EESYA

AARIZ

Wednesday, March 2, 2011

Eesya yang Skema...

Skema ke eh? aku tatau nak istilahkan apa... Tapi ada 2 kisah camni..

Kisah 1:Shoes

Pas parking kereta, turunkan barang dan jugak si minah kecik ni dari kereta... Depan tempat parking kereta adalah BBQ area yang berpasir... Tetengah jalan kat BBQ area tu menuju ke rumah..

Eesya : Mama, got sand inside my shoes..

Mama : Oo..ok.. Later kita clean up.. *maleh nak berenti tengok sbb tgh jinjing bag plastik banyak..*

Eesya : *Jalan skek.. Stop balik..* No mama.. Got sand inside my shoes..

Mama : Yer ler.. Karang kita clean up laa kat atas..

Eesya : *Terus menangis dengan kuat..* NOOOOOO!!! Got sand inside my shoes!!!!!

Kesimpulan Kisah 1 : Dia tak bleh langsung kasut dia masuk pasir ke, basah skek ke... Mesti takmo pakai atau gerak langsung sampai kasut dia bersih... Kalau tak, mmg melalak.. Padahal benda lain takde nak nangis ke apa.. Benda ni dia sangat concern...

Kisah 2: (Aiskrim)

Pergi lunch dekat Pelita... Lepas dah habis lunch, nak bayar.. Tepi kaunter ada tong ice cream Walls tu.. Eesya nak aiskrim Mat Kool kaler pink, so belikan jer ler.. Pastu masuk kereta, nak pegi Tesco Extra..

Eesya : U want some mama?

Mama : Hmm.. Boleh gak..

Eesya : Jilat saja... Cannot gigit ok...

Mama : Ok.. *Tapi pastu ngusik dia, gigit gak aiskrim dia..

Eesya : *Terus sebek.. Muka sedih gila mata berair..* CANNOT GIGIT!!!! Ice cream JILAT SAJA!!!

Mama: Hahahaha..

Sampai kat Tesco Extra..

Mama : Eesya, bagi abah gigit aiskrim tu.. Nak masuk Tesco tak bleh bawak aiskrim..

Eesya : NOOOOO!!!! Ice cream kena jilat saja!!!!!!!!

Kesimpulan Kisah 2 : Aiskrim tak bleh gigit... Kena jilat jaaa... Sbb tu kalau beli aiskrim kat dia, aku rela beli Cornetto ke Magnum... Yang jenis lambat cair... Kalau tak, memang selekeh habis laaa tunggu dia jilat sampai habis...

Kemusykilan : Skema ke camni? Ke apa?



Budak tocang dua yang sangat banyak songeh.. :p


5 comments:

  1. akhirnya mash menhapdet blog!!!!hehe :D sibukkah?

    eesya ni berdisiplin la mash. sgt mengikut peraturan..sesuai jadik ketua darjah mahupun pengawas

    ReplyDelete
  2. huhu... mmg bz giler skrg ni.. balik umah pun tak sempat nak update.. rasa cam nak baring jer bila sampai2 umah tu...

    a'a... skema laa tu kan... hahaha

    ReplyDelete
  3. Haha, comel je bile anak2 majuk kena sakat. Comel je Eesya. Weh, ko bile nk tmbh? Haha...

    ReplyDelete
  4. heheh... tomei tul perangai. budak2 kan. layan jer lah mash

    ReplyDelete
  5. aien ~ bila aku pregnant.. hahaha...

    lis ~ haa.. tu laa.. layankan jer ler nih.. kekeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails