EESYA

AARIZ

Sunday, May 30, 2010

Zoo Taiping...

Smalam pegi Zoo Taiping.. sebab encik pejoi merupakan warga taiping, so dapat diskaun 30%.. Ini adalah kali kedua bawak eesya pegi zoo.. sangatlah excited dia nak pegi zoo sbb sebelum pegi lagi dah duk input kat dia "Kat zoo ada elephant, tiger, lion, bla bla bla.." pastu dia jawab "ada crocodile?" hahaha.. sejak balik sarawak dulu, pegi tgk taman buaya, crocodile adalah fav animal dia kot.. heee.. dulu masa 1st time pegi zoo taiping, eesya baru umur setahun camtu.. hanya tau "bird n cat meooww".. skrg ni dah 2 tahun 4 bulan, dah kenal macam2..


Peta zoo... jenuh gak nak ukur tanah kat sini.. kalau kat Qbay tu, ok gak.. hahaha


Masuk2 nampak Iguana atas pokok dulu... budak eesya cam tercengang2 skek nengok cicak besar... hahaha.. dia kan sangat allergic cicak..


Orang Utan... dah tua dah dia.. dulu masa aku duk sekolah kat taiping, muda remaja lagi.. hahaha


Chimpanzee tgh carik kutu.. :p


Ikan Arapaima yang sangat besar.. besar dari aku.. hahaha.. ada 3 ekor yang kitorang nampak..


Kaum kerabat yang tengah kagum tengok arapaima..


Crocodile!!


Punya ler suka tengok crocodile tu haaa...


Jom jalan tengok binatang lain plak...


Bear pun ada... sangat cute.. tapi kalau garang dan serang org cam dalam discovery channel tu, sangatlah tidak cute..


Tapak kaki bear? haha.. eesya suka sangat nak ikut tapak kaki yang dicat nih..


Beruk ni duk dalam cermin.. tapi datang sangat dekat dgn cermin tu sbb nak tgk eesya.. haha.. Tak cayer? Silalah percaya.. :p


Ba alif ba ya... eesya tgk2 cakap "pig!" hahaha

Sangatlah penat meround zoo nih.. last sekali, aku, eesya n mak mertua hop in the train yang kebetulan lalu.. sbb si eesya pun dah penat, nak mintak dukung jer.. stroller pun tak bawak sbb tak plan bebetul.. ok gak naik train dia sbb kat tpt yg ada binatang, dia akan slow down, so boleh ler nak tengok... nak ambik gambar kena cepat2 ler kot.. kalau nak fokus berejam2 tu, silalah jalan kaki.. okeh...

Gambar banyak lagi, tapi kalau buh semua dalam ni, kang blog ni pun ada rupa cam zoo plak.. hahaha..

Kesimpulannya, boleh ler bawak budak2 nak pi mengenal alam flora dan fauna.. tapi lagi bagus kalau siapkan mask untuk tutup hidung.. wahaha.. ada tempat yg sangat busuk sampai tak tahan.. mungkin sbb kitorang pegi awal2 pukul 8.30am gate baru nak bukak kitorang dah terpacak kat situ.. diorang tak sempat nak bersihkan lagi..

Last but not least, tuan blog nak interprame sat dgn payung merah dan bekal air anak... daaa~


Dari kiri, cepat jalan!!~ hahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails