EESYA

AARIZ

Sunday, May 30, 2010

31hb adalah hari Baskin Robbins.. yeay!



Jangan lupa hari ni 31hb yer kawan2... 31hb = 31% discount @ Baskin Robbins..

Akak telah berjaya membeli 2 pints seperti di atas.. 2 pint jer sbb nak beli 2 flavour tapi sbb takmo bercampur rasa, so amik ler 2 pint.. bayar ler lebih skek dalam RM3-4 camtu kalau banding amik 1 quart tapi buh 2 flavour.. ok ler dari bercampur rasa satgi aku tatau rasa ape yang jadik dalam tu... hahahaha..ok ler jugak dari segi harga kalau tak RM25.50 dah jadik RM17.90 camtu.. kan?

Ramai manusia tadi nih.. mau dekat 30 minit gak beratur nunggu budak2 Baskin Robbins tu berhempas pulas siapkan order.. slalu pegi senyap sunyi jer kan.. hari ni siap kena amik no giliran... tadi dapat no giliran 71... hahaha.. tu lunch hour tu.. dah 71 customer dia.. memang menjadik aa gaya promosi 31 ni..

Oh, kalau hari Rabu pulak, tunjuk jer apa2 kaler pink, purse ke, hairband ke, akan dapat 1 free scoop untuk yang beli single scoop tu... best tak? muahahaha..

Zoo Taiping...

Smalam pegi Zoo Taiping.. sebab encik pejoi merupakan warga taiping, so dapat diskaun 30%.. Ini adalah kali kedua bawak eesya pegi zoo.. sangatlah excited dia nak pegi zoo sbb sebelum pegi lagi dah duk input kat dia "Kat zoo ada elephant, tiger, lion, bla bla bla.." pastu dia jawab "ada crocodile?" hahaha.. sejak balik sarawak dulu, pegi tgk taman buaya, crocodile adalah fav animal dia kot.. heee.. dulu masa 1st time pegi zoo taiping, eesya baru umur setahun camtu.. hanya tau "bird n cat meooww".. skrg ni dah 2 tahun 4 bulan, dah kenal macam2..


Peta zoo... jenuh gak nak ukur tanah kat sini.. kalau kat Qbay tu, ok gak.. hahaha


Masuk2 nampak Iguana atas pokok dulu... budak eesya cam tercengang2 skek nengok cicak besar... hahaha.. dia kan sangat allergic cicak..


Orang Utan... dah tua dah dia.. dulu masa aku duk sekolah kat taiping, muda remaja lagi.. hahaha


Chimpanzee tgh carik kutu.. :p


Ikan Arapaima yang sangat besar.. besar dari aku.. hahaha.. ada 3 ekor yang kitorang nampak..


Kaum kerabat yang tengah kagum tengok arapaima..


Crocodile!!


Punya ler suka tengok crocodile tu haaa...


Jom jalan tengok binatang lain plak...


Bear pun ada... sangat cute.. tapi kalau garang dan serang org cam dalam discovery channel tu, sangatlah tidak cute..


Tapak kaki bear? haha.. eesya suka sangat nak ikut tapak kaki yang dicat nih..


Beruk ni duk dalam cermin.. tapi datang sangat dekat dgn cermin tu sbb nak tgk eesya.. haha.. Tak cayer? Silalah percaya.. :p


Ba alif ba ya... eesya tgk2 cakap "pig!" hahaha

Sangatlah penat meround zoo nih.. last sekali, aku, eesya n mak mertua hop in the train yang kebetulan lalu.. sbb si eesya pun dah penat, nak mintak dukung jer.. stroller pun tak bawak sbb tak plan bebetul.. ok gak naik train dia sbb kat tpt yg ada binatang, dia akan slow down, so boleh ler nak tengok... nak ambik gambar kena cepat2 ler kot.. kalau nak fokus berejam2 tu, silalah jalan kaki.. okeh...

Gambar banyak lagi, tapi kalau buh semua dalam ni, kang blog ni pun ada rupa cam zoo plak.. hahaha..

Kesimpulannya, boleh ler bawak budak2 nak pi mengenal alam flora dan fauna.. tapi lagi bagus kalau siapkan mask untuk tutup hidung.. wahaha.. ada tempat yg sangat busuk sampai tak tahan.. mungkin sbb kitorang pegi awal2 pukul 8.30am gate baru nak bukak kitorang dah terpacak kat situ.. diorang tak sempat nak bersihkan lagi..

Last but not least, tuan blog nak interprame sat dgn payung merah dan bekal air anak... daaa~


Dari kiri, cepat jalan!!~ hahaha

Tuesday, May 25, 2010

The makcik kecik...

Last Thursday, sampai2 umah maktok sbb nak amik eesya, tetibe disapa oleh salah seorang makcik yang datang kelas agama kat umah maktok...


Ni laaa makcik tu.. hahahaha.. she's so cute and funny dalam baju kurung n tudung.. aku tak leh control gelak walaupun ada dekat 40 org makcik lain kat situ.. tetibe jer datang lari2 kat aku.. "Hi mama.. eesya salam.." sibuk pegi menyalam semua org yg ada kat situ.. hahaha

Pastu susah giler nak tarik dia masuk bilik sbb mama nak solat dulu sebelum balik.. nak gak duk menempek kat makcik2 tu semua... tapi akhirnya berjaya gak bawak masuk dalam bilik sbb cakap kat dia, "mama nak solat dulu.. pasni kita nak pi tgk baby"

Ni hasil masa tengah bersiap pas solat...



org suh nyanyi lagu lain... lain plak yg dia nak nyanyi makcik nih tau.. siap buat suara chipmunk lagi.. hahaha


Ni masa nak pakai kasut... sebab banyak sangat kasut org yg datang kelas mengaji tu, mama tanya laa kat eesya "Mana kasut eesya?" sekali makcik kecik ni jawab "Think think think" cam My Friends Tigger & Pooh kat PHDC tu... hahahaha.. cam nak peluk cium jer masa tu sbb geram sangat kat dia.. hahaha


Ini pulak adalah gambar Ahmad Muzaffar.. baby yang kitorang pegi ziarah petang tu.. anak ketiga my officemate kak yah n jai... semoga membesar menjadi anak yg soleh..

Sunday, May 23, 2010

When the 2 years and 4 months gurl talks...


Pagi tadi..


Mama: Today... mama work... eesya stay with maktok ok.. *sambil iron baju*

Eesya: Abah?

Mama: Abah work.. tak balik lagi..

Eesya: *Jalan pegi kat sudut bilik* I don't friend you...

Mama: Hmm? don't friend me? ye ke don't friend me? ye ke? *sambil kejar the budak kecik..*

Budak kecik lari satu rumah.. sampai letih.. sembam muka kat bantal..

Mama: Friend me or not?

Eesya: Yes...yes... *mengah2..*

hahahaha... konon takmo friend mama sbb mama pegi work yer..

Pagi Semalam..

Eesya: Mama! *jalan masuk bilik kedek2*

Mama: yup! *tgh tgk internet*

Eesya : Mama, flower is sad... see.. *sambil tunjuk bunga melur kat tangan dia...

Mama: Flower sad? why? *tengok jap kat flower tu*

Eesya: It so saddddd..... *buat muka sedih*

Mama: *dalam hati* Memang laa flower tu sad... dah ko pegi petik dia dari pokok dia! Hahahaha..


2 malam sudah..

Mama tengah melayan facebook..

Eesya: Mama, eesya nak duduk mama..

Mama: *angkat budak kecik letak atas riba... sambung lagi facebooking..*

Tetibe tok ayah masuk bilik...

Tok ayah: Haaa..eesya laa duk bagi tercabut lapik keyboard tok ayah tu... tok ayah lekat, tercabut, lekat tercabut...

Eesya: *turun dari riba mama, pandang muka tok ayah* I want go home...

Tok ayah: haaa.. hang memang pun.. pantang aku tegor apa sikit.. merajuk.. tak padan dengan kecik...

Mama: hahahahaha...

Happy 2 years 4 months sayang eesya mama... Luv u so munchi munchi...

Wednesday, May 19, 2010

Kereta pun kena FOGGING?

Kenapa saya suka fogging kereta saya? hmmm...hmmm... hahahaha... cam membuka pekung di dada sebenarnya... sebabnya dulu kereta saya cam zoo.. ada pelbagai binatang peliharaan.. kadang2 ada anak lipas... kadang2 ada spider.. waahahahaha... nampak sangat kete terlalu bersih yer dak?

So that day, pegi cuci kete kat Giant.. tetibe adik yg cuci kete ni cakap "akak, ni ada pakej baru.. murah jer.." pastu stated kat situ Fog Sterilize System... wahhh... ada 2 bende yg wahhhh kat situ...

1) Kereta pun ada Fogging?

2) Kereta pun boleh Sterilize? Ingat botol susu dak eesya jer kena sterelize.. hahaha

Pastu aku pun baca2 laaa apa faedahnya buat bende nih...


Yang aku paham, boleh hilangkan dust mite, bakteria, germs n mold.. pastu insect2 tak mai dah sbb bau sudah semerbak.. di samping bagus untuk mereka yang asma.. So, aku pun try laa.. masa promotion, skali dgn basuh n vacuum adalah RM18.. ok laa kan..


Kete tgh difogging... penuh asap dalam kete.. sampai tak nampak dalam kete... itu bukan tinted putih yer.. huahuahua...


Lepas dah settle, bukak pintu kasik habis itu asap semua keluar.. masa 1st time buat, masa tu eesya ada.. dia jerit " API!!! API!!!" hahahaha.. adeh ler.. pastu ngamuk takmo masuk kete sbb takut... kakakaka.. tak moden ler kamu nih eesya...


Adik ni duk mengapi-apikan laki aku suh Polish n WAX plak... hahaha.. dah ler dia promote bagus punya.. haha..

Lepas buat masa 1st time dulu, tiada lagi makhluk2 zoo dalam kete haku nih... kecuali makhluk2 zoo kepunyaan eesya aaaa.. hahaha.. segala toys laa apa laaa.. so sbb tu aku suka nak pi buat fogging ni lagi.. lagipun lepas fogging tu, kereta aku bau cam kete baru.. muahahaha

So, kalau korang nak gak try, boleh ler carik cawangan ECO Wash nih.. sabun yang digunakan mudah untuk diuraikan alam sekitar.. hahaha.. selain membersihkan kenderaan, anda juga menyumbang kepada kehijauan alam.. wahahahaha.. cam rupa promoter apa dah aku nih...

Kreatif..... dan... .Inovatif?



Komputer bergerak... siap dengan printer ok...

Pernah terfikir nak buat camni?

Tabik spring kat tuan punya idea...

Kalau nak pakai laptop, satgi hilang plak kan..

:D

Monday, May 17, 2010

Hangout tepi pantai kadang kala adalah menarik..

Hari sabtu lepas, petang.. tetibe tatau nak pegi makan kat mana.. pastu tetibe teringat nak makan laksa tepi pantai sambil menyedut udara pantai.. so encik pejoi pun drive ler kete pegi kat tepi jeti boat jerejak tu.. banyak rupanya kedai makan kat tepi2 pantai nih.. Turun dari kete, dari asal niat nak makan laksa, tertarik dgn satu kedai ni sbb dia masak dalam dapur bentuk sampan...


Nampak sampan kat blakang nun? Tu ler dapur.. hehe.. so kensel ler menu laksa, last2 order ikan bakar, daging masak merah, telur dadar n tom yam.. Makanan adalah so-so.. still takleh lawan Pak Hussein Tomyam atau Bangkok Tomyam..

Tapi yang menariknya, adalah pemandangan.. yer ler.. tepi laut kan.. siap leh nampak Penang Bridge lagi..


Budak eesya yg agak jakun tengok banyak lubang2 kat pasir tu.. asyik2 tanya, "what is this?" hahaha..mama pun tatau lubang apa laaa eesya...


Nampak tak Penang Bridge?


Masa tengah2 makan kat sini, baru terfikir, budak eesya ni, skali pun tak pernah mandi laut lagi.. hahaha.. dah 2 tahun 3 bulan.. tak pernah mandi laut.. adeh ler.. sian kamu yer eesya.. tapi mama sure ler, eesya pun mesti cam tak suka sangat mandi laut kan kan kan? sama cam mama dia.. hahahaha..

Nanti kita gi Langkawi, leh ler try mandi kat Pantai Chenang ke eesya yek.. kalau mama tak ralit sopping ajer ler kan.. kuakuakua...

Hujan... dan....



Cantik tak pemandangan masjid bila hujan?

Rasa cam aman... damaiii.... tenang.... insaffff....

Kan kan kan?

Tapi saya flu ler pulak....

adehhhh...

Oh lupa... ini adalah pemandangan dari tingkap bilik opis saya.. heee~

Sunday, May 16, 2010

Happy Mother's day.. Happy Teacher's day.. Happy Everyday..

Hehehe... wishing all of u happy everyday lagi senang kan.. banyak sangat day day bulan nih... Belia Day laa..Nurse Day.. heee~

So, how's your Mother's Day celebration? Mine is okay.. walaupun lambat seminggu.. hehe.. biasa laa.. encik suami kan bekerja time weekend mother's day.. so postpone laaa seminggu.. walaupun unplanned sebenarnya, tapi sbb encik suami bermurah hati nak blanjer, suh si wifey pilih nak makan apa for lunch, so kami pegi makan kat Aust*n Chase.. kan baru bukak kat Qbay tu.. so agak teruja aaa nak try.. tapi malangnya, ermmmm... sangat tak sedap ok.. hahahaha.. the spaghetti is sgt masam2 ya amat.. makan satu sudu haku dah tak lalu.. mujur ler order satu jer.. so tinggal gitu jer.. tapi encik pejoi kata sayang.. makan separuh pun takpe.. cuba gak makan separuh... tapi tak leh pegi.. last2 encik pejoi pejamkan mata, telan gak separuh.. hahaha... tapi coffee blended dia sedap gak.. ice tea, terus tak rasa apa.. huhu..

So keluar dari situ, encik suami cakap takpe ler.. dia blanjer makan lain.. sbb si eesya bising2 nak makan aiskrim, so encik suami bawak gi Bask*n Robbins.. belikan icecream cake..yummy!


Cubaan mensabotaj kek aiskrim mama... haha.. siap nak pakai sudu jer korek makan.. suka hati dia bile tgk kek..


Last2 mintak lilin, pasangkan untuk eesya tiup.. sangat happy.. sampai berkali2.. sapa yg sebenarnya mother's day nih eesya? tapi takpe ler.. kalau kamu takde, mama pun tak celebrate mother's day gak kan? hehe.. kire halal jer ler...


Mewakili mama potong kek..

Pas makan kek tu, yg tak habis, hahahaha.. bawak balik.. singgah subway tapau bawak balik.. balik umah, terus zzzzzzzzz... kekeke.. antara weekend yang best dalam hidupku.. thanks encik pejoi for blanjer me makan walaupun tak mampu nak habiskan.. last2 abang gak kena habiskan.. huhu.. Luv both of u so much!

Wednesday, May 12, 2010

Video dari Facebook..

Semalam masa nak buh video eesya dalam ni, baru tau boleh masukkan video direct dari Facebook jer.. so tak yah ler nak upload 2 kalikan.. plus kalau dalam Facebook, ada function untuk rotate kan video.. blogspot takde.. video blogspot pun cam kecik jer kan.. tak clear sangat kan.. plus aku tak suka upload video ke dalam Youtube kan.. hahaha.. banyak ler plak kan kan kannnn...

So, let me share camne nak buat...

1) Dari bahagian video kat facebook, klik kat 'Embed this video'.



2) Copy code yang diberikan cam kat bawah ni.



3) Paste code tu kat blog korang.



4) Taaaadaaaaaaaaaaaaaaaaa... dapatlah hasil seperti ini.



5) Tapi korang ingat, untuk privacy setting dalam video kat facebook tu, korang kena letak 'Everyone'.. kalau tak, nanti readers tak boleh nampak video tu ok...



Renung-renungkanlah... dan selamat beramal!~ hahahaha

Tuesday, May 11, 2010

Duyung or Dugong?

I've mentioned before that every weekend i tried to bawak budak eesya to terjun into the swimming pool right? tapi slalunya hanya pegi kids pool yang mana dia dgn eksyen dan confident dan berlagak main2 kacau2 air sebab bukan tenggelam pun kan..

Lately.. sebenarnya 2 minggu sudah, i've decided to lepaskan budak ni kat adult pool so that dia boleh godek2 kaki jadik mermaid.. here is the 3rd attempted.. it was last weekend..

pesanan penaja.. jangan terkejut dengar suara trainer yang kuat giler dari tepi pool..hahaha



hahaha.. kemain lagi buat2 nangis apa bagai kan... at least ok laaa sbb masa 1st time dulu, mmg duk memeluk tengkuk mama dia jer takmo lepas2.. so kali ni, air pun dah kurang telan, dan dah berani gak sorang2 walaupun mulut bising giler merengek macam2..

Lepas dipaksa dan dibiarkan dan disogok macam2...

Tadaaaaaaaaaaaaa!!



hahahaha... boleh gak godek2 kaki sampai ke tepi pool.. amazing sangat perasaan masa ni.. cam tak caya jer.. hehehe.. good job acha!

Sunday, May 9, 2010

Hijack Pelamin..

Berikut adalah cara-cara bagaimana nak hijack pelamin sebelum pelamin tu dirasmikan oleh pengantin sendiri:

1) Anda haruslah seorang yang kecil supaya takde org yg perasan


2) Dekati tangga pentas pelamin sambil cover line.. pandang kanan.. pandang kiri.. pandang kanan semula... bila line sudah clear, naik tangga satu persatu..


3) Tadaaaa... lepas dah berjaya naik, dan ada org perasan, cepat2 duduk dan buat muka comel supaya takde org dewasa yang akan marah.. sebaliknya mereka akan beramai2 mengambil gambar anda..


4) Setelah memastikan tiada siapa marah, anda bolehlah mengajak sepupu anda naik bersama2..


5) Tengok, hasilnya... pengantin belum sampai, anda telah berjaya menjadi tumpuan utama pada hari tersebut.. :p

p/s: semoga abg dapi dan aisyah redha dgn pelamin mereka yang telah dirasmikan sebelum mereka sampai.. amin.. hahahaha

At last..

Hihaaaa!!! Sonok benor aku hari nih... Sebabnya? At last, at the age of 2 years and 3 months, baru ler budak eesya ni tak bangun mintak susu tetengah malam.. ni adalah hari ke-4 di mana beliau telah berjaya tidur terus dari kul 10 malam hingga ler 7.30 pagi.. Alhamdulillah..


Peace! Saya dah tak bangun malam! yeay!!


Dah besar dah anak mama ni..


Memang cam agak lambat.. pembetulan.. bukan agak dah aku rasa.. mmg dah terlebih lambat dah sebenarnya.. sampai 2 tahun lebih duk bangun minum susu lagi tetengah malam.. tapi sekali jer ler.. dalam kul 1-2 pagi camtu.. so aku cam tak kisah sangat nak bangun bancuh susu kat dia.. sbb cam dah automatik time tu aku mesti terbangun.. kalau banyak2 kali, mmg aa aku kisah..

Dah pernah try nak stopkan susu tengah malam.. mak aku cakap, kalau dia bangun nak susu, kasik jer air masak.. lama2 nanti dia tak bangun dah mintak susu.. tapi tiap kali aku try, aku kasik air masak, nanti kang tiap2 10 minit dia duk bangun merengek.. lagi aku tak kuase.. so aku biar jer ler.. haha.. bangun sekali jer lagi bagus dari bangun berkali2.. aku pun bukan ler jenis yg nekad sangat.. kang aku malas, aku kasik jer susu.. tu laa pasal cam lambat kot..


Eesya tgh plan nak surprisekan maktok dia sempena Mother's Day...

Tapi alhamdulillah.. kali ni nampak cam progress bertambah baik.. walaupun aku takde plan apa2 pun.. eesya sendiri yg tak bangun.. so aku pun tak buat ler susu.. tapi still akan terbangun gak time tu.. mula laa gi dapur minum air masak laa.. pegi toilet laaa.. aku rasa satgi silap2, aku plak nak kene train jangan bangun malam.. hahahaha..



Currently.. I'm Sophie Kinsella Fan...





Within 2 months, I managed to read all this.. kadang-kadang pulun tak hengat sbb nak tau ending.. haha.. sampai dak eesya once said to me "mama, i miss u laaa" bcoz the mama bolayan her b4 sleep.. muahaha.. sian anak aku...

The Shopaholic series sangat seronok membacanya walaupun kadang-kadang cam rasa geram jer dgn Becky tu yg suka spend tak tentu hala.. tapi she always, i mean.. all the time ler.. akan ada jer solution atau kejadian atau takdir ke apa.. yang menyelamatkan dia dari hutang piutang merepek beliau tu..

Yang lelain, 'Remember Me' pun sangat best.. just imagine tetibe woke up, 3 years dah berlalu.. tapi sebenarnya dia hilang ingatan dan dia lupa the last 3 years.. pastu yg best, sedar2, dah kawin dgn millionaire.. rupa sendiri dah lain sbb buat plastic surgery, jawatan dah tinggi.. mmg gilorsss aaa...then tetibe tau plak dia ada affair dgn lelaki lain.. wahahaha.. humuorous..

Last one, 'Can you keep a Secret?' masih dalam proses.. tapi nampak gaya pun best gak.. hehe.. sbb dia telah membocorkan rahsia segala rahsia dia yg ngarut marut atas flight kat passanger sebelah.. sbb dia nervous sangat naik flight.. end up, the stranger adalah Founder company dia keje.. hahaha.. sangat lawak..siap dia cakap coffee kat ofis adalah sangat tak sedap.. cam racun.. pastu tetibe mamat tu dtg lawat branch company dia, tukar semua coffee machine.. macam2 laaa.. sangat sangat sangat kelakar..

Ok.. dah panjang aku punya essay.. cam buat review lak.. haha.. sekian, mekasih..

Friday, May 7, 2010

PEN-Teluk Intan-Bagan Datoh-Ipoh-PEN

Last weekend kan outstation kan.. tapi tak update lagi2 kat blog pasal pegi Ipoh ni.. sbbnya gambar tertinggal kat dalam kamera kat umah... hehe.. so nih baru nak update.. kire citer lambat seminggu aa.. kire ok ler tu kan..belum expired..

Sebenarnya tujuan asal adalah pegi akad nikah, kenduri belah perempuan kat bagan datoh.. and the next day adalah kenduri belah laki kat Ipoh.. pengantin laki itu adalah abg dapi a.k.a sepupu encik pejoi.. diorang ni sepupu sepapat agak closed laa relationship.. banding dgn aku and sepupu belah family aku.. belah family aku nih, kalau sepupu tu ada yang rapat ada yg tak.. hehe...

So hari Jumaat, aku ambik cuti... encik pejoi mmg off day pun hari tu.. bertolak dari Penang dalam kul 11 pagi camtu.. patutnya awal lagi.. tapi macam2 hal.. tayar kete masuk paku ler.. apa bende laa.. so settle2 kan semua.. baru bertolak.. slow n steady..

Singgah Batu Gajah kul 12.30 camtu.. makan kat KFC Batu Gajah tu sbb nak jumpa adik aku jap.. Lepas makan2, lepas solat Jumaat, lepas adik aku dah puas bermesra dgn eesya, kitorang sambung journey pegi Teluk Intan.. Sampai Teluk Intan dalam kul 4 lebih camtu.. check in kat Rest House Teluk Intan.. tatau hotel apa yg ok kat sini.. so duk jer ler sini..


Gambar resthouse dari luar.. aku lupa nak ambik gambar dalam bilik.. Basicly, ok laaa.. RM100 w/out breakfast.. luar cam asrama kan.. hehehe.. dalam bersih.. cuma wallpaper dah tercabut2.. ada aircond, peti ais kecik, tv 14 inci, carpeted, heater, 2 single bed.. tambah extra bed RM5.. so kitorang tambah 2 extra bed.. still banyak space..

So petang tu jalan2 kat area depan resthouse jer.. banyak kedai2 jual tudung, baju blouse, baju kurung.. murah2 gak.. Dah dekat malam tu yang kitorang pegi Menara Condong yang ada dalam entry sebelum nih..

Esok pagi, kul 9, bertolak gi Bagan Datoh.. akad nikah kul 10.. so ting tong ting tong, siap akad nikah semua, rombongan belah laki dah sewa Homestay untuk rehat2 jap sebelum pegi kenduri belah perempuan..


Gambar rombongan belah laki. Belakang adalah homestay yang singgah kejap tu..

Pegi kenduri, pak pong pak popng semua... makan2.. ambik2 gambar.. tgk pengantin bersanding, renjis.. kul 3 camtu kitorang semua cabut.. perjalanan masih panjang.. bertolak ke Ipoh plak...

Sampai Ipoh dekat pukul 5 ptg.. check in Hotel Syuen plak.. sampai2 adik aku dah tunggu kat lobby.. amik exec suite sbb plannya ayah aku ikut skali.. pastu nak celebrate besday adik malam tu.. so better amik suite yang ada hall.. kononnya laaa..


1st room.. abaikan ler encik pejoi yg sampai2 terus main psp tu.. penat dia drive.. kasik chance ler kan.. hehe


View dari 1st room adalah taman ini..


Eesya dan umi tgh main nyuruk2 dalam 2nd room.. View dari 2nd room adalah Ipoh Parade..


Hall... adik aku blakang langsir.. eesya tgh sibuk carik umi dia..

Hotel ni, yang aku malas sangat adalah.... carpet dia.. rasanya mmg diorang ni nak kena tukar aa carpet dia..dah lasam beno.. elok lagi carpet kat resthouse teluk intan tu.. ntah hape2 ntah.. pastu masa kitorang masuk2 bilik tu, ada kat hall tu, carpet dia basah.. pastu komplen, dia cakap bilik lain takde.. dah penuh.. nanti dia hantar org keringkan.. sampai last takde org yg datang keringkan pun.. hampeh tul.. mak aku cakap dah 3 kali duk sini, 3 kali ada jer slack kat bahagian service dia.. so pasni maleh dah duk sini..

Malam tu, celebrate besday adik aku kat SR bawah hotel tu.. makan2 mak aku blanjer.. hahaha.. makan dah kenyang2, pastu pi Batu Gajah plak.. family sepupu joi lagi satu buat BBQ plak.. seriously tak larat nak makan dah.. tapi rasa2 aa gak .. akibatnya, tetengah malam tu aku sakit perut.. muntah2.. hambik ko.. makan lagi banyak2.. hahaha

Besday gurl yang diraikan..

So esok tu, pas breakfast kat hotel, bawak eesya gi mandi kat pool.. Pool dia kecik jer.. tapi siap ada massage bubble chair.. budak eesya dgn umi dia jer ler yang mandi pun.. gambar pun lupa amik.. hehe

Pastu, tengah hari, pegi kenduri belah lelaki kat dewan mahkamah syariah ipoh tu.. sedap gak makanan dia..

Dengan pengantin... eesya takde sbb tido atas meja.. hahaha.. tak kuase nak mendukung beliau..

Lepas habis kenduri, kitorang pun cabut balik Penang... sampai kul 6 petang.. aku terus zzzzzzzzzzzzz.. bangun solat.. pastu zzzzzzzzz balik.. giler sakit2 badan.. esok terus EL.. sebelah badan telah cramp tak leh nak kalih2 leher dgn bahu...

Apapun, hasil perjalanan ini, eesya dah kenal coconut tree.. hahaha.. dan aku pun sampai ler ke Teluk Intan.. ok lah tu kan.. :p
Related Posts with Thumbnails