EESYA

AARIZ

Tuesday, June 29, 2010

Kondo Istana Langkawi

Ok... Ni cerita berkenaan dengan KONDO ISTANA yang terletak kat Kuah, Langkawi pulak.

Mula2 masa decide nak stay satu malam kat Pantai Chenang(sbb nak tgk pantai) dan satu malam lagi kat Kuah sebab nak shopping, kitorang a.k.a saya pun mula nak mencari hotel yang dekat dengan tempat2 shopping... bila tengok dalam Wikimapia, yang paling dekat adalah Bayview saja.. tapi malangnya Bayview pulak dah fully booked, so the next one adalah Kondo Istana..

Harga memang murah laaa.. Apartment 2 bilik RM209 siap dengan breakfast untuk 4 orang...


Ni masa check in... tapi masa ni memang ramai makcik2 tengah check out dengan masing2 membawa hasil shopping dari Idaman Suri dan Ismail Group berpuluh2 beg plastik yang bagak2 duk tersusun tunggu nak balik umah tuan baru... hahahaha...

Tapi.... bila2 mula2 masuk apartment, semua muka sudah berubah... hahahaha.. korang tengok sendiri ler yer..


Master bedroom... Katil queen.. cadar dan selimut cam asrama.. hahahaha... perabot sangat lama.. katil siap bunyi kiok kiok... huhu


Masih dalam master bedroom.. ada wardrobe yang besar.. ok laaa..kredit kat situ walaupun perabot cam tahap nak kena lupus dah...


Toilet dalam master bedroom... errrrrr... kotor tu tak kotor laaa.. takde laa bau busuk ke ape.. tapi ada banyak stain2 yang buat cam membuatkan aku tak kuase nak berendam bath tub tu... Ada heater... so mandi shower jer ler..


Second bedroom... ada 2 katil single... perabot yang seusia dengan master bedroom...


Masih dalam second bedroom.. adik aku muka tak puas hati giler kena duk apartment ni... hahaha... bawak2 ler belajar hidup susah skek.. asyik nak senang2 jer belaka tau ko nih.. :p

Apartment tu apa2 pun 3 bilik.. so kalau kata korang amik 2 bilik, lagi 1 bilik akan dikunci... tapi tu laaa.. masa kitorang sampai2, dia bukak satu bilik jer.. walaupun kitorang amik 2 bilik.. dah kena telepon pulak suh mai bukak lagi satu bilik... haihhh...


2nd Toilet... ok lagi dari toilet dalam master bedroom.. tapi takde bathtub dan takde heater... tepi tu bilik untuk apa pun tatau ler.. kot2 untuk sidai baju dgn buh washing machine ler kot dalam tu...


Hall... luas gak aaa.. kalau angkut kaum kerabat belah suami campur sekali dengan belah isteri pun boleh muat lagi...


Rak TV dan TV... bukan lekat kat dinding okiesss... hahahaha


Dapur... boleh ler nak masak simple2... maggi ka, spageti ka.. hahaha.. tapi banyak semut... tinggal susu eesya sat jer atas tu, pas balik dari Cable Car tengok dah penuh semut kecik2 duk hurung... esok tu pun coklat smarties eesya habis kene hurung... hadoiii...

Pastu masa breakfast, cakap breakfast ready pukul 7.30am.. kitorang pun turun laa 7.30am.. tetibe tengok kat situ dah ada 9-10 orang guest yang duk tunggu termenung kat poolside.. rupanya breakfast dia tak ready lagi.. bila tanya kat staff dia breakfast pukul berapa sebenarnya.. dia jawab "Patut pukul 7.30am.. tapi hari ni kitorang terlambat sikit.." Aikkk.. boleh pulak macam tu?

So, terpulang kepada korang kalau nak datang Langkawi duk sini.. Eden tidak bertanggungjawab.. muaahahaha... tapi bagi berminat, mungkin sebab bawak ramai kaum kerabat, dan tak fussy sangat, dan rasa pegi Langkawi nak jalan2 sepanjang masa, balik apartment untuk tido jer....ok ler kot..

Satu jer yang best, sbb dekat sesangat dengan IDAMAN SURI... 1.5km jer.. :p So korang boleh ulang alik pi IDAMAN SURI tu 5 kali sehari pun takpe.. hehehe

Ni list harga dia...

1 Bedroom Apartment - RM125.40
2 Bedroom Apartment - RM209.00
3 Bedroom Apartment - RM271.70
Surcharge RM45.00 - For Public Holidays

Boleh check kat sini yer contact no dia...

4 comments:

  1. Ni Kat kondo ISTANA ? Wah! Mahal nye . Saya rm190 je (cuti sekolah) bilik 3 , katil . Blik air semua nyer perfect , tv pon flat skrin .. Ade wifi .. Ade ASTRO beyond lagi .. Saya punyer under SINARAN . Kalau nak travel kna PANDAI sgt cri ..

    ReplyDelete
  2. Ni Kat kondo ISTANA ? Wah! Mahal nye . Saya rm190 je (cuti sekolah) bilik 3 , katil . Blik air semua nyer perfect , tv pon flat skrin .. Ade wifi .. Ade ASTRO beyond lagi .. Saya punyer under SINARAN . Kalau nak travel kna PANDAI sgt cri ..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails