EESYA

AARIZ

Sunday, June 27, 2010

The Cabin Langkawi

*Ini adalah entry bukan iklan.. so takkan sticky mode sampai bila2.. hahaha..

Sudah balik dari Langkawi yer tuan2 dan puan2... Sakit2 kaki, sakit2 tangan, sakit2 poket juga... hahahaha.. adeh ler.. so kita start dengan citer sampai2 kat airport Langkawi, telah menyewa sebuah kereta Nissan Latio untuk kegunaan 3 hari 2 malam.. dengan harga RM180.. ok laaa kot kan...


Ni gambar turun dari flight... adik aku excited sbb dia kata tak pernah naik kapal terbang yg kene turun tangga pastu jalan kat tetengah jalan airport.. slalu naik terus masuk dalam bangunan airport.. haihhh... budak2 laa katakan.. hahahaha


Ni gambar kete yang kitorang sewa tu... asyik2 Nissan jer... lenkali sewa laaa BMW ke, Ferrari ke... Lenkali tu bila dah kaya cam Dato K ok laaa kot.. :p

Lepas dapat kete sewa, terus drive pakai Garmin pegi isi minyak... sbb banyak sangat baca kat forum kata tuan kete slalu tinggal minyak skek jer dalam kete.. satgi tak pepasal kene tolak kete plak.. huhu..

Pastu terus carik The Cabin Langkawi...


Ni haaa muka depan The Cabin... memang duduk dalam KONTENA ok.. bukan nama dia saja CABIN.. mak aku masa sampai2 terus buat muka... sbb terkejut kene duk dalam cabin.. "Tak panas ke nanti?" kata beliau...

Tapi bila masuk2 jer.. terus sengih2 suka hati...Sebab?


Dalam dia lawaaaaaaaaaaaa.... hahaha.. lihatlah sendiri untuk percaya... ni bilik yg twin double...


Ni plak bilik yang King Bed.. abaikan ler budak happy yg nampak spender tu yer.. hahahaha.. Dalam memang superb aaa... korang takkan percaya sedang berada dalam kontena...pintu bilik pun sangat canggih pakai smartcard.. bila pintu bilik tutup tak rapat, akan ada bunyi cam anak kucing mengiau... hahahaha.. si eesya duk saspens kata ada kitten lapar nak mai makan roti dia.. hehehehe...


Siap ada TV LCD 32" lekat dinding okeh... hahahaha... budak eesya duk melangut tgk Mickey Mouse... Astro pun ada.. tapi seperti biasa, hanya channel2 tertentu jer ada.. Encik Pejoi tension sebab channel sport takde.. hahahaha.. so melepas ler World Cup dia sekejap...


Budak eesya tgh berusaha nak turun... kan dah cakap dia ni gayat sangat orangnye... takat tinggi tu pun tak berani nak turun sendiri.. haihhhh...Ni kat luar cabin... satu cabin, 2 bilik... tetengah ada connecting door... luar ada balkoni kecik...


Ni kat taman tetengah kawasan cabin... cabin dia ada dalam 10 bilik jer.. so takde ler penuh crowd ke ape... depan tu ada mart, ada kedai2 yg jual baju2 segala macam tu.. so sangat easy access ke mana2 jua.. Pantai Chenang blakang pada cabin ni.. kene jalan lalu satu motel lain kat blakang tu.. tapi tak jauh pun.. dalam 2 minit saja..


Budak eesya tgh main lampu kaler2 tu... sibuk nak kejar lampu tu... hahaha..



Room still available folks... hahahaha.. cam rupa iklan apa dah rupa.. kalau mintak komisyen pun bagus camni... :p


Entry ni diakhiri dengan muka senyuman lebar oleh maktok sbb happy duk kat The Cabin walaupun masa sampai muka beliau amat perit dan kerut seribu melihat kena duk dalam kontena... hahahaha...

Kesimpulannya, The Cabin sangat sesuai untuk orang yang nak merasai kelainan dah selalu duk dalam bangunan batu bata.. hahahaha.. facilities dia ok walaupun limited macam wardrobe pun takde, tapi dia sediakan tempat sidai baju yg IKEA yang jimat space tu.. so untuk aku dah ok laaa.. sbb duk pun satu malam jer... bukan nak berumahtangga kat sini nak perlukan almari apa bagai kan.. pastu breakfast tak included, so pepandai ler cari makan.. tapi pantai chenang tpt makan banyak so no hal laaaa...

18 comments:

  1. aku ni nama je kg atuk kt langkawi tp byk yg xtau hihi. bagus mash ko jenjalan mana2 buat review gini lg ye. sng aku nk refer kalo nk jenjalan nnt. btw aku dok tringat je tmpt yg ko duduk kt pd tu sbb ada private pool. tp tringat plak ada kes org mati kt situ hoho. mintak2 aku g nnt xdela dpt blik yg sama :P

    ReplyDelete
  2. wahhh.. bestnye kampung kat langkawi.. kalau balik kampung mesti merangkap shopping2 semalaysia ler kan.. hehe.. best banyak shopping sini... kasut aku beli kat eesya sini murah RM45 dari penang... huhu...

    eh, ada org mati ke kat situ? huhu.. takutnya...

    ReplyDelete
  3. weh style lah tpt ni!!!
    konferm eh kall owner dia leh dpt diskaun???

    ReplyDelete
  4. besnye jejalan... aku plan nk gi Langkawi jgk july nt mash. tp incek husband pulak mcm xleh blk mesia je time tu. hukk.. geram la dgn chek mek eesya tu. mcm2 ragam! hehehe

    ReplyDelete
  5. intan ~ boleh jer.. ko call, pastu cakap mashithah usm hari tu yg duduk situ.. yg pakai nissan sentra putih duk pi breakfast kat dia pepagi.. dia tau ler kang... hahaha

    lissa ~ hahaha.. eesya mmg camtu.. skrg mulut tak berhenti sampai aku kena belajar ilmu pekak telinga... haaa.. best aa pi langkawi... kalau tgh poket penuh, leh duk resort2 yg lagi best.. kekekeke

    ReplyDelete
  6. aku mmg best laa wani... hahaha.. :p

    ReplyDelete
  7. boleh dpt lagi ke harga mcm u nyer rate?? mcm menarik....

    ReplyDelete
  8. try call no hp en md noor tu.. rasanya ok jer lagi sbb kitorang pun baru jer pegi bulan june.. takde ler beza lama sangat kan..

    ReplyDelete
  9. salam,blh i dpt kan contact kereta sewa u ni x?murah la kalau 3hari dlm 180 utk nissan latio..

    ReplyDelete
  10. Kereta tu takde contact no sbb kitorang amik kat kaunter kat airport tu.. Dapat murah sbb bukan cuti sekolah kot..

    ReplyDelete
  11. saya dh call en mohd noor tu..harga dia rm130 klu direct call dier...x sbr nk g the cabin ni :)

    ReplyDelete
  12. saya dh call mohd norr tu..dia bg price kt saya rm130 :) nsb baik jumpa blog awk :) tqqqqqqqqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  13. salam,nice entry...

    next time jom p homestay pulak, dari thecabin ni rasenya dlm 5min, menghala airport,homestay rumah batu setingkat-semi-d, seunit ada 2 bilik, 2 bilik air, hall, tv, coffee corner dan sawah yang cantik.

    ps:untuk owner blog, sy nak offer penginapan 2h1m pecuma if sanggup wat entry mcm kat ats neh.

    pembaca blog, sy bagi special rate, RM135*..thecabin rm130..kami RM135 dapat rumah wooo,,jom try!

    salam manis

    ReplyDelete
  14. dear, sib baik saya baca u punya blog, mmg dapat special rate dengan encik mohd noor walaupun x semurah rm130 time u dapat dlu,sy dapat special price rm150.alhamdulillah, tq.moga murah rezki sis n tuan punya the cabin slalu amin :)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..

    Boleh saya dapatkan contact En. Mohd. Noor tu..? terima kasih kerana membantu.. boleh emailkan kepada saya? shamleen@gmail.com.

    Terima Kasih yea.

    ReplyDelete
  16. Salam,

    Boleh bg saya no org yg sewakan latio tu x? Rase cm perlukan kereta sewa di langkawi nanti..whatsapp 012-3630669

    ReplyDelete
  17. Salam... Saudari... Leh saya dptkan contact no En Md Noor tu x? Tlg email kan no tu pd sy leh x? Mjefry.jamaludin@honda.net.my
    Harap dapat bantu saya,tq

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails