EESYA

AARIZ

Wednesday, March 16, 2011

Birthday Party dan Eesya's 1st Musical Chair..

Hari Selesa lepas, Eesya dapat invitation ke birthday party schoolmate dia yang akan sambut harijadi ke-5.. Birthday Party tu dibuat di Mcdonald Greenland... Since dia letak situ pukul 7.30pm - 9.30 pm, kami decide untuk bertolak awal dan berhenti sembahyang kat Masjid Negeri..


Budak Eesya 1st time datang Masjid Negeri sendiri.. Haha

Lepas solat, kitorang pun pegi laa McD tu... Sampai dalam pukul 8pm jugak.. Sebab solat jemaah kan..

Sampai2 jer, dah ramai dah kawan2 school Eesya.. Tapi kebanyakan adalah kelas 5-6 years... Kelas Eesya kan 4-5 orang ja... Hahaha... Budak2 semua dikumpulkan dalam satu bilik khas... Keliling tu cermin.. Mak pak semua duk belah luar.. Tengok anak2 dari cermin...


Sonok dia dapat sorang satu kotak Happy Meal... Dalam tu ada burger, fries, toys, topi tiger tu, dengan apa ntah lagi... Tu duk seluk fries ka apa ntah...

Mak pak pulak dapat sorang satu set Mcchicken.. So kami berdua biar jer Eesya dalam bilik tu since teacher dia pun ada... Mak pak suka hati makan buat tatau kat anak.. Hehe..


Makan...


Ni duk sembang apa ntah dengan budak depan kot.. Hahaha.. Muka tak bleh blah..

Lepas makan, nengok takde apa agenda pun... Dah pukul 8.50pm masa tu.. Kami pun cam pelik ler.. Takde potong cake ke apa ke? Si Eesya pulak dah duk main slide berapa kali pusing... Sampai kena tolak dek budak2 yang lagi besar2 pada dia tu... So kami pun ingat nak balik ler... Pi laa salam dengan bapak birrthday gurl.. Pastu bapak dia cakap 'Eh, duk laa sat.. Pasni ada potong kek semua.. ada games lagi.." Hahahaha... Oooo.. Mana laa kami tau... Duk tengok senyap sunyi ja ingat takdak apa dah laaa... Pastu baru nampak staff Mcd tu kelam kabut pi turun bawah amik kek, angkut kotak goodie bag apa bagai... Adakah disebabkan kami? Muahahaha...


Masa ni suka hati main sorang2 jer.. Skali datang segerombolan, nak pitam mak dia tengok.. Hahaha.. Dah laa slide satu jer.. Benda lain takde.. Budak2 dekat 30 orang kot...


Agenda seterusnya.. Potong cake.. Birthday gurl yang pakai baju belang2 biru oren tu... Anak aku pulak yang lebih semangat duk nyanyi.. Hahaha


Lepas dah makan kek, teacher suh semua beratur nak masuk bilik belakang untuk sesi games pulak... Anak beta seperti biasa, kepala train.. Sebab kecik sekali kot.. Hahahaha..


Main Musical Chair.. Eesya first time main game nih.. Mula2 agak blur.. Ikut jer orang lain buat apa.... Kelakar giler nengok dia... Yer ler.. Dia baru 3 tahun.. Budak2 lain dah besar2 kan... Tu pun kira ok laaa tu lepas gak 3 round.. Tapi risau gak terkepit jari kat kerusi tu sebab kerusi tu cam boleh gerak2 then semua budak2 duk tolak sana sini... Nasib baik takde apa2... Yang penting, budak2 semua happy2...


Ni buat bulatan besar2... Pastu main pass belon sampai lagu stop.. Sapa pegang belon, dia terkeluar... Game ni pun Eesya duk blur2 gak... Hahaha.. Mak mak yang lebih control suh pass belon tu cepat2.. Hehe


Dah habis game, semua beratur pulak sebab birthday gurl nak bagi goodie bag..


Dapat balloon and goodie bag.. Thanks birthday gurl...

Sebagai kenangan, ni video Eesya 1st time main musical chair.. hehehe..

4 comments:

  1. uit..suara eesya paling kuat nyanyi tu? hehe..ceria sungguh beliau

    ReplyDelete
  2. suara? dalam video ke? bukan kot.. suara dia tenggelam dek kanak2 yg lebih besar.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Hahahahahaaaaa...gelak terbahak2 aku tgk si eesya tuh main musical chair..eksaited gila..terer tuh rebut kerusi...wuakakakaka...pandai anak hang esok ni mash...

    Harap2 Boboy pon mau laa pi sekolah nx year..risau jaa aku sbb tak pernah kena tinggai ngan stranger lagi since kecik..huhu :-(

    ReplyDelete
  4. hahaha... tu laa.. aku pun gelak jer duk nengok dia main... excited giler...

    boboy pandai dah tu... jap jer besar kan budak2 ni.. tetiba mak budak rasa emo pulak.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails