EESYA

AARIZ

Monday, January 25, 2010

Eesya 2nd Birthday...

Tadaaaaaaaaaa.... the besday gurl...

Wohooo... sudah 2 tahun anakku itu.. sudah lagi bukan golongan baby.. walaupun selalu jer perasan jadik baby lepas mandi bila dukung sambil pakai towel yg ada hood tu..

So, her birthday celebration is not as fancy and meriah cam kanak2 lain.. We decided to sambut kecil-kecilan and save the money for her bedroom set later.. haha.. biasa laa..zaman gawat kan..

We bought a an ice cream cake from Baskin Robbins and let her have fun blowing up the candle..


The cake.. nampak comot and sememeh bila sampai umah.. konsep garden ler konon.. kekeke...


Suka2 hati dia jer cucuk sana cucuk sini the candle.. mama biar jer ler.. tak leh marah besday gurl kan.. let her do what ever she wants...



Happy birthday to you... happy birthday to u achaaaa!! Dia ler nyanyi acha tu... haha.. org lain semua sebut eesya.. dah ler lama kemain baru padam satu candle.. sementara tunggu candle lagi satu berjaya dipadamkan, dah bertambah sememeh kek tu..


Besday gurl tension dengan mama yang potong kek tu sebab dia nak tiup lilin lagi.. haha.. mama lak bersungguh2 nak potong kek yg dalam tu agak keras.. sampai last2 patah aa pisau kek tu.. hahaha.. tak senonoh betul..

Pas dah makan kek and and lunch, abah beliau baru teringat beli topi, party set yg ada wisel ler apa bende tu semua.. boleh lak lupa.. hahaha.. pastu kasik kat eesya main.. sangat ler excited... bising satu umah dia tiup wisel tak berenti2...


Umi tengah meletupkan apa bende ntah.. eesya dah takut2 dah.. dia kalau takut jer muka mesti kerut2, pastu nanti "nak nenen!! nak nenen!!" hahaha.. agak2 emosi terganggu jer mesti mintak nenen..


Besday gurl tak abih2 lagi tiup wisel.. sampai nak amik gambar pun buat tak peduli dah.. hehe..thanks to abah yg sponsor kek itu.. mama jimat sangat besday eesya kali ni.. hahahaha.. time kaseh gak kat maktok yg sponsor baju eesya.. kat tok mama yg kasik hadiah besday.. dan ina (wife rahmat) opismate joi.. thanks..thanks..

Happy besday eesya.. semoga membesar di bawah rahmatNya..mama dengan abah sayang bangat sama kamu ok.. tak kisah ler orang nak kata apa.. eesya tetap permata hati mama dan abah.. luv u..muahhh muahhh..

10 comments:

  1. weeheee..sama laa baju tuh masa mai rumah auntie kenduri hari tuh kan...hehehee..tak bawak pon kan ice cream cake tuh utk auntie sikit..kempunan tau mengidam nii.. :-P

    ReplyDelete
  2. ya laa auntie imma... pas tiup2 candle tu terus nak pi umah auntie imma laa.. tapi uncle top cakap kul 3 baru kenduri.. so we were off to LWE instead.. hahaha.. nasib tak bawak weh.. mau tinggal air jer karang..

    ReplyDelete
  3. happy b'day eesya!sori yer auntie lambat wish..

    ReplyDelete
  4. thanks auntie neeza.. takpe.. eesya bukan paham lagi pun.. hahaha

    ReplyDelete
  5. happy b'day adik eesya sorry abg ijan lambat wish.. ehh uncle ijan.. rasa muda pulak.. :)

    ReplyDelete
  6. riezal ~ adik?? ulang suara.. adik? hahaha.. nasib baik pastu sedar diri.. kalau tak mmg kene kutuk panjang lebar dgn aku.. hahaha.. ko biler pulak riezal?

    ReplyDelete
  7. Wahhh.. anak dah umo 2 tahun nii.. tahniah²! ☺

    ReplyDelete
  8. eesya dah besar dah la sekarang...bukan baby lagi la...mash bila nak dapat second baby pulak...hihi soalan maut tu...

    ReplyDelete
  9. Kenapa lama tak update bloq? kshaz suka baca blog ni.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails