EESYA

AARIZ

Monday, January 31, 2011

iPhone Apps - Photofunia


Tak yah intro panjang-panjang... Ni antara Apps edit gambar yang aku suka... Tak yah jadi bijaksana Photoshop ker apa... Just click2, dah dapat hasilkan gambar seperti di bawah..

Pencil Drawing - Ni ada yang dah tertipu ingat aku draw sendiri.. Haha..



Snow in The City - Kakakku the snowy princess.. Hehe


Billboard Workers - Tetiba adik aku jadik model kat Billboard tuh.. Hahaha.. Tapi mesti workers tu sebenarnya nak tarik buang ganti dengan muka aku dah tu.. Kakakaka


Vintage Mirror - Tetiba tangan Eesya cam orang tua dah.. Haha


Caricature - Lawa lagi dari gambar original.. Hahaha

Banyak lagi laaa template yang dia bagi.. Yang paling best adalah....

FREE!!~

Muahahaha... Sekian..


Friday, January 28, 2011

Rasa cam lama tak update blog.. padahal baru seminggu...

Hehe... nothing much sebenarnya nak update pun... Yang sedar, memang bz giler tahap gaban during office hours.. Lepas satu, satu benda nak settlekan.. Sampai siap ada To-Do List takut ada yang tertinggal...

Tapi bila pikir-pikir, kerja ni mmgg laa best kan.. Sebab banyak kawan, pastu ada duit sendiri... Tapi berbaloi ke kita punya stress, pengorbanan tu semua? Sebabnya, bila tengok orang yang bersungguh-sungguh keje, tapi bukan laaa dapat apa sangat pun... Kerja laaa teruk macam mana pun, mesti ada orang duk kata "Dia bukan ada kerja sangat pun.." atau pun "Dia tu buat2 bz jer tu..".. Ni bukan laa orang kata kat aku (aku tatau pun kalau ada org ngata kat aku.. hahaha) tapi ni tengok di sekeliling yang mana duk dengar Si A kata kat Si B.. Bagi aku, Si B tu mmg banyak keje... So aku cam terpikir laaa kan.. Mulut orang ni sentiasa akan berkata kat kita walau macam mana pun kita nih..

So kesimpulan yang dibuat, adalah ABAIKANNNNN JERRR... Kita buat apa yang kita tahu kita kena buat... Dan dah jadi tugas kita... Lantak ler orang lain nak kata apa ke... Tak acknowledge contribution kita ke kan... Janji Allah tau kita dah laksanakan amanah kita..

*Mode kerja di hari Sabtu... Hahaha



Kecik2 dah tension kan... Dah besar lagi laaaaaaaa bertambah tension..

*pic googled

Monday, January 24, 2011

Eesya's 3rd Birthday...

23 Jan 2011

Bangun2 tido, mandi, tunggu Opah sampai dari Taiping... Opah datang bawak banyak belon2 clown tu.. Macam2 bentuk.. Bunga, love, apa ntah lagi.. Berdozen2.. Eesya sangat happy dan main belon tu baling2 sampai nak kena kipas bagi pening kepala mak pak dia.. Takpe.. Birthday gurl mana boleh kena marah kan? Thanks Opah... :)



Pastu tengahari kitorang gi kenduri cousin aku kat Seberang Jaya.. Balik, take a nap.. Lepas Asar baru siap2 nak gi makan kek... Hehe.. Pegi ler Secret Recipa...


Unofficial Birthday Cake 1


Unofficial Birthday Cake 2


Birthday Gurl tengah pikir nak makan yang mana dulu..


Ini adalah penaja utama kali ini... Seperti tahun lepas, bulan Jan jer mesti mamaeesya pokai tahap gaban.. Hahahaha..Thanks abang..


Ni adalah birthday gurl yang buat Secret Recipe cam rumah beliau sendiri.. Suka suki jer nak baring2 meniarap kat sini sambil makan nugget KFC.. Eh, aperhal makan KFC kat SR? Hahaha.. Ada ler kisahnye.. :p


Ni pulak hadiah birthday dari Mama dan Abah... Basikal tua.. Haha.. Eesya yg pilih basikal tu.. Nak kaler purple tapi takde ler pulak yg semua purplenya.. So campur2 laa biru skek... Kire halal laa tu... Nak pilih yg besar skek, dah si Eesya ni gayat tak nak naik.. So amik ler yg paling kecik yg ada kat kedai tu... Motorsikal dalam tu pulak hadiah dari Tok Ayah.. Tok Ayah kata "Mama dengan Abah Eesya kasik basikal jer.. Tok Ayah kasik motorsikal terus.." Hahahaha...


Unofficial Birthday Cake 3

Hadiah motorsikal tersebut juga disertakan dengan sebiji lagi kek tidak rasmi birthday Eesya oleh Tok Ayah.. Hahaha.. Dia punya laa suka hati tengok kek idaman hati.. Dari pagi kata nak makan kek strawberi.. Tapi kat SR mana ada kek strawberi yang nampak real strawberi camni kan.. Hehe.. TQ Tok Ayah..


Upacara memotong kek tidak rasmi 1.. Hahaha.. Pakai baju tido dah.. :p

Tak lama lepas Eesya potong kek straberi tu, dapat laa phone call dari tuan Melting Bites yang dah sampai depan rumah untuk delivery kek besday rasmi... Hahaha


Ni baru official birthday cake.. Cantik tak? :p


Nice kan? Kalau suh aku buat ni, mmg lagi 10 tahun pun tak siap.. Hahaha


Belakang...

Sapa2 yg berkenan, boleh ler risik2 Melting Bites..

Kek Barbie ni nak bawa ke school Eesya esok tu.. Sebab mak pak dia maleh nak organize birthday party kali ni, so buat kat school saja laaa.. Senang skek.. Goreng bihun Spore skek (maktok laa tu.. bukan mamaeesya.. Hahaha) then bawak kek, dengan goodie bag.. Dah siap.. Hehehe


Eesya n friends kat school... Diorang baru keluar kelas, tengok2 ada kek kat tetengah tu.. Excited giler semua termasuk si Eesya.. Padahal dah tengok dah malam semalam tu kat umah.. Hahaha


Happy birthday to you.. Happy Birtyhday to you... Happy Birthday to you, Aleesya... Happy Birthday to you!!~

Budak sebelah tu nama Rafiq.. Balik sekolah hari2 ada jer dia ngadu pasal Rafiq tu.. Tapi dengan Rafiq tu jugak ler yang dia suka berkawan pun.. Hahaha.. Pernah ada sebut pasal Rafiq ni dalam entry ni..


Blow the candle... Tahun ni dah pandai blow sendiri tanpa sebarang bantuan.. Hehe


Potong kek... Tu action jer tu.. Mana dia reti nak potong betul2.. Dah ler kek fondant.. Hahaha..


Makan2 dalam classroom.. Ni laa classroom Eesya.. Kecik jer.. Diorang pun 4 orang jer dalam tu... Ni kelas 3-4 years.. Yang kelas 5 dengan 6 years tu ramai laa jugak...


Kek official yang telah dicederakan.. Hahahaha

Balik dari school, punya laa happy duk cerita pasal birthday party dia kat school.. "Friends Eesya wish me Happy Birthday.. Teachers too... Then they sing Happy Birthday song to me.. Then teacher bagi goodie bag kat Eesya.." Hahaha... Hellooooooooo Eesya... Teacher bagi kat Eesya goodie bag ke Eesya bagi kat teacher goodie bag? Tak belajar "persamaan x + y =z, y - z = 2x.. so x equals to what" sungguh laa budak nih...


Suka hati dapat goodie bag.. Haha

Tu jer ler cerita birthday Eesya... Selamat 3 tahun sayang... Semoga membesar menjadi anak yang ceria, bijak, cerdik, dengar cakap mama abah, dan jadi anak yg solehah.. ok.. Mama and abah luv u so much... You'll always be our baby.. Muahhhhhhh...



Friday, January 21, 2011

Have Fun!!~

Sekarang anak saya dah suka pegi school... Yippie!!~

Hahahaha... Pagi2 bangun tido, akan mula meng'uja'kan beliau.. (Perkataan apakah itu? Hahaha)

Mama : Wake up!!~ Wake up!!~ Schooltime!~ Schooltime!!~ Ting Ting Ting!!~

Eesya : *senyum2 sambil mata pejam lagi..

Mama : Today nak bawak toys apa yer pegi school? Hmmm.. Think think think.. Caterpillar nak?

Eesya : *sambil mata pejam lagi...* Takmau caterpillar.. Caterpillar dah bawak tadi.. (tadi tu maksud semalam, or kelmarin, atau sebelum2 nih.. hahaha)

Mama : Then, how about Banana Fruit? (toys dia.. bukan pisang untuk dimakan.. haha)

Eesya : OK... *terus bukak mata.. *

Mama : Hahaha.. Pandai eh.. Boleh decide sambil tidur jer.. :p

Pastu bila dah sampai kat depan school...

Eesya : Mama, u wait here.. Eesya go first.. I'll miss you..

Mama : OK... Miss you too... Have fun!!~

Eesya : I'll have fun fun fun...



Ngeeeeeeeeeeeeee... Best kan anak dah tak lorat nak pi sekolah... Mama dia sangat bahagia... Luv u Eesya.. Muahhhhhhhh...




Sunday, January 16, 2011

My Almost A Perfect Day 2011

Lambat beberapa hari untuk entry ni... Biasa laa... Artis kan.. Mesti laa bz.. Hahahaha

My special day a.k.a Birthday yang ke-28 sudah berlalu dengan nyaman, aman, damai, ceria, happy giler, dan yang sewaktu dengannya... Almost a perfect day for me... But then, my sis insisted to know, "Why almost?" she asked... SEBABBBBBBBBBB.... That day kena pi kerja... Satu hal laa pi kejer kan.. Pastu kena menghadapi benda yang menyebabkan aku stress... Memang spoiled the mood.. Tu 2.. Pastu Encik Pejoi pun keje.. So, tak bleh laa nak kata "Perfect Day" kan.. Almost saja.. Hehe

Macam mana tak kata "Almost A Perfect Day" ? Sebelum tido malam tu dah ada org wish Happy Birthday (Encik Pejoi laa kan... :p) Bangun2 tido jer dah ada org call wish Happy Birthday.. Kak Ani laaa tu... Siap aku mamai2 nih cakap "Ni aperhal pepagi buta duk telepon orang nih?" Sekali dia jawab "Happy Birthday to you lah.. Orang tepon nak wish pun marah.." Hahahaha.. Boleh lak aku lupa.. Yer ler.. Tengah mamai kan.. Sorry laaa Tatani.. Luv U.. :p

Pastu mak pulak wish... Peluk cium di pagi hari.. Eesya pulak nyanyi lagu Happy Birthday.. Pastu dah masuk SMS bertalu2 dari Kak Ida, Parents In Laws, Abg E... Hehe.. Dalam facebook lak 100+ wishes sepanjang hari.. Terasa cam artis pulak hari itu... Hahaha.. Thanks to all yang wished to.. Memang made my day laa all the wishes tu..

Masa tetengah discussion dengan vendor, tetiba ada orang ketuk pintu opis... Ada delivery cupcakes dari family in laws kat Taiping... Hehehe... Soka2... Thanks mak, abah, aah, ima, cik...




Pas balik keje, menuntut janji ada orang nak blanjer makan kat Dave's Deli... Dia adalah orang yg paling dekat tapi paling lambat wish sbb bangun tido lambat minah ni.. Hahaha... Thanks adik...


My fav Steak & Mushroom Pie..


Chicken Meal..


2 Generations.. :)


3 Generations... Sama tak? Hehe


Ni penaja yang bangun tido lambat itu.. Tengah betulkan tudung.. Hahaha... TQ..


Ni my Fav Chocolate Eclair from Auntie's Anne... Mmg heaven giler ler makan bende alah ni...

Bab makan semua dapat yang birthday gurl punya favourite.. Mana tak kata almost a perfect day.. Hahaha.. Pas makan2, bawak Eesya jalan2 Toysrus.. Tu heaven pulak untuk si anak.. Hahaha...


Happy jer dia suh test basikal.. Kot2 laaa Encik Abah dia nak tolong belikan birthday dia minggu nih pulak.. Hehe

Dekat2 Maghrib, balik umah mak.. Sambil tunggu Encik Pejoi balik keje.. Tetiba teringin nak makan kek.. Yer ler.. Apa ke birthday namanya kalau tak makan kek kan? (Walaupun dah makan cupcake dah sebenarnya.. Hahahaha.. Tamak haloba tul... Hehe)

Sekali Encik Pejoi sampai kul 8.45pm camtu.. Baru jer dengar suara dia kat luar, nak ajak laa pi makan kek.. Sekali dia dah jalan masuk sambil bawak kek siap bercandle bagai dengan sejambak roses... Muahahaha.. Rasa cam citer Korea pulak.. Eh, citer Korea mana yang ada scene camtu? Hahaha.. Hentam ajer ler labuuuuuuu...



My Fav brownies from SR... Pepandai jer pastu masuk mirowave, tambah aiskrim kat atas.. Jadik brownies with Icecream konon2 cam kat SR laa.. Hehe..


Sibuk laaa dia nak tiup gak.. Tunggu jer ler lagi 9 hari.. Bukan lama lagi pun birthday kamu tu.. Hahaha


Ada budak jeles abah dia kasik flowers kat mama dia.. Hahaha

So, hadiah besday dari Encik Pejoi adalah itu... Itu jer? Takkan kek dengan bunga consider sebagai hadiah kan? Tak logik laa kan? Hahahaha.. Benarnya hadiah besday dah bagi in advance.. Kamera merahku itu.. Awal giler kasik hadiah kitorang ni.. Hadiah besday Encik Pejoi pun aku kasik awal 10 bulan hari tu.. Hahaha..

Tapi pastu beliau suh pilih nak belikan kasut.. Sebab rimas duk tengok aku ulang kasut yang sama pegi keje, pegi jalan, pegi kenduri, pegi pasar malam.. Pegi memana jer la... Hahaha.. Abis? Dah kata beli yang selesa, suh lenjan sampai hancur.. Dah itu jer yang aku selesakan.. Nak buat camna.. Tu pasal dia suh beli lagi satu kasut tapi tak jumpa yang berkenan ler pulak... Orang yg banyak songeh bab2 kasut ni mmg susah nak jumpa kasut yg menusuk kalbu.. Hahaha..

Pastu suh cari jam tangan buat ganti yang baru aku hilangkan seminggu sudah.. Seminggu gak ler aku tak pakai jam tangan.. Tu kali yang ke 151 kali kot aku hilangkan jam tu.. Tapi lepas sehari dua slalu jumpa balik.. Kali ni paling lama.. Tak jumpa2 gak... Dah seminggu lebih.. So pi laa jalan2 nak carik jam.. yang berkenan melampau mahal.. Kang hilang lagi camne.. Mau aku yg nangis rasa bersalah.. So biar dulu... *Mujur ler tak beli.. Dah jumpa balik jam aku... Pasni jangan hilang untuk kali ke 152 ok? Hahahaha

So, aku redha jer dengan kamera merahku itu.. Useful tau kamera tu... Hahaha.. Hadiah apa lagi eh? Haaaaaaaa.. Maktok kasik duit suh beli meja komputer baru sebab rimas kot tengok meja komputer kitorang yg lama tu.. Hahaha..


Meja komputer baru sampai.. Belum sempat ubah tempat, dah ada budak rasmi dulu siap bawak laptop konon2 duk buat keje.. Hahahaha.. Thanks maktok!~


Yup... I'm blessed to have a hubby, daughter, family and friends yang sangat amazing and cool... Luv u all very the munchie munchie... Muahhhhhhhhhhhhsss...

Thursday, January 13, 2011

Mohammadddddd... Paiiiijoiiiii...~~

Maktok bagi 3 gelas kecik air zam zam untuk Mama, Abah dan Eesya..

Mama : Eesya.. Mula2 baca Bismillah dulu sebelum minum.. Baca macam mana?

Eesya : Bismillahhirahmanirrahim... --> dengan pelat dia..

Mama : Ok.. pastu selawat pulak.. Allahumma..

Eesya : Bariklana...

Mama, Umi : Hahahahahahaha... *gelak nak golek2*

Eesya : *muka blur.. salah ke aku baca doa makan? apsal depa ni duk bantai gelak?*

Mama : Ok2.. Sambung2..

Eesya : fimarazaktanawaqinaazabannarrrr..

Mama : Hahaha.. Tu doa makan.. Ok.. Pandai.. Selawat pulak umi.. ( Mama punya duk gelak sampai tak bleh nak ajar dah.. Pass kat umi pulak..)

Umi : Eesya ikut OK..Allahummasolliala Saidina Muhammad..

Eesya : Paijoiiiiiii...

Wahahahaha... Dia sambung nama abah dia laaaa pulak ... Mohammad.... Faizol... Adehhh.. Tak larat gelak dah malam ni... Dah laaa buat muka konfiden jer sambung.. Hahahaha

*Pastu betulkan dah... Satgi duk buat ajaran sesat pulak.. Hahaha

Wednesday, January 12, 2011

Rumah Cash? *Pitam*

Hari ni duk baca blog mummy lina berkenaan tajuk Beli Rumah Cash Menguntungkan Kalau... Suka baca blog Mummy Lina sebab selain citer pasal anak2 beliau, beliau slalu bagi tips macam2 pasal financial yang senang nak paham...

Tapi terfikir laa dengan gaji keje gomen nih, pastu duk pulak kat Penang yang miskin tanah yang menyebabkan harga rumah sampai tak masuk akal..
Macam mana laaa nak beli cash...
Tak tercapai dek akalku...

Ni artikel pasal Penang Properties bulan sudah..

Prices of properties on Penang island are the most expensive in Malaysia.

Socio-Economic and Environmental Research Institute (SERI) senior fellow Dr Michael Lim Mah Hui said the average house price last year was RM540,000 or eight times the average household income.

In comparison, the average house price in Kuala Lumpur was only RM390,000, or six times the average household income.

Lim said the average house price on the island has increased further this year.

A ratio of house price to household income of three to four times is internationally acceptable.

"If the situation persists, many Penangites, especially those in the middle and more so the lower classes, will not afford to own properties.

"The state government should address the issue before it gets worse," he told reporters in Georgetown on Thursday.

Lim said for a start, the authorities should stop encouraging construction of high-end properties that cater to foreigners.

He said data from the Malaysia's population and housing census indicated that there was a property glut, which suggests that many people bought property for speculative and investment purposes, thus pushing up the prices further.

In 2000, the vacancy rate in Malaysia was 15.6 per cent from the total of 5.547 million unit of houses, which amounted to nearly 750,000 houses.

He said the percentage was more than 20 per cent now.

"It is not that we do not have the houses. There are. It is just that the houses now are way too expensive and beyond many people's means.

"That is why I say the authorities should stop encouraging the contruction of high-end and luxurious properties," he added.

Meanwhile, Consumers' Association of Penang president S.M. Mohamed Idris said to make housing afforable to ordinary Penangites, the government should start a public housing policy, which provides affordable housing, particularly in urban areas, to cater to those below a certain level of income.

He said a good example worth studying was the Singapore Housing Board model, where the government spearheaded the building of affordable housing for a majority of its citizens.

He added that alternatively, the government could consider doing this in partnership with the private sector. "In short, the government's priority should be to put the needs of the majority of the people ahead of other things," he added. - By Audrey Dermawan (Business Times)



*Nak pindah pi duk dalam hutan... Bukak Felda ke ape.. Boleh?


Airasia's Injured Bird @ Kuching

Mujur ler takde yang cedera kan... Sampai kena tutup airport Kuching tu sebab nak alihkan plane yang besar bagak nih..


The Injured Bird..



Bukan senang nak alihkan dia kan..

Malang tak berbau kan... Yang duk kutuk2 Airasia tu kemain lagi seronok sekarang ni... Yang pasti, mesti pasni Airasia buat sale gila-gila lagi... Heeeeeee... :)


*pics diciluk dari Facebook Airasia.. Hehe

Monday, January 10, 2011

The 'Medium' One..


Mama : Friends Eesya dekat school tu nama apa?

Eesya: Wafiq..

Mama : Rafiq?

Eesya : Yes, Wafiq.. (pelat R jadi W rupanya budak nih.. Haha)

Mama : Lagi?

Eesya : Waif..

Mama : Oh.. Raif tu yg small boy tu kan?

Eesya : No.. Waif is the medium one..

Mama : Oh.. Ada eh pulak 'medium boy?'

Eesya : Ada laaaaa mama.. *muka tension..

Hahahaha ade ke istilah 'Medium' untuk manusia? Mama dia konpius dah.. :p

Thursday, January 6, 2011

School is Fun.. Let's go together Mama!~~

Ya ya ya.... Memang school is fun.. Tapi ada ke nak mama dia stay dengan dia kat school sampai habis school session? Ingat mak ko nih housewife takyah gi keje nak duk tengok ko menari sana sini.. main dengan friends? Hahaha



1st day school.. 3rd Jan 2011... Sampai2 school teacher bagi uniform.. Tukar baju depan2 tu jugak.. Punya laaa happy dapat baju sama dengan friends... Tapi pastu bergayut sakan kat mama tak bagi balik... So mama duk laa situ 2 jam... Yang abah pulak keje shift malam.. Sampai2 terus bawak anak gi school.. Bila anak tak bagi balik, abahnya terpaksa tidur dalam kereta... Last2, patut 11.45 am baru end school session, mama mintak balik dalam kul 10.50am camtu kat teacher dia sbb tak larat nak meneman beliau kat situ...

She seems ok sebenarnya... Semua activity dia join.. Colouring, singing, dancing, tapi semua nak buat depan mama.. So budak2 lain duk menyanyi kat dalam classroom, dia duk menyanyi kat luar pintu classroom.. Sebab mama duk kat luar tu kan.. Sabaq ja laa.. Nak lari pun tak bleh...

Bila balik, tanya dia "Best tak go to school Eesya?" Dia jawab "School is fun.. Let's go together ok Mama?" Hahahaha.. Ada ke ajak mama pergi school together...




2nd day, 3rd day.. Mama hantar2 jer, duk dalam 5 minit.. Mama cabut lari.. Hahaha.. Dengar aaa dia melalak jap.. Tapi pastu diam.. Mama nyuruk blakang pintu jer pun... So boleh dengar ler kalau dia melalak lama kan... Tapi memang elok hilang jer bayangan mama dari classroom tu, dia dah diam... Elok jer duk colour, main... Very the drama queen laaa u Eesya...

Bila balik, tanya dia "Who's the big gurl go to school alone?" Dia jawab dengan excited "Me!! Me!!" Then bila tanya "Why you cry just now at school?" Dia jawab " Bcozzzzzzzzz... I like to crylah.." Ewah ewah.. Suka2 hati jer like to cry yer?

Pastu kat rumah bila check bag sekolah tu, ada lukisan yang dia buat.. Teacher dia bagi bawa balik... 2nd day tu dapat 1 star... 3rd day dapat 2 stars... Kecoh laaa bawak the painting satu rumah nak show kat maktok, umi and tok ayah... "Teacher give star.. See See... Eesya pandai colour... Then teacher bagi star!~" Hahaha.. Yer ler tuh...

Hari keempat, mama ada meeting.. So mintak abah pergi hantar... 9.30am tak selesai lagi.. Abah call mama "Ni dia duk bergayut kat kaki abang lagi nih..." Hahahaha.. Eesya Eesya... Dengan abah lagi kamu menjadik-jadik yer... Tapi masa balik, masih berlagak dan eksyen seperti biasa.. Takmo mengaku dia yang nangis.. Hahaha.. Tapi sebab kesian, lepas school, kasik treat makan aiskrim.. Hahaha



Ni gambar pagi tadi masa breakfast... Alhamdulillah dapat menyelinapkan diri masa dia ralit bermain... Tu pun hari ni sebab nak bagi dia happy pergi sekolah, mama bagi dia pakai her fav shoes... Then cakap "Eesya nak show teacher your Angelina Ballerina shoes kan?" Then letak satu toy ayam dia dalam bag.. "Later you can play with your friends this ayam ok?" Hahaha... Bagus.. Aku sudah ada cara camne nak manipulatekan beliau untuk pergi school.. Kakakaka

Ada orang kata, buat apa nak hantar anak awal2 pergi school.. Baru 3 tahun.. Sian kat dia.. Yer yer.. Saya memang kesian kat dia... Tapi kena tau kenapa kami made this decision... Eesya is alone at maktok's house.. Dia sangat nak berkawan.. Tu alasan yang paling utama.. Kami kesian tengok dia yg sangat kemaruk nak berkawan sampai jumpa jer budak mana2 kat dalam lif ke, kat tepi jalan ke, dia akan cakap "Tu friend Eesya kan Mama? Nanti Eesya nak play dengan friend Eesya tu.."

Dan pasal apa hantar ke Smart Reader tu padahal berlambak2 lagi kindy lain? Sebab dalam banyak2 kindy yang kitorang pergi, Smart Reader ni punya duration yang paling sekejap.. 2 jam 45 minit.. Kami bukan nak suh dia pegi blaja jadik bijak pandai genius sebelum Darjah 1.. No No No.. Just nak bagi dia bercampur dan have fun jer.. In case dia pasni maleh nak gi school pun tak kisah.. Hari ni nak pergi, esok tak nak pergi, then lusa nak pergi pun kami tak kisah.. Asalkan dia ada tempat yang she knows she has friends there.. That's all..

*Dan jangan tanya pasal bagi adik kat Eesya untuk bagi dia berkawan.. Setiap family ada sebab dia nak ada anak 10 ke, anak 18 ke... anak sorang ke..


Tuesday, January 4, 2011

Aleesya Amani's 1st Bowling Session...

Ni kami pergi kat Sunshine Square.. Tingkat 5.. Apa ntah nama dia yang baru ni.. Premium Lane ke apa ntah... Tapi lawa laaa sbb baru renovate kan... Lane pun licin gila... Kasut pun lawa2 lagi.. Dan yang paling best adalah tak busuk asap rokok macam kat KBJ tu...

Tapi cam mahal skek aku rasa... Malam pulak rate lain.. RM6.50/game.. Kalau siang murah skek...

Malas citer banyak hari ni... Layan gambar jer ler yer...


Sebelum main bowling, kita menari dulu di khalayak ramai.. :p


Perasan cute.. Hahaha


Kasut yang paling kecik saiz 3... Eesya cam Ronald McDonald.. Hentam jer ler Eesya.. Haha


Key in nama dulu ok... E.E.S.Y.A


Mula2 letak bola ni kat bawah.. Pastu sepak ok? Hahaha.. Takde ler.. Dia tolak guna tangan.. :)


Eesya kagum tengok bola dia sampai kaku sebentar...


Yeay!! I DID IT!!!!


Eesya win!! I'm the winner!! --> Ayat Fav dia sekarang...


Dah boleh main sendiri.. Tapi bertahun laaa tunggu bola dia nak sampai kat pin.. Hahahaha...


Konon2 tengah keringkan tangan laa tu... Macam laaa terer sangat.. :p




Eh, keringkan rambut pun boleh laaaa!!~ Kakakaka



Muka berlagak konon2 dah pandai main bowling...



Last but not least, pose mata hantu kegemaran beliau... Hahaha..

Overall, best jugak main bowling kat sini.. Bersih, baru, peralatan pun canggih... Bumper dia boleh turun naik sendiri kalau sampai turn Eesya.. Kalau kat KBJ dulu, nak pasang bumper kiri kanan tu, kena main lane asing... So convenient lagi macam ni... Sesuai nak bawak budak2 kecik pi main... Cumanya bola dia paling ringan no 6.. Patutnya ada laaa no 4 ke kan...

Daaaa!~
Related Posts with Thumbnails