EESYA

AARIZ

Tuesday, June 1, 2010

KeMERAJUKan yang terserlah...

Tak... bukan saya yang merajuk.. saya tak suka merajuk.. bagi saya, dari merajuk, baik saya cakap terus terang jer ape bende yang saya tak suka kat org tu.. tapi kadang2, perempuan ni nak juga dipujukkan.. so kadang2, tak salah gak nak merajuk supaya org terchenta tu ada peluang untuk memujuk... eh, apa aku melalut nih? hahaha

Tapi benarnya nak citer pasal budak kecik yang sangat pandai merajuk skrg ni.. 2 malam sudah, abah dia balik lewat skek sbb keluar dinner dengan member.. balik2, anak nih buat tatau jer kat abah dia.. slalu kalau encik abah balik, siap lari2 lagi pegi peluk kaki, cakap "i mish u abah!".. alih2 malam tu, sbb balik lambat punya pasal, abah sampai masuk bilik tegur dia pun, dia buat tatau jer pandang ke lain.. abah nak dukung pun takmo.. terus jerit2 "mama hug! mama hug!" adeh ler...

2 tahun 4 bulan wehhh.. dah pandai merajuk apa bagai.. ngalahkan bini encik abah yang tak kisah pun encik abah balik lambat (sbb dah bgtau awal kan...hehe..kalau tak bini dia pun nak merajuk ler jugak...kakakaka)..

ni haa gambar budak merajuk.. tapi ni gambar pagi tadi.. merajuk sbb mama tak bagi main sudu kat kedai makan... merajuk pun ada step ok..

Step 1: Lepas kena tegur... peluk tubuh, tarik muncung...


Step 2: Kalau mama masih tak bagi gak, tunduk.. then cakap "I'm sad~" dengan nada sedih giler biar mama rasa bersalah giler dalam hati.. tapi mama dah tau dah taktik kamu eesya ooi.. haha


Step 3: Kalau mama buat tak heran gak, teruskan misi muncung dan peluk tubuh.. sampai mama bagi benda lain utk main atau mama terpaksa menabur janji2 manis yang lepas tu mama terpaksa tunaikan...


Step 4: Merajuk telah tamat fasa sebab dapat benda lain yang lebih menarik.. dalam kes ni, telur separuh masak dia dah sampai.. so leh main kacau2 dan tuang kicap dan lada..


Step 5: Dahhhh.. I'm happy again...


Tapi.....ada tapinya yer tuan2 dan puan2... ini kalau merajuk kes kecik jer... kalau merajuk kes besar cam abah dia balik lambat tu, mau makan sejam dua gak memujuk nak amik hati dia balik... kes yg hari tu tok ayah tegur pasal laptop screen tu, yg dia cakap "i want to go home" tu, jenuh tok ayah pujuk 2 jam ok... hahaha.. baru friend balik dgn tok ayah....haaa.. korang jangan tatau perangai minah kecik ni.. sok sape jadik pakwe dia, jenuh aaa nak memujuk.. hahahaha...

10 comments:

  1. aik...ni macam kat hutton's lane ja????? alaaaa...rindu nak makan roti bakaq mamak comeiii!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hutton's lane tu kat mana? tak pernah dengar plak.. haha.. ni kat flat hamna sebelah rumah cek tu jaaa... :p

    ReplyDelete
  3. hahaha...menarik tertarik sungguh la dengan gelagat eesya ni....adoi....muncung pun tetap comel... :)

    ReplyDelete
  4. suka merajuk la ni norlin... skek2 "i'm sad".. saba jer ler.. tadi pagi baru dan nak amik gambar muncung dia.. haha

    ReplyDelete
  5. seronok tgok perangai anak ko ni yg mcm2..ekeekek..

    ReplyDelete
  6. julie ~ tu laaa.. aku pun rasa cam kejapnya dia dah besar.. tgk balik gambar dulu2, rasa cam tak puas main dgn dia masa tu...

    ReplyDelete
  7. comel sungguh. merajuk pun step by step

    ReplyDelete
  8. lis ~ dia nih memang pun.. banyak akai.. hehe

    ReplyDelete
  9. hehe!xsabar aku nak tunggu imran camni.setakat ni kalau die merajuk, die telangkup badan kat lantai..haishhh...bagus si eesya ni die bgtau kau bile die nak merajuk ek..i like~!

    ReplyDelete
  10. hahaha... tu laaa.. dulu kecik2 gitu gak gaya merajuk.. sembam muka kat badan kite.. atau kat bantal... skrg lagi macam2 gaya dia ada.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails