EESYA

AARIZ

Saturday, February 19, 2011

Kembali kepada asal..

Alasan kenapa tak sempat nak update blog, tak sempat nak hantar anak ke kindy, tak sempat nak berjimba, tak sempat macam2 lagi adalah disebabkan oleh migrasi itu..

Bukan laa aku nak migrate pergi Australia ke (walaupun dalam hati sangat teringin tapi takde org yg tetiba nak offer keje gaji 16 ribu sebulan).. Ni semua pasal migrasi email yang merupakan projek besar untuk tahun ini..

So banyak giler benda nak kena buat.. Taklimat, hebahan, user manual, etc.. Awal2 tahun tu dengan kertas kerja, timeline, present kat exco.. Mmg rasa kepala otak penuh jer.. Tido malam pun mimpi migrasi email.. Boleh? Hahaha

Mujur gak team email tu semuanya terer2 belaka (kecuali aku ni yg masih menggagau bab2 teknikal..) so rasa lega sebab semua banyak sangat menolong... Boss pun sama..( boss banyak level.. But my direct reporting boss mmg supportive enough..) so bab tu mmg lega banyak.. Kalau takde org2 ni di sekeliling aku, mmg rasa cam nak nangis jer ler kot.. Hahaha

So pasni berdoa supaya keadaan kembali kepada asal --> maknanya kepala otak tak penuh bab keje jer.. Boleh laa nak pikir skek pegi bercuti ke, berjimba ke, berapa-apa ker... Aminnnn....

Citer lawak Eesya (selingan) hari ini..

Tak boleh nak bangun tido sebab weekend jer bangun lambat ikut mak pak dia... So hari ni Isnin agak liat nak bangun.. Bila abah dia kejut, dia cakap "I'm so sleepy laa.... My eyes cannot open.. Stick together.." sambil mata pejam... Tu laaa ayat biasa dia kalau ngantuk tak leh bukak mata... Slalu mama kena.. Hari ni abah lak kena layan... Hahahaha

Friday, February 18, 2011

My 3 years happy kid...

Serius tak sempat nak update blog skrg nih... Fb tu boleh tahan lagi... So ni update2 pasal Eesya yg dlm FB jer copy paste kat sini...

Kisah 1:
Eesya : Mama nak makan apa mama? *main masak2*
Mama : Ermmm.. Ketam masak sos..
Eesya : Ok.. Ketam sos siap..
Mama : Eesya, ketam tu apa?
Eesya : Ermmm.. Ada aiskrim2 tu.. Jelly2 tu..
Mama : Haishhh.. Ketam tu crab laaa..
Eesya : Oh.. Sorry sorry..

Hahahha.. Ketam = aiskrim2 jelly2... ABC ke apa?
Kisah 2:
"U wanna storytime mama? Once upon a time, there lives a prince.. The prince marry the princess.. Then come a monster.. Monster say I love u to queen.. U're pretty your majesty.. I love u your highness.. Then there lives happily ever after.. The end.." Ni citer version queen ibu tunggal mana pulak dah Eesya ooi? Hahaha

Kisah 3:

Perbualan telefon antara kanak-kanak 6 tahun dan 3 tahun:
Kakak La: Aleesya, today u go to school or not?

Eesya : Yes..
...
Kakak La: You cry or not at school?

Eesya : No lah.. I big girl already..

Kakak La: Wow! Good! You got homework or not today?

Eesya : I got 1 homework.. You?

Kakak La : Oh, I got 2..

Eesya : Oh.. I got 5 lah..

Homework pun tak nak kalah ke? Hahaha
Ni pulak gambar2 yg diupload pasal Eesya bebaru ni...


Eesya draw pastu kata "Eesya draw Rain Rain Go Away.." Mama blur.. Rupanya dia tengok kat YouTube dengan abah dia lagu tu.. Sama tak? Hehe



Makan keropok cicah sos tomato.. Sila2... :)


Homeworking time!~


Dah kejut pegi school.. Dah bangun, turun dari katil.. Boleh lak dia sambung tido atas sofa.. Hahaha.. Cam daddy dia sebijik..


Friday, February 11, 2011

Eesya and Aish....

Aish ni anak Kak Uya... Kak Uya tu adalah anak mama aku yang bongsu... Kitorang duk umah sebelah-menyebelah.. Kecik2 dulu memang aku duk umah mama masa mak pegi keje... So kitorang agak close jugak laaa... Pernah gak dulu masa tunggu SPM, Kak Uya rekemen aku keje kat company dia...

Sekarang masing-masing dah kawen, dah ada anak... Hehe.. And anak-anak kitorang pun agak ler kerapatan.. Walaupun Kak Uya dah pindah ke KL, bila dia balik Penang jer, aku dengan Eesya akan excited gila2 nak pi jumpa si Aish ni...

Aish sangat comel dan hensem... Rasa cam nak geget2 jer pipi dia sebab ada kaler pink cam pakai blusher..


Ni masa Aish below 1 year... Tak ingat berapa bulan..
Eesya pun baru setahun lebih masa ni...


Ni baru2 ni masa Aish dengan Kak Uya balik duk Penang lama skek...
Kemain lagi anak dara aku duk memeluk anak teruna orang.. Hehe



Aish buat gaya merempit... Hahaha



Aish posing cute.. Kalau suh posing cute jer, mesti kepala dia lentuk cam tu.. Haha.. Comel sangat...


Aish dengan Eesya tengah main kat umah maktok...


Ni Eesya pulak hijack kereta dengan bear si Aish kat umah tok mama..

Aish nak masuk 2 tahun dah lagi beberapa hari ni... Happy 2nd birthday Aish! Semoga membesar menjadi anak yg soleh dan hensem.. Hahaha


Tuesday, February 1, 2011

Year of the Rabbit




Happy Chinese New Year to all my Chinese relatives, friends and readers...

Have a great year!


Happy Born Year to My Sister Too...
Kak Ani was born in rabbit year in 1975.. Hehe


1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

People born in the Year of the Rabbit are articulate, talented, and ambitious. They are virtuous, reserved, and have excellent taste. Rabbit people are admired, trusted, and are often financially lucky(wow.. pasni sila blanjer saya makan banyak2 lagi yer kak ani.) They are fond of gossip (hahaha.. patut pun.. ) but are tactful and generally kind( betul betul). Rabbit people seldom lose their temper ( mmg seldom.. tapi sekali dia temper, semua lari lintang pukang.. hahaha). They are clever at business (clever but not interested in bussiness ) and being conscientious, never back out of a contract.(sound very like kak ani.. haha) They would make good gamblers for they have the uncanny gift of choosing the right thing. However, they seldom gamble, as they are conservative and wise.(ya betul..) They are most compatible with those born in the years of the Sheep, Pig, and Dog.

Related Posts with Thumbnails