EESYA

AARIZ

Sunday, November 29, 2009

Sale.. Sale.. Sale..

Skrg ni merata-rata sale sempena krismas la.. year end sale ler.. macam2 ler sale..kadang2 bila time sale gini, kita shopping.. mmg akan menjimatkan duit kita..sbb memang betul harga bende murah.. tapi kadang2.. sebab harga bende murah, maka kita akan overspend.. yer dak kawan2? hahaha.. mesti yer punya ler..

walaupun saya tidak berapa shooping sejak dua menjak ini, tapi bila sale..darah akan rasa cam naik ke kepala.. jadik bengang2.. pening2.. bengong2.. semua ada..sebab nak memenuhi keinginan membeli tu...cumanya.. saya rasa sedikit pelik...

1) apersal kalau untuk baju anak.. rasa cam murah jer.. tapi kalau nilai yg sama untuk beli baju sendiri, rasa cam mahal? padahal baju anak tu, kain tak sampai pun satu meter setengah..

2) apersal kalau kasut anak, seratus 2 ratus cam takde bende.. kasut mak rm50 pun rasa cam tak berbaloi...

3) apersal kalau beli barang2 berkaitan anak, semuanya adalah keperluan.. tapi barang mak yang keperluan pun, rasa cam takpe.. kemudian nanti pun leh beli.. no harm ler beli lambat skek..

apakah aku ini?

p/s: mybbstore buat sale bende alah ni kan.. aku baru beli 2 minggu camtu kat toys r us.. mmg harga lebih rm100 dari sini.. so pengajarannya... jadik beli ler time sale..

http://mybbstore.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=2055

Tuesday, November 17, 2009

Satu...Dua..Tiga

Versi Bahasa Melayu...


video

p/s: mama malas citer banyak hari ni.. :p

Sunday, November 15, 2009

Budak Banyak Akai...

Ada budak ni kan.. skrg dah pandai kelentong org.. kalau dia nak apa2, kita tak bagi, dia akan buat2 nangis.. nangis yg beriya ni.. cam kene pukul.. menjerit2 cam apa ntah.. sampai ler kita distract dia kepada benda lain yang dia berkenan di hati, ataupun sampai dia dapat apa yg dia nak...

Kes 1:

Di satu petang yg mendung, mama tertinggal botol susu dak kecik ni dalam kereta.. so terpaksa ler turun balik dari umah yg ada nun di atas kayangan semata-mata nak pi amik botol susu dalam kereta.. mentelaah duduk sorang2 jer dgn dak kecik ni, terpaksa laa ajak beliau turun skali..

Mama: Eesya, jom.. pakai shoes cepat..

Eesya: *jalan terkedek2 sambil jinjing bakul toys masak-masak dia ke pintu*

Mama: No.. toys tinggal.. *amik bakul toys letak atas shoe rack tepi pintu*

Eesya : waaaaaaaaaaaaaarghhhhh.. nak bag!!!! nak bagggggggg!!!!!!!!!!!!! NAK BAGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!! *bag adalah bakul tu ler yer...*

Mama: *tak tahan bingit.. bagi jer ler bakul tu dengan geram terbuku dalam hati*

Eesya: MACIHHHHH!!~ *amik bag sambil sengih dan berlalu pakai kasut*

Mama : Cisss.... terkena dah aku...



muka bangga dapat bawak bakul masak-masak cam makcik senah baru balik pasar..

peace mama.. don't be mad at me...

Friday, November 13, 2009

I Loikeeee...

Di satu petang yang mama malas..

Mama: Eesya, nak tgk barney ke? (dalam hati.. biar dia tgk barney, leh aku mentenet menguruskan cafe world...)

Eesya: I loikeeee barney...

Mama: *speechless*

hahahha.. sebab apa speechless? sebab budak 1 tahun 10 bulan bersamaan 22 bulan pandai cakap "I Loikeee Barney" dengan gaya gedik skali ok.. dan tak pernah ada sesapa yg ajar ayat itu.. tu semua pengaruh tv dan cartoon semata-mata.. sebab tu mama dia speechless.. hahaha..

dan sekarang dah pandai menggunakan ayat tu untuk semua bende lain..seperti "I like abah..." atau "I like telur" atau "I like ping ping (shopping)"

Sekian, sari berita penting...

Friday, November 6, 2009

One in a Million...

Selama ada rancangan One in a Million, aku mengaku.. aku hanya... hanya ke? ke tak pernah? mmg tak pernah pun duduk dan tgk siri tu dari awal sampai habis.. kalau tgk pun, sbb org lain pasang tv yg mana aku segan silu nak suh ubah channel? sebab apa? ntah ler.. aku lebih minat tgk csi, house, reaper dan sebagainya kot..

Tapi kali ni, tajuk di atas tiada kene mengena dgn tv show tu.. ini adalah anak aku yg aku rasa..mmg One in a Million lah.. hahaha.. perasan tul.. tapi yer ler.. mana aku nak carik eesya aku nih di mana2.. kalau ada sama pun, mesti mak pak depa takmo bagi kat aku kan?

Di bawah adalah video budak eesya buat persembahan di dalam swimming pool.. tajuk lagu yang cuba disampaikan adalah "Oh Eesya, Oh Abah" dalam bahasa melayu pelat.. :p Persembahan sekerat jalan sebab penyanyi cilik ini tertarik dengan bende lain.. hahaha

Terimalahhhhhhhh..........!!~~~

video

Sekian, terima kasihhhhhh!!~

Sunday, November 1, 2009

Dinner Raya 2009

hahaha.. punya ler lama baru nak update pasal dinner raya nih..
nak buat camne.. mood blogging semakin kurang...
ok..here it goes..

Kaunter pendaftaran.. dapat goodie bag dan ada souvenir untuk kanak2.. reben merah untuk semua ahli untuk sesi pengecaman.. hehe

Dinner Raya ni dilangsungkan di Hotel Royal, Penang pada 10 Oktober 2009 bersamaan 21 Syawal 1430. Dinner Raya ni kire 2 in 1 laa... annual dinner dan jamuan raya sekaligus memandangkan dah syawal, pastu bulan 10 dah.. bayaran dikenakan rm30 untuk ahli kelab, rm45 untuk bukan ahli (pasangan dan family). Kos yang dikenakan oleh pihak hotel sebenarnya adalah RM50. Kirenya pihak kelab decide untuk subsidi yang selebihnya ler..

antara menu malam itu.. lemang dan ketupat..
satay.. nyum..nyum..

apa lagi aku nak makan nih ek.. kene amik cepat.. nanti habis.. :p

yang ni pun sedap.. yg tu pun sedap..how??

masjlis biasa ler.. dimulakan dengan ucapan cio.. pastu makan.. makanan sedap.. choice biasa ler.. menu raya kan.. cuma ramai yg cakap malam tu satay tak cukup.. aku pun tak sure ler kan.. sbb duk handle bende lain.. satay pun dan lahap 3 cucuk jer.. tapi bende lain, butter prawns, bihun, nasik, lauk pauk lain, sampai habis majlis malam tu duk berlambak-lambak lagi.. sampai nak suh tapau pun ada.. tapi kat hotel, nak tapau nak amik beg plastik kat mana lak kan.. hehehe..


interframe jap.. hahaha.. aku dan kak sarah.. sangat suka gambar ni sbb nampak kurus.. kakakaka

takkan mama jer interframe kot.. anak pun mesti laa mau interframe kan.. cenyum!!!~


Antara hadiah malam itu...

Antara AJK yang bertungkus lumus malam itu...

Games malam tu ada musical chair, Siapa makan sandwhich paling cepat (kene sediakan dan makan), table game dll.. meriah mmg meriah ler.. riuh rendah.. hadiah malam tu untuk games adalah hamper2 dan ada beberapa hadiah lain ler.. pastu ada gak pertandingan "Single, Couple n Family of the nite.." hadiah lumayan2 gak ler.. kekeke..tapi yang penting, malam tu semua balik tangan tak kosong.. untuk cabutan bertuah, minimum RM40 cash voucher.. ada cash vouher jusco, parkson dan sunshine square.. so nasib ler dapat yg mana.. total voucher semua rm2900.. dibahagikan kepada semua.. paling tinggi nilai adalah RM200.. best tak?

nak lagi best, malam tu disurprise kan dengan pengumuman dinner tu adalah percuma untuk ahli kelab.. sebab? ada sponsor untuk ahli yang setia dengan aktiviti kelab dan mendaftar awal.. wahhhh... so, ahli dapat pulangan balik cash rm30 dalam sampul raya.. sapa kata dah tua2 keje tak dapat duit raya? hehehe..

emcee of the night.. tgh bz makan ke? hehehe


sesi cio kasik duit raya pada budak2.. nengok ler anak aku yg dah terselak kain jadik mini skirt dah.. tak tutup aurat betul.. :p

main musical chair berbaju melayu? hahaha.. maner der org lain buat.. kitorang2 jer.. kekeke
menayang hadiah dan cash voucher... pakcik kayo...

happy faces..

group photo malam itu.. meriah tak? mmg hari raya ler kan.. hehe

so, basicly, mmg happy ler malam tu berjaya dilaksanakan walaupun ada kurang here n there.. penangannya, malam tu kene sapu minyak panas ler kat blakang badan.. sakit satu badan cek ni.. maklum ler.. dah tua.. hehe.. tua2 pun dapat duit raya... ok ler tu.. so.. see all of u next year.. org len ler plak kan organize.. chowww...

lupa lak...disebabkan malam tu dapat sponsor, jadiknya tak jadik ler 2 in 1 punya majlis.. balik opis, next week tu, organized lak jamuan raya.. makan free lagi ok.. :p

p/s: pictures diciluk dari merata-rata.. khuzaimi, kak sarah, fikry, dll.. thanks.. hehe
Related Posts with Thumbnails