EESYA

AARIZ

Thursday, July 22, 2010

Mee Udang... Ayam Penyet... Penang...Slurppp...


Ada dua kejadian yang berasingan yang nak citer kat sini.. hehehe...

Kejadian 1:

Selalu kalau nak makan Mee Udang, kitorang akan ke Teluk Kumbar, pekena Mee Udang Ayu.. Sangat sedap dan menawan kalbu.. Tapi hari tu kitorang pergi, tak tau laa hari Rabu memang kedai tu tutup ke ape.. so takde rezeki.. tapi sebab lapar giler punya pasal, kitorang pun carik kedai yang terdekat yang bukak...


Last2 jumpa Ilyana Cafe nih.. Kedai nih kat belakang Balai Polis Teluk Kumbar...


Mee Udang Ilyana Cafe.. Sedap jugak.. Tak pedas dan manis-manis jer rasanya.. Ada 2 harga, aku tak ingat dah harga dia..hehe.. sebab bukan sendiri yang bayar kan.. makanya haruslah tak ingat harga.. Tapi sedap laaa.. Eesya pun boleh hirup kuah slurpp slurpp...


Ni pulak adalah anak beranak yang beriya amik gambar.. yang tak tahan tu adalah si Eesya yg memula tak plan pun gambar dia nak masuk sekali... tapi sebab dia tgk umi dia nyendeng kepala camtu, dia pun nyendeng gak.. hahaha.. so masuk laa gambar dia sekali.. Samayyy kayyy muka kami semua? Hahaha

Kesimpulan 1:

Mee Udang Ilyana Cafe adalah 2nd choice selepas Mee Udang Ayu.. Sekian.. :p

Kejadian 2:

Hari tu pi Jusco Perda sebab nak singgah makan lepas ziarah jenazah.. Sangat lapar sebab lepas office, maktok terus datang amik kat office, then zooom pergi seberang.. lepas dah ziarah semua, dah maghrib semua, pegi laa nak makan kat Jusco Perda nih... Tetiba nampak satu kedai baru nama AP.. stands for?? AYAM PENYET!! Yeay!! Sejak 2 menjak ni kan FB ramai beno duk cakap ngidam ayam penyet.. sampai haku pun terteringin skali.. hahahaha


Dinner malam tu.. Set nasi Ayam Penyet dan Soto Ayam.. 2-2 pun sedap... Eesya sangat suka Soto Ayam tu... dan benda yang tabur2 atas Ayam Penyet tu...


Ni pulak air honeydewa (honeydewa? hahaha) yang haku rasa sedap giler.. Hahahaha.. Yang sibuk kat belakang adalah budak Eesya tengah sembang apa ntah dengan Maktok dia... Tapi sangat sedaplah itu air... Haihhh... Tetiba teringat ni... Satgi weekend ni ada laa pulak yang singgah nanti.. :p

Kesimpulan 2:

Restoren Ayam Penyet itu adalah boleh dilawati lagi lain kali.. Sekian.. Mekasih.. hehe

9 comments:

  1. hahaha..nak makan ayam penyet gak.ngeee

    ReplyDelete
  2. hahha tu la kafe ilyana yg aku slalu g.kalau udang type A RM 15.00.

    ReplyDelete
  3. haaaa teriiiingin sangat nak makan ayam penyet tu! slalu dokkkkk la baca kat blog ayam penyet ayam penyet. ni harus ada orang kena paksa gi jusco perda nanti nih. hehehe

    ReplyDelete
  4. julie ~ haaa... pi2... tapi yg kat sarawak sedap giler lagi laa banding kat jusco perda tu.. hehe.. tapi tak larat pi sarawak kalau, layan jer lah.. :p

    ita ~ tu aaa.. masa kat situ tak ingat yg ko cakap.. dah balik baru teringat...

    drama mama ~ kan... sejak dua menjak ni asik2 dengar ayam penyet jer..

    ReplyDelete
  5. aku mula rase menyesal membace blog mu di kala berpuasa (ganti)..krukkk..krukkkk

    ReplyDelete
  6. hahaha... lenkali kena baca pas bukak posa ler kot eh.. nanti bulan posa, kena banned terus blog nih..wahahaha

    ReplyDelete
  7. uihh...blog k.mash ni bikin org mengidam ja...nk kena pi cr ayam penyet ni sblom beranak la...hahaha!!

    ReplyDelete
  8. hahaha.. pi2... dan lagi tu...

    ReplyDelete
  9. sedap nya...jusco perda 2 kat penang ke??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails