EESYA

AARIZ

Tuesday, July 13, 2010

When the 2 years and 6 months gurl talks...


Dah lama tak update pasal budak Eesya kan... sekarang dah sangat pandai cakap.. pening mama abah maktok umi tok ayah semua nak paham.. dah ler asik speakong jer.. hahaha...


Eesya dan Abahnya.. samay kayyyy? (Eesya kalau cakap 'ke?' akan jadik bunyi cam slang orang perak.. 'kay?' hahahaha

Scene 1:

Mama: Somewhere... Over the Rainbow... skies are BLUE~

Tetibe ada suara kecik kat belakang..

Eesya : RED, YELLOW, ORANGE, PURPLE...~

Mama: *cesss... nak gak interprame tu... hahaha*


Scene 2:

Baru pas balik dari KL pas seminggu duk kat sana.. dah rehat2, bagi budak Eesya mandi.. tetengah mandikan dia...

Mama: Eesya, dah... jom pakai baju.. umi ajak pi shopping...

Eesya : Duduk rumahlah dulu ok? *sambil buat muka tak paham apsal laaa mama dia asyik jalan2 tak mau duk rumah...*

Hahahaha... tau pun rindu kat rumah sendiri yer... slalu kalau ajak pergi shopping, kemain lagi tinggalkan semua toys, kartun...

Scene 3:

Mama baru belikan railway Thomas kat dia... pasang railway.. bubuh Thomas atas railway... Thomas dah jalan, amik James pulak.. nak letak atas railway gak... Tetibe..

Eesya: Jangan!! JANGANNNN!!! Nanti langgar!!! * dengan muka cuak giler*

Hahaha... bagus.. sudah paham teori fizik perlanggaran kenyal dan perlanggaran tak kenyal yer.. :p


Eesya and half of the railway set... Hanya satu train dibenarkan atas railway pada satu masa.. Menara kawalan tak benarkan yang selebihnya ok.. hahaha


Kena duduk tengah2 railway bagi memastikan perjalanan choot choot train adalah smooth...

Scene 4:

Sejak Tumble Tots dah tutup, budak ni punya gayat semakin kronik.. dulu boleh jer langkah longkang kalau kita pegang tangan dia.. sekarang takmo langsung..

Mama: Ok jer ler.. bukan longkang besar pun.. nak takut apanya?

Eesya : It is scary ok?

Hahaha... amik ko... siap ada ok2 lagi kat blakang...


My 2 years and half... semoga membesar menjadi anak yang solehah dan bijak pandai... aminnn..

3 comments:

  1. scene 4 tu yang paling dasyat tu....hihi...bijak betul eesya ni.. :)

    ReplyDelete
  2. wohhhh....tak tahan aku....scary ok?????? eesya kiut bebeno laa...i like!!!!

    ReplyDelete
  3. norlin and wani ~ hahaha.. tak tahan ok... :p rasa cam nak cubit2 jer bila dia cakap bende2 camtu... kekeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails