EESYA

AARIZ

Monday, May 3, 2010

Teluk Intan...

wah.. baru balik bercuti yer puan2... sakit2 plus sengal satu badan sampai semalam terpaksa sms puan boss bgtau emergency leave.. tak leh nak kalih badan, leher dan bahu.. penangan Penang- Teluk Intan - Bagan Datoh - Ipoh - Batu Gajah - Ipoh - Penang..

memang tak nampak mencabar pun kan.. tapi bagi org yg mmg lemah2 satu badan kalau naik kereta lama, ini ler jadiknya.. nak2 pulak kena melayan budak kecik yg nak duk atas riba jer.. adeh.. mana tak sakit badan...

so..korang layan gambar menara condong teluk intan jer ler dulu yek... tak larat nak menaip banyak2..


first time sampai.. haha.. jakun skek..


eesya n her abah.. abah terpaksa tangkap nak amik gambar dgn dia..


modal vidal sassoon yg kurang berjaya.. haha.. tunggu rambut panjang dan lebat skek lagi yer eesya...


kusyuk tgk apa tu?


tgk toys duk bergelek.. patut pun...


ada itik bertelur pun.. hehe..


time senja... ada pasar malam keliling menara condong ni...


banyaknya jual pakaian tradisional kaum india.. dgn peralatan sembahyang diorang..tapi belah hujung sana nun skek, ada pasar malam melayu plak..


abah sudah pening dengar lagu tamil... hehe


eesya sudah berjaya membodek abah beli belon spongebob yang ntah keberapa adik beradik dah ntah...


menara condong teluk intan.. kesimpulannya, kalau nak makan, area menara condong ni agak mahal.. mee goreng rm4.. nasi ayam rm4.. aiseh.. penang pun tak mahal camtu tau.. so masa nak bayar cam agak terkejut gak sbb rasa cam order biasa2 jer.. tapi harga cam agak luar biasa.. maybe diorang tau kitorang ni bukan org teluk intan ke apa pun tatau ler..

tapi boleh ler nak dibuat jalan-jalan ke teluk intan ni kalau dah boring dgn suasana sedia ada.. plus, baju kurung siap dgn tudung.. blouse.. agak murah gak kat sini.. yg penting, duit cash mau ada.. kredit kad tak diterima.. hahaha.. adeh ler..gelak kat diri sendiri sbb tak bawak cash.. :p

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails