EESYA

AARIZ

Monday, August 16, 2010

Mama, Ada orang!!~

Tetengah duk iron baju kat dalam bilik, tetiba Eesya yang tengah tgk TV kat hall cakap "Mama.. Ada orang!~" Terkejut jap.. "Eh.. ada orang kat mana? Balkoni ke?" Kot2 ler orang maintainance tengah buat projek maintaince cat balkoni ke ape.. Terus ler lari gi hall.. Tengok takde sesapa pun..

Pastu tanya kat Eesya.. "Mana ada orang?" Pastu dia jawab "There.. Ada orang kat pintu" sambil tunjuk ke arah pintu masuk.. Kalih laa pi tengok kat pintu.. Pintu duk tertutup elok jer... Haaa.. Sudah.. Dia nampak sapa? Terus aku seram sejuk..

"Abahhh!! Tengok jap.. Eesya kata ada orang kat pintu.. Heeee... Takuttt!!" Aku terus lari masuk dalam bilik balik.. Bukan apa.. Sejak pernah terlibat dengan histeria masa Form 3 dulu, aku memang takut skek bab2 benda ghaib nih.. Huhu..

Pastu abah pun pi bukak pintu.. Takde sapa... Abah pun tanya Eesya "Mana? Takde pun?" Eesya jawab.. "Adaaa... Kat pintu.." Abah kata.. "Come.. Show me.." Eesya said "Nooo.."

Huhu.. Dia nampak apa sebenarnya?

Eesya.. This is scarry ok?

6 comments:

  1. haa???abeh lerr...fasa ini sudah bermula

    ReplyDelete
  2. huhu... tu aaaa.. kami pun rasa camtu.. muka dia mmg serius.. slalu kalau dia memain, tau aa muka dia camne kan...

    ReplyDelete
  3. hah! i hope it will never come to that with irfan! takmo takutttttttttttt!!!!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wah scary! tp bdk2 mmg slalu nmpk kan. aku pn ingat2 balik kecik2 dlu in fact smpi darjah 1 2 3 gitu pn slalu dok nmpk lagi. tp bila ckp kt parents diorg xcaya. agaknya diorg pn sbnrnya blakang aku dok kecut perut hihi. jgn laa ihsan wat kt aku plak nnt!

    ReplyDelete
  5. bai ~ bukan semua kids boleh nampak ke? hehe.. wait n see eh? hahahaha

    ina ~ huhu... tu aaa pasal.. sangat scary.. malam ni tido umah maktok.. larikkkk!!~ hahahaha

    ReplyDelete
  6. hurm...aku dahla sejuk ni...kawan ajaibnya sudah datng..tunggu...tp xpa bulan posa..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails