EESYA

AARIZ

Thursday, April 28, 2011

1st Jalan-Jalan Tahun 2011 ini...


Cam tak cayer jer kan dah nak masuk bulan May baru laaa dpt nak gi jalan2 holiday skek... Hukhuk... Punya ler tak berholiday sakan kitorang tahun nih... Sedih sedih..

So tomorrow akan gerak ke Lumut... Yeay!!

Tido satu malam kat Marina Cove Resort...

Hari Sabtu naik ferry ke Pangkor untuk Family Day Kelab PPKT..

Hari Ahad balik Penang..

Hari Isnin... Zzzzzzzzzzzz...


Tapi...

Sebelum bertolak ke Lumut esok...

Nak pi beratur kat Switch untuk beli iPad2...

Hopefully ada laaa stock.. Amin...

Yeayyyyyy!!!

Sunday, April 24, 2011

Handbag Coach vs iPad2??

*Entry khas untuk Encik Pejoi... :p


Ada ka logik suh pilih antara 2 nih?

Hahahahaa...

Orang tatau aa orang lain...

Tapi kalau org, jangan kata handbag Coach, abg nak kasik gelang tangan emas 916 pun, org pilih iPad2 lagi...

Atau iPhone5..

Atau apa laaa... Asalkan iPad2... Hahahaha...

Kasik laaa pilihan logik skek... Ni tak mencabar langsung...

Awal2 dah tau jawapan orang akan pilih mana laaa yang... :p


Monday, April 18, 2011

Bulan April memang Best!

Alhamdulillah... Rezeki melimpah ruah bulan ni...

Lepas satu, satu... Alhamdulillah... Alhamdulillah...

Tapi yang kureng best, bulan ni dateline.. Hukhuk...

Kerja, kerja, kerja...

Marilah kita ke ladang!~ Hey!~

Sunday, April 10, 2011

Nak jugak menang tuh...

Abah nak gi keje... Lepas salam2, tunggu kat muka pintu tengok abah dah nak pi... Pastu mama pun laung ler ke abah..

Mama : Take care! I'll miss you.. Luv you!!~

Tetiba ada suara minah pendek kat sebelah...

Eesya : Don't forget your glasses!!~ Learn anything u want to learn!!~ I'll miss you!!~ See u soon!!~

Hahahaha.. Apakah?

Thursday, April 7, 2011

Simptom Baru - What? and Cromise...


Sekarang dah habis dah simpton Everybody dia tu.. Dia mula pulak dengan simptom What? dan Cromise.. Tapi What? dia tu bukanlah di permulaan ayat.. Semua dia taruk kat blakang ayat..

Contoh penggunaan:

What?

1) Eesya dah big gurl what?
2) Eesya dah gosok gigi what?
3) Eesya dah makan ubat what?
4) Eesya kan dah big gurl.. So Eesya can reach that high what?

Hahaha.. Cam apa jer bila apa semua ada What? kat belakang.. Penin pala nak layan What? dia tu...

Cromise pulak...

Kalau kita pesan apa2 kat dia... Contoh:

1) Eesya, pi school kena minum air nih sampai habis ok? Balik nanti mama nak tengok tumbler nih dah kosong...
2) Satgi dah finish tengok Barney, kena buat homework ok?
3) Bye... Have fun at school.. Be a good gurl!
4) Lepas main masak-masak nih, kena tidy up balik.. Simpan dalam bilik Eesya balik ok?

Semua di atas dan pesanan yg sewaktu dengannya akan dijawab dengan cepat oleh ayat nih:

"OK... OK... I Cromise!~"

Hahahaha.. Dalam sebut promise pun tak betul tuh... Tapi so far bila dia sebut I Cromise tu, memang dia tunaikan.. Hehehe...

Sunday, April 3, 2011

My 3 Years 2 Months Bestfriend..

Kisah 1

Mama sakit.. MC hari Rabu sudah.. Abah lak keje.. So tepon maktok mintak tolong dtg tengokkan Eesya.. Hantar pi school.. Tapi sbb mama ada kat umah, dia pun takmo laa pi school.. Standard laa bila maktok dtg umah, maktok mesti akan kemas2kan umah kami.. Tak tahan mata memandang katanya.. Hahaha.. So bila mama bangun tido, umah dah bling bling.. Kemas giler siap susunan perabot pun ada yg kena alter dah.. Cam ada genie.. Hehehe..

Tapi malam tu, bila abah balik keje.. Abah pun pelik.. "Kata sakit? Camne boleh kemas umah pulak?" Mama pun cakap "Standard laa.. Kan maktok mai tadi.." Hahaha.. Si kecik jawab apa pulak? Sambil tuding kat 2-2 kami nih.. Dia cakap "THESE 2 HAAAA.... ALWAYS MAKE MESS!" Wahahahahaha... Adeh laaa.. Anak pulak bebel kat mak pak... Ni mesti sbb sambil maktok berkemas, maktok bebel2 kat kitorang.. Yang mendengarnya? Mesti laa Eesya kan.. Hahahaha... Apa2 pun, bersyukur sangat duk dekat dgn mak... Mak will always be there when i need her.. Thank U Allah for this precious gift to me and my family.. Bukan senang nak dpt duk dkt dengan family sendiri pas kawin.. Long Life Maktok!! Hahahaha


Cubaan memakai tudung tanpa anak tudung... Gagal! Hahaha


Kisah 2

Eesya skrg ni masih tido dgn kitorang... Disebabkan abahnya sebulan keje siang, sebulan keje malam, plan asal tidokan asing dulu hanya berjaya beberapa minggu.. Pastu bila abah dia start shift malam, mama dia lak takut tido sorang.. Mula laa ngendeng si anak suh tido skali pulak.. Hahaha.. Sejak tu, mmg tido balik dgn kitorang.. Mission failed..

Tapi minggu ni, bila dia dah tido.. Kitorang dukung letak bilik dia sendiri... Tapi kang ada laa pukul 5 pagi, ada budak perempuan hujung katil.. Tenung jer kat aku nih.. Hahaha.. Mula laa seram sejuk.. Pastu kang dengar ler suara "Mama! Eesya nak sleep dengan mama laaa!" Hahahaha... Terpaksa ler "Yer ler.. Yer ler.. Meh laa naik.." Maka dia pun akan kerabat katil kitorang balik... Boleh lak tetengah malam jalan dtg bilik kitorang marah2... Sabaq jer ler..



Suka sangat buat Silly Face camni.. Ikut Barney...

Kisah 3

Sangat suka puji mama masak... Masak laaa apa pun hatta maggi sekalipun.. Dia akan puji beriya.. Siap cakap "Sedapnyaaaa mama masak... Mama pandai sangat masak kan... Mama is a great chef.. Wonderful cooking.. etc" Hahaha... Boleh gitu? Sampai ada masa, dia akan marah abah dia sebab tak puji mama dia masak.. Yer ler.. Masak maggi jer pun takkan abah nak puji kan? Tapi dia akan "Abah! Say thank u to mama.. Mama masak sedap sangat nih!" Hahahaha.. Terpaksa laa si abah pun... "Thank u mama.." dengan lemah longlai... Wahahaha..


Tengah pikir nak makan apa...

Kisah 4

Disebabkan nak pujuk dia tido bilik sendiri balik, so tukar laa cadar baru apa bagai... Boleh ler sehari 2 dia tido bilik dia sendiri.. Tapi malam masih dtg cari mama... Hari tu cakap kat dia "Eesya kan dah big gurl?" Dia automatik jawab "A'a... Eesya big gurl dah.. Tapi pakai pampers lagi.. Minum botol lagi.." Hahaha.. Tu taktik dia supaya mama tak teruskan ayat camni. "Eesya kan dah big gurl.. Kena laa shi shi kat toilet.. Mana boleh pakai pampers dah... Nenen pun minum dalam cup sudah laa.. Tak yah botol dah.." So dia dah tau ayat tu, dia akan cepat2 jawab ayat "Eesya dah big gurl tapi pakai pampers lagi... Minum botol lagi.." Hahahaha

Sebenarnnya hari tu ayat mama adalah nak kata camni.. "Eesya kan dah big gurl dah... Kena laa tido bilik sendiri... " tapi sebab dia dah jawab camtu, terpaksa laa gelak dulu... Pastu ulang lagi skali ayat tu cepat2 sebelum dia nyampuk... "Eesya kan dah big gurl dah... Kena laa tido bilik sendiri... " Sekali dia jawab apa?

"Bilik Eesya nih no TV... Camne nak watch Barney?"

Hahahaha.. Amik.... Pastu terus dia gi depan kat abah dia yg tengah tgk TV... Tanya abah dia.. "Abah, why no TV inside my room?" Hahahaha... Adeh ler.. Takkan 3 tahun pun nak mintak TV dlm bilik sendiri dah?


Peneman mama bila abah takde.. Shopping, main bowling, tido, etc.. Luv u.. Muahhh..

Nasib laaa ada minah kecik ni jadik peneman... Camne laa nanti dah besar nak gi sekolah asrama... Huhu..

Related Posts with Thumbnails