EESYA

AARIZ

Sunday, July 18, 2010

No TINGGAI Today!!

Status FB saya semalam adalah berbunyi begini:

"No TINGGAI today!!" kata budak eesya yg terdengar perbualan telepon antara mama n maktok dia.. Mama plan nak tinggai dia kat maktok sbb nak pi servis kereta.. sekali terkantoi ler pulak.. hahaha.. terus tak jadik tinggal... lenkali kena buat bahasa kod laaa dgn maktok.. :p

Yup... beliau telah mengkantoikan rancangan untuk meninggalkan dia di rumah maktok di kala mama dan abah pergi service kereta di pagi Ahad yang hening.. so, disebabkan kepetahan bercakap itu, beliau telah memenangi hadiah yang berupa "LAWATAN SAMBIL BELAJAR ke NISSAN Service Centre" hahahaha..

Meh kita tengok apa yang dia buat selama 1 jam 45 minit kat situ..


1) Buat colouring sampai tertonggeng-tonggeng... tapi mostly dia mengarah mama jer.. "Mama, kaler bebird.." satgi pulak "Mama, kaler flower".. dia buat apa pun tatau.. cam mandur jer rupa..


2) Ngabihkan stok gula-gula percuma kat situ.. hahaha.. tak cukup dia sorang makan, dia pi offer kat abah dia pulak.. Mementang aa free...


3) Kaco abah main PSP.. Abah tu dah aa keje shift malam.. sampai umah terus pegi service kete.. tak tido lagi tu... Tu eesya tengah promote gula2 kat abah..


4) Last-last, mama bawak keluar modal terakhir.. Laptop... Since ada wifi kat situ, bukak laa Youtube kat dia.. baru duk diam skek.. Mula2 "Eesya nak Barney".. lepas barney, "Eesya nak Mickey Mouse Clubhouse.." ok laa.. bukak pulak Mickey Mouse.. tak dan sat.. "Eesya nak Elmo World".. ok... Elmo World.. pastu "Eesya nak Princess.." bukak laa pulak citer Cinderella...

Tetiba part Cinderella tengah menari dengan Prince...

Eesya: Eesya nak Enjelila..
Mama : Enjelila? Cindirella ler nih kan?
Eesya: No... Enjelila... Enjelila dance dance..
Mama : Ni Cinderella dance dance laa nih..
Eesya: Noooo.. Enjelila dance.... mouse....
Mama : *Pikir punya pikir...* Ooooo... Angelina Ballerina ke?
Eesya: YES!!! Enjelila Ballewina..

Hahahaha.. Menatang ni yer ENJELILA puan-puan.. Siri baru kat PHDC tu..



Hehehe... mujur ler 1 jam 45 minit jer... kalau 3-4 jam, mau segala kartun tok nenek dia request kat situ... :p

2 comments:

  1. hahahahahahaha.....apa laaa mama nih!! angelina pn tataw kn eesya???hahaha...gud job budak busuk!!

    ReplyDelete
  2. hahahaha... dia sebut ENJELILA ok... bukan ANGELINA.. mana laaa kami nak tau.. cesss... penin haku pikir.. nasib baik dia sebut MOUSE.. baru tau.. :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails