EESYA

AARIZ

Sunday, May 1, 2011

Kisah iPad2...

Hari Jumaat bersamaan 29 April 2011...

Sampai dpn Switch Queensbay jam 8.30am... Walaupun dah tau Switch tu akan bukak jam 10.30am.. Tapi takpe ler.. Ingat nak pi breakfast kat Subway dulu... Tapi alih2 bila sampai... Sudah ramai yg beratur.. Aiyokkkk...


Ni orang yg beratur dpn kitorang... Masa tu kira-kira kami ni orang yang ke-21.. So budget macam ok laaa kan... Takkan laa stock mai 20 unit ja... Cam tak logik... Sebab sebelum tu dah tanya dah kat S.A Switch tu, budget stock mai berapa? Dia kata masa iPad dulu, 55 unit... So kalau kami orang yg ke-21, cam lepas sangat laa kan...

Tinggal Encik Pejoi depan Switch, pi tengok kat Harvey Norman.. Sbb HN pun ada jual jugak... Ada ler dalam 15 orang yg duk bertapa kat situ... So tak banyak beza sangat... Better amik direct dari Switch jer...

Bergilir laa bertapa depan tu dengan Encik Pejoi... Encik Pejoi pegi tapaukan Subway untuk breakfast... Makan pun depan kedai tu jer.. Hahaha.. Dengan aircond pun tak bukak... Semangat giler...

Pukul 9.30am camtu, pekerja Switch pun sampai... Bukak2 lampu apa bagai.. Wahhh.. Lagi excited nih.. Yang duduk2 pun semua dah bangun... Hahahaha... Alih2, diorang masih tak bukak pintu sampai kul 10am.. As expected ler kan.. Sebab dah tau outlet tu bukak kul 10.30am...


Masa tu, orang dah ramai camni.. Muahahaha.. Encik Pejoi blakang tiang... Giler ramai yg mendatang... Sampai dekat penuh dah keliling bulatan tetengah Queensbay tu..

Pastu S.A pun buat laa announcement.. Bagitau... ada 84 unit saja... itam + putih.. Tapi putih sangat limited.. Ok laa tu.. Kami pun bukan nak beli yg putih...


Ni nombor kitorang.. Dari awal2 konon kira no 21, tetiba jadik 31... Tatau datang dari mana 10 orang tu.. Agaknya suh sorang beratur, lagi sorang pi beli breakfast cam kami gak kot.. Hahaha

Hasil bersabar dan excited gila tu, pukul 11.30am, makanya kami pun dapat laaa membeli bende alah nih...


Taraaaaaaaaaaaaaa... iPad2... Wifi + 3G, 64Gb...

At last... Sapa yg conquer???


Eesya jugakkkkkkkkkkkkk... Hahahaha


7 comments:

  1. dah beli dah? cepatnya. papa ngan mama yang beli, eesya yg enjoy. kan eesya kan.

    ReplyDelete
  2. waaaaaa.. advance nye mama eesya ada ipad!! aku xmampu lg la ipad skg, but ip4 insyaAllah soon with celcom. bleh geng dgn ko da mash. ngeee.. =D

    nnt update ape2 yg menarik psl ipad noh!

    ReplyDelete
  3. best2..lagi best sbb eesya conquer..hahaah!!

    ReplyDelete
  4. lys ~ haha.. beli masa launching... kalau tak, sebulan lagi laa baru dpt... a'a.. mmg salah satu faktor beli tu sbb dia... hehe.. asik nak berebut iphone dgn aku...

    lisa ~ haaa.. cecepat pakai iphone4.. boleh facetime.. hahahaha

    wani ~ :p hahahaha

    ReplyDelete
  5. mak aih panjang nya line! mmg hardcore buah epal fans la hangpa nih. hehehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Mash, data plan for 3G tu bape bulan2?

    ReplyDelete
  7. bai ~ hahaha... ada org sanggup tak tido pas balik keje shift malam pi beratur depan kedai tu.. sbb layankan kehendak bini dia.. kekekeke

    aien ~ tak amik data plan lagi... amik yg ada 3G tu in case nanti untuk masa2 depan.. hahahaha...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails