staff handle bahagian transportation, bukak2 pintu tu.. tolong carikan cab... diorang mmg sangat2 friendly..

3) Dekat dengan IKEA, The Curve bla bla bla... 5 minit pun tak sampai kalau naik kete.. kalau naik teksi, tak sampai RM10..

4) Sangat suka toilet dia.. hahaha.. boleh?

5) Ada free shuttle ke KLCC, ke KL Sentral, ke Sunway Lagoon, ke The Curve...

6) Sangat suka juga buffet breakfast dia.. sangat banyak pilihan... bukan takat Malay food, siap ada satu counter untuk chinese food, ada segala dim sum, pau etc.. pastu kaunter Indian food, ada roti canai, roti bla bla bla, masalodeh, etc.. Japanese pulak ada Miso soup, sushi, yg lain2 aku tak kenal.. sangat banyak sampai tatau nak makan mana..

7) But the most favourite adalah bread pudding dia.. balik Penang pun duk terngiang2 kat tekak lagi.. huhu

Korang layan gambar jer lah yer.. aku nak berangan ingat bread pudding jap..


Ni bilik cam family room.. dapat bilik ni pun tak sengaja sbb booking bilik superior jer.. tapi superior dah penuh, so diorang upgrade jadik bilik nih.. hehe.. rezeki.. harga kire sama dgn superior..


Working table... kalau zaman student dapat tempat study camni, mesti aku score 4 flat.. haha.. konon...


Ni view dari tingkap... tapi hujan punya pasal, tak nampak laaa IKEA..


Ni toilet dia... ada glass shower room yang ada 2 jenis shower... satu yg biasa tu, satu lagi yang cam hujan dari atas tu.. tu yg aku suka tu.. hehe


Ada bath tub juga.. so boleh pilih.. nak berendam atau nak mandi shower jer ke.. sila2 pilih.. :p

Lagi satu yang suka adalah kat One World ada interactive TV... boleh buat macam2.. hehe


Ni main page dia... boleh pilih nak tengok bil ke.. nak tengok TV ke.. nak hantar SMS kat bilik sebelah ke...


Ada info pasal free shuttle service..


Boleh order makanan dari restaurant... guna TV saja.. pastu boleh set nak makanan tu dihantar pukul berapa... hebat2..


Boleh main game.. tapi kena bayar.. sama gak kalau nak tgk movie yang berbayar pun ada.. bak kata makcik astro tu... MACAM_MACAM ADAAAAA...~

Yang kureng best bagi aku adalah........ INTERNET dia kena bayar.. muahaha.. sangat tak suka okies... IMPIANA pun kasik FREE jer pakai LAN...

Facebook: OneWorldHotel Petaling Jaya
Website: http://www.oneworldhotel.com.my/

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails