EESYA

AARIZ

Tuesday, December 21, 2010

Kisah Cinta... Part 2...

Sambung cerita lepas masuk USM pulak... Masuk2 USM, cam biasa laaa.. Induksi laa apa bagai.... Letih cam masuk PLKN... Hahaha.. Macam laaa tau PLKN tu camne.. Bukan pernah masuk pun... Tapi aku slalu monteng jer... Rumah dekat... Suka hati aku jer ler kan.. Pandai2 laa nak idup.. Hahahaha...

So 1st week berlalu dengan jayanya.. Lepas dah register course apa bagai, baru laaa terpikir pasal offer Encik Pejoi nak kasik buku... Arrange laa nak jumpa kat mana apa semua... Janji nak jumpa kat Cafe Aman Damai.. Pukul 6.30pm tak salah aku... Kul 7pm baru dia sampai... Dah laaaa merenjis2 peluh... Baru lepas balik main bola... Tapi mujur aaa dia ada kesedaran untuk balik dan salin baju dulu... Kalau datang dgn pakai baju main bola tu, mau lencun cam ditimpa hujan petir, aku pun lari.. Hahahaha.. Tapi benarnya, kat situ laaa aku terpikat pun.. Sebab dia jenis slamber jer... Dengan selipar jepun, dengan peluh meleleh2, takde sibuk2 nak control pakai Ambi Pur ke... Eh, Ambi Pur pulak... :p

1st time jumpa tu pun, sembang pun slamber jer.. Takde nak termonyeh-monyeh malu menyuruk celah pasu bunga.. Hahaha.. Bukan dia... Aku laaa... :p Makna kata, boleh masuk laaa kan.. Kalau jenis org tu aku segan, mau aku menyuruk jer.. Pandang kot lain.. Hehe

Selepas pertemuan pertama tu, maka lahirlah pertemuan kedua-ketiga-keempat dan seterusnya.. Tapi slalunya bukan berdua laaa.. Ramai2...

Yang ingat, 1st time keluar berdua.. Pegi Pizza Hut Sungai Dua.. Masa tu dah sebulan dua gak laaa selepas pertemuan pertama itu... Patutnya dah ok laaa kan... Sekali Encik Abang Intan Payung saya itu sangatlah nervous.. Ada laa kejadian.. Tapi biar laaa aku simpan untuk kami berdua saja.. Hahahaha

Kebetulan pulak masa 1st sem tu, aku tak yah amik kelas BI.. Boleh skip sebab MUET dapat Band 5... So amik laa kelas TITAS... Masa kelas TITAS ni memang pegi sorang2 jer ler sebab member2 yg lain semua pegi kelas BI... Rupanya masa tu, Encik Pejoi pun amik kelas TITAS dengan member2 beliau... Yer ler.. 2nd year amik TITAS ler kan.. Aku yg terpaksa amik awal sebab tatau nak pilih kelas apa bagi penuh credit hours tu...

So masa kelas TITAS, cam tercari2 juga aaa beliau duk kat mana.. Hahaha.. SMS2 dalam kelas tu... Lepas kelas, gi minum sekali... Pegi jalan kedai buku... Alasan jer tu kot sebenarnya... :p

Bila balik, nanti mak aku tanya apsal balik lambat... Cakap laaa gi kedai buku.. Mak aku tanya pegi sorang ke? Makanya kena laaa bgtau pegi dengan Encik Pejoi.. Aku kan jujur... Mana leh tipu mak kan.. Hahaha

Pastu mak aku cakap.. "Ni ape ni? Duk keluar berdua jalan sana sini... Bukannya hang ada apa2 pun dengan dia... " Pastu malam tu masa gayut telepon, bgtau laa kat dia mak cakap camtu... Dia jawab " Kalau ada apa2, boleh ler yer keluar berdua?" Aikkkkk... Sudah lain macam bunyinye.. Hati pun berbunga-bunga.. Wahahaha.. Tapi aku buat tak dengar jer ler.. Haruslah jual mahal..

Sampai esok malam tu, dia tanya lagi.. "Ni orang tanya semalam tak jawab lagi..." Aku pun.. "Tanya apanye?" Dia kata "Pasal nak ada apa2 tu laaa..." Senang tak soalan dia nak ajak aku couple dengan dia? Hahaha.. Kan aku kata.. Beliau sangat slamber takde control2 punya... :p

So tanggal 1 Ogos 2002, jam 12.13am, konon2 kami pun declare sebagai couple.. Wahahaha.. Apakah couple? Ntah.. Dulu2 sebut couple jer kan...

Bermula dari situ, dia sangat baik and take care and caring and what so ever laaa... Pegi kelas pun teman... Walaupun dia tak amik kelas tu.. Hahaha.. Orang yang nengok mmg kata belangkas aaa 2-2 depa ni.. Gatai sungguh.. Wahahaha.. Padahal ada laa kisah pasaipa aku maleh nak pi kelas dengan orang lain... Tapi sebab takmo pi kelas sorang2, makanya Encik Pejoi laaa jadi mangsa untuk temankan aku.. Sampai laaa aku final year, masa tu baru duk sebilik dengan Mai.. Aku pernah citer pasal Mai dulu dalam blog ni... Baru aaa aku tak kisah sangat kalau dia tak teman aku gi kelas.. Hahaha..


Gambar aku konvo yang dalam dewan takde.. Sebab vendor yang amik gambar tu cabut lari.. Hahaha.. Tu muka tension cam ape...

Pastu kalau cuti sem, mesti aku cam meroyan skek... Sebab dia takde.. Hukhuk... Sehari ok.. Hari kedua ok.. Hari ketiga.. Mula laaa aku suh dia balik Penang.. Hahaha... Sampai last2, bila cuti sem, dia pun cari keje kat Penang... Dia pun kata boring duk umah takde buat apa2.. Baik keje kan.. So dari dia keje kat tempat lain, baik ler dia keje kat Penang kan... Last2 keje dengan ayah aku pun ada.. Hahaha.. Tu yang best tu... Orang boleh lak ingat dia anak ayah aku... Sebab diorang kata ada iras2.. Aku ni takde langsung muka ayah.. Macam-macam..


Rindu giler kat mamat ni dulu.. Hahaha..Giler gatai...

Banyak laaa lagi kesah masa kat USM yang dicutshort kat sini... Mana larat nak citer bende 3 tahun dalam satu entry kan.. Hahaha.. Nanti aku sambung pulak zaman lepas grad.. Cari duit nak kawin okies...


14 comments:

  1. Lawak la cerita hampa ni. Sambung cepatttttt!

    ReplyDelete
  2. pergh...dasyat hang she..smpi cuti sem bf pon tak balik umah..hehe

    ReplyDelete
  3. betul mash cepat sambung...tak sabar nak baca...best ja mash buat ayat...slamber!

    ReplyDelete
  4. hoh..jalan cerita yg makin mendebarkan!sila sambg segera ok :)

    ReplyDelete
  5. reena ~ sambung cepat tu sbb nak tau camne kumpul duit nak kawen aaa tu.. :p

    neeza ~ hahaha.. dia balik jer.. 2-3 hari.. pastu dtg balik.. bukan jauh pun penang dengan taiping.. masa tu kan lautan api pun sanggup direnangi.. hahahaha

    norlin ~ adeh.. jenuh buat ayat cover nih... hahaha

    wani ~ ada unsur saspen ke dlm ini cerita? haha

    ReplyDelete
  6. tetiba aku teringat ko sebut selipar jepun...dulu2 masa first year aku lupa apa kes tp nak explain kat org pasal dia aku mention...ala mamat yg pakai selipar jepun biru tu...terus org ckp ...oooooo yg tu...kira femes la selipar dia tu...sampai ko pun km panggil awek mamat selipar jepun..wakakka jgn marah no

    ReplyDelete
  7. hahahahaha... kat selipar jepun tu laaa aku terpikat pong.. kakakaka

    ReplyDelete
  8. Salam Mommy,
    Jom menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. saya menjadi saksi korangberdua kesana siniberuda...ok....hahahahaha - kwanie-

    ReplyDelete
  10. mash, all this while me as silent reader..
    now, harus munculkan diri..
    sambung mash..sambung..
    best! best!
    can't wait!!!
    hihihi...

    ReplyDelete
  11. hihi mcm2. cpt smbung mash. eh aku ingatkan selama ni hubby ko senior 501. rupanya senior kelas aku ek. mmg xingat n xcam la senior. papepun moga berbahagia slalu hihi

    ReplyDelete
  12. kwanie ~ hahaha.. yer...yer.. saya tau... andalah harapan masa kami nak print tesis dulu.. hahaha

    shameen ~ haha... tahniah kerana berani muncul ke hadapan... thanks for reading my merapuness.. :p

    ina ~ hahaha.. senior ko laaa.. tapi tu laaa.. aku pun bukan kenal semua senior 501 pun...

    ReplyDelete
  13. apa kes tiba2 pakai ambi pur ni weh? hahahaa
    bdw,gila terer hg dapat band 5 muet! dasat!!!

    ReplyDelete
  14. hahaha.. terer laa BI konon... tension tak dapat pi oversea.. :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails