EESYA

AARIZ

Tuesday, July 6, 2010

Presenting.... My New...


Rezeki... Datang KL kali ni rezeki saya memang murah.. ramai blanjer makan free.. haha.. selain tu, dapat menyopping sakan qada yang pergi Langkawi tak beli apa2 untuk diri sendiri.. :p

Selain tu, ada hadiah in advance dari Encik Pejoi yang kesian tengok bini dia pi Low Yatt makan hati.. sebab makan hati? Ada 2 benda yang bini dia minat tapi tak mampu nak beli...Apa dia? hahaha.. First adalah Ipad... Second adalah Compact Camera..

IPad tu memang laa tak nampak kehebatan selain design dia yg slim dan marvelous tu.. senang nak bawak mana2.. sangat stylish.. tapi hanya boleh pakai wifi saja.. broadband yang jenis cucuk2 tu pun tak boleh.. huhu.. kalau nak yg boleh sambung 3G tu, lagi mahal...

Compact kamera lak dah lama memendam di hati... walaupun dah ada D60, tapi slalu duk usung benda bagak tu adalah sangat seksa sebab sangat besar, makan space, agak berat... dah ler bukan pandai guna sangat pun.. asik2 pakai AUTO jer.. Memang laa gambar lawa tapi nak usung DSLR dengan budak Eesya, adalah sangat memenatkan.. Sebab tu dari dulu teringin nak compact camera.. yang bodoh2 jer pun takpe.. asalkan senang saya nak bawak gi memana.. In case tak larat bawak D60 yang berat tu, ada laa back up kan...

Sekali, ada orang itu sangat bermurah hati belikan saya camera di bawah ni.. cam Dream Come True! Heeee~ (Hati berbunga riang gedik2 tahap gaban kat situ)

Cyber-shot® Digital Camera TX5.. Merah menyala oh jantungku.. Berdegup pantas keranamu..hahaha.. gedik tul..

Apa yang membuatkan hati berbunga-bunga riang adalah kerana camera ini:-
  1. Waterproof - Boleh masuk dalam air sedalam max 3m.. so pasni boleh amik gambar Eesya swimming.. hehe..
  2. Dustproof - Tahan habuk ler kononnya...
  3. Shockproof - Boleh tahan hentakan.. kalau jatuh pun ok (katanya laaa..) asalkan tak lebih dari 1.5m.. ok laa tu.. aku kan slalu jatuhkan hp... (kata Encik Pejoi..)
  4. Freeze-proof - Sapa laa nak bekukan ko camera ooi? hahhaa... tapi katanya tahan temperature panas, sejuk, semua2 laaa..
  5. Smile Detector - Hahahaha... ini saya sangat jakun ok... DSLR takde yang ni.. sangat suka.. bila orang tu senyum jer terus dia auto snap pic.. senang nak tangkap gambar baby yang susah senyum... hehe
  6. Intelligent Sweep Panorama - yang ni pun sangat suka suka suka... hahaha.. sat nak tunjuk gambar yang ditangkap kalau pakai function nih..
Gambar lobi One World Hotel snap by using Intelligent Sweep Panorama.. dia boleh tangkap gambar memanjang camnih...


His... and Hers... :p

Buat husbandku yang terchenta (bukan sbb beli camera ni baru adinda chentakan kanda, adinda memang chentakan kanda dari dulu smpi skrg pun... :p) TERIMA KASIH.. Orang tau abang sayang orang banyak :p ... really appreciate this gift and Insya Allah akan mengamalkan langkah-langkah keselamatan yang diperlukan.. hehe.. tapi takpe kan kalau jatuh pun.. dia ada anti shock kan? :p




5 comments:

  1. aku msg2 incek pejoi td. die ckp die pn nk blikn utk aku satu... hahaha.. :p

    ReplyDelete
  2. hahaha... ye ke? nanti encik kat vietnam jeles baru tau.. :p

    ReplyDelete
  3. ohhh berdegup jantungku tgk kamera merah mu..jeles sehh...kamera merah ku dah lama..huahuahua

    ReplyDelete
  4. hehe... takpe.. ko dah ada beskal baru.. kekeke

    ReplyDelete
  5. Wah...kamera idaman cik mama drama..
    Well..mmg sgt best erk kamera TX5 tuu..hmm..sat naa..
    Ok laa part paling best tang amik gambaq panoramic tuh..perghh..takyah susah2 beli wide lense kann..besh besh..and yang paling best of kos laa sbb chek abang yang belikan..

    Good good good...
    Lepaih ni dapat apa plak erk..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails