EESYA

AARIZ

Wednesday, March 31, 2010

Hujan.. Angin mai!!

Sejak dua menjak ni, Penang (read as kawasan Sungai Dua dan sekelilingnya..) bila petang jer hujan.. hujan bukan hujan biasa.. ini adalah hujan yg lebih daripada hujan biasa.. hujan yang diiringi dengan ribut, tiupan angin yg sangat dasat.. dasat sampai camne?

Dasat sampai kerusi plastik kat warung makan leh jalan sendiri kena tiup angin.. Dasat sampai rak tv kat kedai tu pun leh jalan sendiri gak.. Bukan..bukan.. bukan hantu yg tolak.. angin yang tolak... :p

Dua hari sudah, kami pegi makan kat belakang Plaza Ivory..situ mmg banyak kedai tomyam, masakan siam ler apa bagai.. slalu student2 jer gi makan situ.. tapi kitorang yg bukan student yg dah tatau nak makan kat mana pun slalu gi makan situ gak.. hehe..

Elok2 pas order, makanan sampai, kitorang pun makan.. tetibe angkat2 muka, tgk semua customer cam dah kelam kabut pindahkan meja bwh tempat berbumbung.. alamak.. what happened? rupa-rupanya awan dah hitam giler.. angin pun start ler bertiup.. tiup kuat giler nih.. cam saya kata tadi..habis bergerak kerusi, meja, rak tv semua.. encik pejoi boleh lak duk gelak sbb tv bergerak sendiri.. yang eesya lak "ANGIN MAI!!!!!!! ANGIN MAI!!!!" duk jerit dengan suara kuat giler.. huhu..gerun ok.. cepat2 kitorang makan, sampai nak tercekik dah.. terus bawak eesya lari masuk kete sementara tunggu encik pejoi pegi bayar..

Memang gerun wehhh.. takut gak pokok tumbang ker apa ke..nauzubillahiminzalik..


Ni gambar dari facebook lydia.. dah mintak izin dah kat dia smalam nak letak kat blog ni.. haha.. tgk awan tu.. gelap kan.. time ni laa kitorang kat kedai makan tu.. lyd kebetulan ambik gambar pemandangan yg nampak rumah kitorang.. nampak ke rumah kitorang yg tetengah, kaler biru/grey tu..

Masa sampai2 ke umah, kat koridor tu mmg berkabus.. kata kat encik pejoi "eh, kita duk dalam awan eh?" hahaha.. agaknya laaa.. kot awan komulus ke apa ke.. hehe

So, can say no to aircond now.. hujan sudah mai!!! hehe

Monday, March 29, 2010

Pregnant???

Oh... skrg ni ramai beno suka tanya saya "Eh, pregnant ke?"
Patut ke berbangga dengan pertanyaan ni?
Muahaha.. mesti ler tak kan.. sebab kalau org tanya ayat tu, dah confirm2 ler org nampak badan dah naik, pipi makin tembam dan yang sewaktu dengannya..

Alaaa.. kecoh aa korang.. makcik tgh suka hati bahagia.. mesti aa badan naik.. hahaha.. lagipun makcik dari kecik pun bukan jenis yg kurus kering keding apa.. Encik pejoi berkenan dgn makcik dulu pun size jeans makcik bukanlah size 20-an kan.. so ada aku kesah? hahaha

Diet dulu2 mmg aa ada diet.. tapi masa dekat2 nak kawin jer ler.. sbb tu gambar kawin saya cantik molek, kurus (tak keding) dan lawa cam Angelina Jolie.. Muahaha.. satgi ada muntah hijau lak..

Makcik tau ler yang tanya tu niat baik, ambik berat kat makcik ni.. terima kasih.. makcik tak kisah pun.. dan tak amik hati pun.. org amik tau pasal kita pun dah Alhamdulillah kan.. tapi berikut disenaraikan beberapa alasan saya tidak mahu pregnant dalam masa terdekat:

1) Me and Encik Pejoi decided to wait until Aleesya Amani 3-4-5- years b4 we planned to get another baby.. read carefully ladies.. it is stated as "PLANNED".. bukan conceived lagi yer.. hahaha.. Sebabnya.. banyak ler sebab.. rumah kecik, kete kecik, nanti tak muat naik ramai2.. hahaha..pastu nanti nak kena pikir sapa nak mengasuh.. macam2 lagi ler..

2) Saya masih belum melupakan pengalaman pregnant kat eesya.. yang mana bulan ke-4 baru start alah... hari2 muntah tak ikut schedule.. suka hati jer siang ke malam ke, pagi ke petang ke.. sampai ler lagi 4 hari nak bersalin duk muntah2 lagi...

3) Saya cuba mengelakkan badan saya ditebuk dan dilubangi sesuka hati oleh nurse dan doktor sepanjang masa pregnant dan proses bersalin.. haha.. please noted that I've been warded 3 times during my pregnany.. kali ke-3 tu baru bersalin betul2.. yg lelain tu eesya buat gempak nak keluar tapi tak keluar.. so kat situ jer mamaeesya dah kene injection dekat berbelas2.. belum campur yg monthly checkup tiap2 kali kena ambik darah ler apa laaa..

4) Saya baru nak suka2 hati, rilek2, lenggang2 tak yah dukung anak masa gi memana especially shopping.. sejak eesya dah leh jalan, senang skek mengarah ni jalan sana sini.. hehe.. tak yah ambik pahadoi (bahasa penang) nak bawak botol susu banyak2, air panas segala..

5) Saya (read as me and encik pejoi) belum puas duk bertiga.. hahaha.. aci?

So bagi sesiapa yg tanya soalan sama ada saya pregnant tu, sorry ler kalau jawapan saya merapu meraban yer.. ada yang saya jawab "ada... ada isi.. ada lemak" atau pun slalunya saya jawab "Takde dalam SKT tahun 2010 ni.." hahaha.. sapa keje goverment tau ler SKT tu apa bende..
makcik on the reception day.. aku mmg bukan jenis kurus keding.. hahaha

So, kesimpulannya begitu ler.. kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan.. nanti2 kang tetiba aku terpregnant, ada lak buat soalan sengal.. "eh, hari tu kata takmo pregnant lagi kan?" hahahaha.. jenuh aku nak jawab.. kalau dah 'tereksiden' tu, nak buat camne kan? yer dak? hahaha

p/s: mode tgh risau encik bendera jepun blom mai.. wahahahahahaha


Sunday, March 28, 2010

Homedec and PCFair..

Aduhhhh... bleh plak 2-2 event ni buat weekend berturut2..
Ranap ler purse makcik.. :p



Homedec suka pi sbb ada banyak idea2 untuk umah.. walaupun poket makcik dan pakcik pejoi belum mengizinkan nak buat besar2an, yg kecil2an tu pun dah cukup merobekkan hatiku.. hahaha..

PCFair ni plak the next weekend.. 9-11 April.. Walaupun pakcik pejoi bekerja weekend tu, but i don't think he'll miss this out.. mesti dia carik time pegi gak lepas balik keje..

Ini ler yang bahaya bila umah dekat dengan PISA ni.. haha.. semua fair apa yg ada, semuanya nak kena pi.. kui2..

So ladies (n guys sama ler kot..) berjimat ler sementara boleh... kalau dah gi Homedec dgn PCfair ni, jimat semua hilang ke mana.. hahaha.. see u there!!~

Renovation @ umah maktok..

Budak eesya yg menjadik tawanan anai-anai.. hahaha
Rumah maktok diserang anai-anai!! Larik!!! hahahaha...
Habis bersepah tak hingat.. barang semua angkut kat luar.. dalam semua dah pecah lantai tinggal dapur n bilik maktok jer..
Mangsa keadaan gak.. haha.. sian barang2 eesya terlantar kat luar..
Eesya suka hati duk merewang.. ni dulu adalah bilik abg e dan lepas tu diperturunkan kat adik.. telah dipecahkan untuk jadi hall yang baru.. maktok kata "alang2 floor board dimakan anai2, pastu lantai semua nak kene pecah salin lain, baik kita renovate terus.." hahaha.. maktok sudah naik angin.. :p
Maktok dan eesya dekat dulu adalah bilik office tok ayah.. tak lama lagi jadik hall sampai hujung ke belakang..
Ni adalah pintu bilik adik yang baru yer.. dulu adalah hall.. hehe..
Belah kanan bilik mama (dulu bilik ibu..) pastu sebelah tu akan jadik lagi satu bilik kecil (bilik eesya?? hahaha)..
Eesya tgh buat pemeriksaan piawai sirim.. hahaha.. nampak cam kecik ler plak nanti hall nih.. huhu

Dalam bilik baru adik.. besar kemain plak bilik dia.. tak aci.. kita tukar bilik jer ler eh? hahaha...

Ini adalah progress hari ke-3.. bising giler diorang duk pecahkan lantai.. lantai maktok canggih sangat.. ada 3 layer.. floor board, trazo, pastu simen.. jenuh org tu nak buang semua.. haha..

Benarnya bukan ada org duk umah ni.. maktok dgn tok ayah jer.. tapi sbb aku duk dekat, hari2 kitorang gi nyemak kat umah maktok.. plus eesya plak maktok yg jaga, lagi ler.. balik2 keje, kang rasa malas nak balik umah sendiri, tido jer umah maktok.. mmg semua dah ada.. baju keje, baju tido, barang2 keperluan lain.. barang eesya lagi ler jangan cakap.. toys dgn baju 2-2 umah sama banyak.. hehe

Walaupun takde org sangat dalam umah ni, tapi maktok yg menitikberatkan keselesaan untuk org kelas agama yg maktok buat kat umah ni tiap2 khamis, tu yg pikir nak besarkan hall ler.. buh floorboard ler apa bagai.. last2 floorboard lak dimakan anai2.. huhu..

So, buat kak ani, abg e dan adik.. inilah rumah korang yang telah dilanggar todak.. hahaha... sekian..

Monday, March 22, 2010

Twinkle Twinkle Little Star Versi Rap..

Dah banyak update pasal mak pak jer kan.. ni lah update pasal dak kecik yang suka nyanyi sampai bingit telinga mak pak dia.. hahaha


Sunday, March 21, 2010

Bali 2010..Part 3..

Lepas keluar dari Waterbom, kitorang menyopping sakan kat Discovery Kartika Plaza (againnn...) sbb esok dah nak balik dah kan..beli souvenir apa bagai.. sambil usung baju basah dalam beg plastik.. hahaha..saba jer.. punya ralit menyopping, sedar2 dah kul 2.30pm camtu.. kelam kabut balik sbb dah set appointment kat spa kul 3pm.. sampai2 bilik, letak2 barang, skali itu spa sudah call.. hahaha.. baiklah.. saya turun sekarang...bila lagi nak merasa spa Bali yer tak? hehehe..


Tea Tree Spa @ Holiday Inn Resort Bali.. lepas ni semua satu badan bau teh ke? muahaha


Ni dekat lobi spa.. kawasan spa dia mmg cantik ler.. cumanya time tu hujan.. so tak leh nak bergambar sakan...


Ni option yang ada kalau kita pilih scrub package.. ada coklat laa.. honey laa.. apa bagai laa..


Ni bilik untuk couple spa.. basicly ok gak ler spa kat sini.. cumanya aku prefer yang kat pulau jerejak.. boleh gitu? hahaha.. padahal yg kat jerejak tu pun staff tu dari Bali gak.. tatau aa apsal.. sbb kat jerejak open air? muahahaha

Pastu dah habis diuli satu badan, mandi2 apa bagai.. kitorang pun sibuk aa nak gi dinner tepi pantai.. tgk sunset.. dah banyak taxi driver yang kitorang tanya.. diorang rekemen pegi jinbaran.. so kami pun pegi ler malam tu..

Ni on the way pegi jinbaran.. tetengah roundabout.. roundabout diorang mmg banyak sculpture2 macam ni...

Sampai ke restoren Blue apa bende ntah nama dia... masuk2 terus suh org tangkap gambar dgn pompuan ni.. kitorang pun amik jer ler gambar.. rupa2nya diorang print kat atas pinggan tu.. pastu suh beli.. 60000 rupiah ko.. hahhaa.. terpaksa ler beli...


Lepas order2, pilih seafood, ikan apa bagai, jengjalan ler kejap kat tepi pantai.. jumpa pakcik jual jagung...


Aku jengjalan tepi pantai.. pakai selipar jepun hotel.. hahaha..encik pejoi mula2 melarang aku memakai selipar itu keluar hotel.. tapi lepas kejadian pegi makan A&W kat plaza kartika tu, beberapa mat saleh dengan slumber jer makan tak pakai baju, ada yg berbaju mandi jer.. dia pun tak kisah dah aku nak berpakaian selebet mana pun.. :p


Waiter yang melayan kitorang malam itu..

Sambil2 tunggu makanan, sambil2 makan, ada band yang duk menyanyi lagu omputih kat sini.. aduiii.. kalau tgk ke rupa, mmg aaa tak percaya diorang nyanyi sedap giler.. siap lagi "Because of you" laa.. apa lagu lagi.. semua lagu omputih aa tapi.. takde slang indo* langsung.. sangat kagum gue..


Encik pejoi tgh makan kacang sambil warning aku "jangan nak panggil diorang datang nyanyi depan meja kita.. kang abang tak lalu nak makan" hahahaha... tak romantik tau u nih encik pejoi... kakakaka


Sedar2 jer dah gelap.. bila yg sunset aku pun tak perasan.. hahaha.. pastu makanan pun sampai.. punya ler tamak.. makan 2 org jer..last2 tak habis, suh org tu tapaukan.. makan kat hotel.. kakakaka.. buat cam umah sendiri jer..

Malam tu balik2, packing2 barang.. mujur aa muat lagi beg.. siap timbang2 lagi beg takut tak cukup muatan.. hahaha.. pastu malam tu tgk dvd citer "Tooth Fairy".. pastu tido... sok pepagi kul 4am, morning call.. siap2.. check out.. pegi airport.. nak balik suda..

Aku pepagi buta dah nak balik... yang kelakarnya, airport dia tu.. dah ler jalan jauh gak nak ke gate..pastu kene turun tangga.. turun2 tangga, tetibe "aik... bas?" kene naik bas lak nak ke tempat kapalterbang.. muahaha.. terkujat jap aku kat situ.. hahahaha

So.. kesimpulan a.k.a rumusan a.k.a penutup.. tamat suda percutian ke luar malaysia kali ni.. walaupun sekejap, aku telah berjaya ke discovery kartika plaza sebanyak 3 kali, Bali Galeria sekali, Waterbom sekali, Jinbaran sekali, spa sekali, shopping tepi jalan berkali-kali.. hahaha..Wang yang telah berjaya dihabiskan, aku enggak tau.. sbbnya, berterima kasih aje ler kat encik penaja a.k.a Encik Pejoi kerana bonus kali ini membawa saya berjalan-jalan ke Bali... aku sponsor duit tiket jer sbb masa tu offer airasia.. aku kan kaki booking tiket offer.. hahaha.. sekian, mekasih..

Thursday, March 18, 2010

Bali 2010.. Part 2

Sambung balik... Since Part 1 lupa lak nak kenalkan hotel tu.. di bawah adalah gambarajah yang menerangkan nama hotel tersebut.. haha.. cam soalan sejarah spm lak..


Holiday Inn Resort Baruna Bali..

Since hari pertama hanya jalan tepi2 tu, tgk kedai2 yg jual barangan tempatan..Pastu malam pegi dinner kat Discovery Plaza Kartika makan pizza hut jer..So hari kedua kene ler fully utilized kan..

Hari kedua, pas breakfast.. pegi balik ke Discovery Plaza Kartika yang berdepan dengan Waterbom Bali.. Tujuan utama adalah untuk membeli baju swimming untuk aku.. hahaha.. datang tak plan pun nak pegi Waterbom.. so tak bawak ler baju mandi kan (alasan jer nak yg baru..) hahahaha.. so pegi ler shopping time plaza tu belum dibukak.. masa tu staff2 semua tgh berkumpul, sort of taklimat di pagi hari.. semua duduk atas lantai, supervisor duk bagi taklimat yg macam motivation.. "Customer adalah mereka yang membayar gaji kita.. Jadi kita perlu ikhlas dalam melayani mereka.." tu yang aku ingat antara ucapan dia.. tapi ayat tu tak ler gitu.. tu ayat BM aku.. hahaha.. pastu siap ada menari2 lagi lagu tema plaza tu.. dgn lagu "Let's Get Loud".. encik pejoi kata nak ambik gambar takut plak diorang kata dia gatal.. haha..sebab semua salesperson dia perempuan muda2 belaka...

So lepas beli baju swimming (bukan bikini.. hahaha), kitorang terus lintas jalan.. pegi Waterbom..


Ni muka depan Waterbom...

Aku dan maskot Waterbom.. tak ingat berapa harga tiket masuk (bukan aku yang bayar.. sebab tu tak ingat.. hahaha) tapi 2 org lebih kurang RM100++ camtu kot rasanya..

Kitorang naik segala slide, apa jadah yg ada dalam tu.. hahaha.. sebab bukan slalu leh nak main puas2 camni.. selalu kene jaga budak eesya kan.. so yg bahaya2 tu tak naik ler..


Kitorang pas mandi manda.. tukar baju.. baru ambik gambar kat sini.. belakang tu adalah Superbowl dan Boomerang yang telah memeningkan kepala aku.. dan mencederakan sedikit lapisan kulit encik Pejoi.. hahaha


Aku kat sungai jadian manusia.. sungai dia best gak.. cuma yang kurang adalah ombak2 cam kat tambun tu.. aku sangat suka sungai kat tambun tu sbb ombak2 tu jer.. hehehe

Nengok ler diorang ni.. laki aku nak ambik gambar aku.. diorang lak lelebih posing.. so encik pejoi yg tak sampai hati pun ambik ler gambar diorang.. hahaha

Ni yang dimention sebelum ni.. Boomerang and Superbowl..nak naik tangga tu pun tinggi.. mengah aa gak.. tapi sbb ngikutkan encik pejoi (siap dia yg usung pelampung semua..) beta pun menguatkan semangat naik tangga beratus2 anak tangga itu.. haha

wiiiieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!~~

Ni kat tempat kanak2.. rindu acha ani masa ni.. huhu..

Map Waterbom.. banyak ler lagi tempat yg kitorang dah malas nak pusing balik pi ambik gambar.. tgk map udah ler yer.. hahaha

Encik Pejoi tgh check balance credit.. masa kat dalam ni, no cash transaction.. so masa awal2 nak masuk tu, diorang suh letak deposit berapa2 rupiah.. masuk dalam tu, kire scan gelang and tolak dari kredit tu jer.. kalau tak cukup, leh top up dalam tu.. kalau tak habis guna, nanti dia pulangkan balik balance masa kita kuar dari waterbom tu.. tu laki aku duk gelak.. sbb balance duk ada 73000.. leh beli kete vios dia kata.. hahahaha
Benonye takat 73000 tu apa pun tak dapek.. nak sewa gazebo pun paling murah 150 000.. hahaha

Ni haa harga sabun dgn shampu.. hahahhaa

Bayar encik pejoi... bayar.. hahaha.. kat sini semua staff kaunter pakai bunga kat telinga camtu.. sweet kan..hehehe

Aku posing kat tetengah taman yg org putih duk berjemuran.. hehehe.. baju ni kalau dalam gambar nampak cam timbul2 plak..hehe..

Daaa... nak balik hotel dah... tapi kena datang balik ler bulan May 2010 kalau nak naik yang Climax ni kan yang kan? wink wink.. hahahaha

Bali 2010.. Part 1

Trip tahun ini... Pegi Bali.. Sebab? Iyer ler.. dah pepenat keje, jaga anak.. kitorang rasa cam takde masa spend untuk diri sendiri.. so decided, pegi Bali.. Tinggalkan eesya dgn maktok.. tapi tinggal diorang kat KL... duk umah kakak.. diorang pun kire jejalan ler jugak kan.. tapi ke KL jer ler.. hehe

The idea is, takmo pegi segala temple2.. segala tempat bersejarah tu semua.. nak duk diam2 kat hotel.. buat bende yg remeh-temeh yang jarang dapat buat masa kat umah.. baca novel, tgk movie.. or what ever nak buat.. so phone pun tak buat roaming.. internet pun tak jenguk.. hehe.. mmg escapade tul ler..

Flight kitorang ke KL kul 7.05am.. so seawal kul 6 pagi dah keluar rumah pegi airport.. budak eesya pun terkejut kul 5.30am mama dah kejut salinkan diapers n baju..haha..


Ni eesya masa kat Penang Airport.. dia suka hati jer kalau naik aeroplane.. sekarang sampai dah pandai demand.. "acha nak naik aeroplane kakak la.." adehh.. leh bankrupt mama dgn abah.. hahaha.. "aeroplane kakak la" tu sbb pegi kl asyik naik flight.. pastu jumpa dgn cousin dia maira tu.. so she understood that when naik aeroplane jer, akan jumpa kakak la dia.. so nak naik aeroplane kakak la aje..

Sampai2 KL, bleh pulak beg mak hilang.. adesss... camne ler beg merah terang benderang camtu leh hilang.. so tunggu kat kaunter lost & found tu.. sejam baru ada staff datang bukak.. Ya Allah.. time tu geram betul.. sorang staff pun takde kat situ.. nak tanya ke, nak apa ke pun tak bleh.. sakit hati tul..

Last2 kul 9am, that bag sampai naik the next flight.. bengong tul.. bleh plak beg tu naik flight lain? apsal lak? beg tu bayar tiket lain ke apa?

So lepas dah settle2 bab beg apa bagai, pegi umah kakak kat bandar seri putra.. rehat2.. makan2.. kul 2 ptg diorang hantar kitorang pegi lcct balik.. beratur punya ler panjang nak check in.. saba jer ler.. flight lak delayed.. patut kul 3.50pm, jadik kul 4.30pm.. ini ler 1st time airasia mengecewakan aku..huhu

Sampai pun dah malam.. ada driver tunggu.. walaupun driver pun kelam kabut cari kete tak jumpa... last2 kitorang sampai gak kat hotel..


Ni ler muka depan entrance hotel tu.. dah sampai memalam.. agak creepy gak.. haha

Siap ada obor api ko.. leh buat BBQ.. haha

So sampai2, check in, dapat welcome drink yg sedap.. aku maleh tepek gambar sini.. kang dah rupa jadik cam fotopages lak kan.. so sesapa yg ada facebook, leh refer facebook jer.. hahaha.. dah lap muka apa bagai dengan towel sejuk tu, masuk aa bilik.. gelak2 dgn encik pejoi sebab bilik dia agak kelakar..


Apa yang kelakar? Ni haa.. toilet dia transparent.. kakakaka...


Esok pepagi, takde aa pepagi sangat.. kul 9 lebih camtu, kitorang siap2.. pegi breakfast..

kat depan restaurant..

So hari pertama, takde plan nak pi mana.. so jengjalan keliling hotel amik gambar...

Balkoni hotel.. sangat lain rupa dia di malam hari dgn waktu siang..

Aku tgh menyibuk tgk facilities yang disediakan kat hotel ni.. so far best gak facilities dia.. ada library, ada tempat internet, playground.. yang lebih special dari hotel lain, dia ada bilik named 'Rascals' untuk bebudak bawah 5 tahun kalau tak salah.. dalam tu ada macam2 mainan, playground, books etc.. Pastu ada satu bilik nama apa ntah aku dah lupa, khas untuk teenagers 12 -18 years.. dalam tu siap dgn wii, PS3, internet, macam2 lagi.. Encik pejoi lak sibuk2 nak masuk situ tapi umur beliau tidak mengizinkan.. hahaha


Swimming pool..nice view kan? Pool dia tetengah ada bar.. so sambil swimming, bleh laa nak minum2.. haha.. pemandangan berikut tidak ler saya lampirkan di sini.. kang ingat blog 18sx plak.. hahaha


Ada tempat santai2 tepi pool.. kerusi ni saya sangat berkenan...


Ni bilik yang mengadap pool.. semua penuh dgn mat-mat saleh.. siap order makan2 lagi kat balkoni sambil pakai bikini bikana.. hahaha

Jom kita jalan2 tepi pantai lak...


Ni tepi pantai dia.. tapi ni yg private beach ler.. kalau yg public beach, meriah lagi.. siap ada banana boat ler apa bagai yg cam kat PD tu...

Org tu tgh ratakan pasir pakai cam wiper kete yg besar tu... haha.. penat aku cari istilah apa bende nak bagi kat bende tu.. rajin sungguh mereka kan..

Ni spa tepi pantai.. tapi open sangat plak kan.. kang org nampak ler kito duk diurut tetengah tempat ni.. hahahaha...

Lepas jejalan tgk hotel, kitorang pun keluar jalan2 kat area2 hotel tu.. jumpa ler tempat cam deretan kedai yg banyak2 jual baju beach, topi, macam2 lagi ler.. last2 kitorang terbeli painting 2 bijik... tapi lupa nak amik gambar.. nanti dah gantung kat umah leh ler amik gambar kalau aku rajin.. hahaha..

OK.. nanti sambung lagi.. Part 2 lak.. penat upload gambar..
Related Posts with Thumbnails