EESYA

AARIZ

Friday, July 2, 2010

Pappa Rich dah ada kat Penang.. Dunkin Donut & Burger King bila lagi?


Dulu... masa pregnantkan si eesya.. ada beberapa benda yang saya mengidam..

1) Nasi Lemak balut dengan daun pisang - ni masa preggie 3 bulan lebih... tapi nak makan nasi lemaka tu bukan time pagi... dalam pukul 6 petang gitu baru tetiba teringat... pastu nak carik takde sbb time tu musim hujan.. so petang jer semua kedai nasi lemak tutup... huwaaaaaa.. seminggu lebih carik baru dapat...

2) Dunkin Donut - Ni masa pregnant 5-6 bulan camtu.. dah laa kat Penang ni takde Dunkin Donut.. paling dekat pun dekat R&R Tapah.. giler betul... takkan nak pegi sampai ke Tapah semata-mata nak beli Donkin Donut? Last2 ada kawan kat Maresmart dulu, Kekda a.k.a Ayda Nurhidayah yang sangat baik hati dan budiman telah mengirimkan Donkin Donut tu melalui kawannya (skrg dah jadik kawan aku jugak) Lydia Hj Sulem Mohamad yang baik hati juga.. Masa tu Lyd nak datang lapor diri keje kat INTEL... so dapat laaa Boston Cream yang sedap giler itu.. dah laaa kekda hantar sampai sedozen.. puas hati giler.. Luv U Forever Kekda n Lyd...

3) Burger King - Apsal ntah aku ngidam bende yang tak wujud kat Penang pun tatau... Last masa 8 bulan lebih baru dapat makan Burger King nih... Pergi ke KL ok... semata-mata Burger King tu.. hahaha.. sbb tak leh tahan punya pasal... Terima kasih kepada Encik PEJOI yang sangat sabar melayan karenah ngidam aku masa pregnant..

Tetiba teringat pasal Dunkin Donut dan Burger King adalah kerana tadi nak pegi beli Subway kat E-Gate (alaaaa... yang tepi Tesco Jelutong tu..) untuk dinner... Bertiga jer dengan adik dan Eesya... Encik Pejoi keje... so pepandai laa nak carik makan sendiri kan... Tapi tetiba nampak dah ada Pappa Rich kat situ.. so kensel laaa SUBWAY.. kitorang try Pappa Rich yang baru bukak dalam 2 minggu lebih tu...


Ada tanda HALAL yang besar bukan takat kat MENU dia.. kat luar kedai tepi nama dia pun ada.. hahaha


Menu Roti Bakar... abaikan kepala budak Eesya yang mmg suka interprame tu naaa...~


Menu Western Food yang ada... sekali lagi... budak Eesya mmg suka beno interprame... tatau aaa aperhal nak tido2 plak atas menu tu...


Santapan kitorang untuk dinner... banyak bebeno.. dah ler baru lepas makan durian.. makan benda2 alah ni plak... sangat kembung...


Eesya dan MILO DINOSOUR... atas tu ada serbuk MILO yang sangat banyak... abih laaa sembelit anak aku.. opsssie.. hahahaha


Bukti makan banyak... Habis ada bekas tompokan MILO, telur rebus apa bagai kat baju... hahaha.. janji kamu makan, sihat walafiat, mama dah bersyukur Alhamdulillah... Bukan senang nak tengok budak eesya makan banyak2... slalu makan tiga empat suap, dah takmo... harap minum susu jer banyak...

Basically, ok laaa.. harga pun average.. tak mahal sangat.. tak murah sangat.. tapi banyak choice.. macam2 ada.. Western Food, Roti Bakar macam2 jenis, Koew Teow, Mee, Nasi... Very the variety.. Ala2 Old Town gak... Dan tanda HALAL nya pun kemain besar bagak.. Heeee~ Lenkali boleh pergi dengan Encik Pejoi pulak...

4 comments:

  1. aiseyman! dah bukak kat penang, ni best nih!nak kena serbu! i kalau nak refer pasai makanan kat penang sure mai blog ni..dapat banyak info. wakkakaka

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hahaha... nampak sangat tuan punya blog tak memasak yer dak? :p

    ReplyDelete
  3. tu la aku pon konfius apsal burger king tak dak kat penang..kat melaka pon dah ade..ko aje la mash yang buka branch penang...

    ~mass

    ReplyDelete
  4. kalau aku bukak branch kat Penang, kang aku jer makan lelebih.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails