EESYA

AARIZ

Sunday, May 9, 2010

At last..

Hihaaaa!!! Sonok benor aku hari nih... Sebabnya? At last, at the age of 2 years and 3 months, baru ler budak eesya ni tak bangun mintak susu tetengah malam.. ni adalah hari ke-4 di mana beliau telah berjaya tidur terus dari kul 10 malam hingga ler 7.30 pagi.. Alhamdulillah..


Peace! Saya dah tak bangun malam! yeay!!


Dah besar dah anak mama ni..


Memang cam agak lambat.. pembetulan.. bukan agak dah aku rasa.. mmg dah terlebih lambat dah sebenarnya.. sampai 2 tahun lebih duk bangun minum susu lagi tetengah malam.. tapi sekali jer ler.. dalam kul 1-2 pagi camtu.. so aku cam tak kisah sangat nak bangun bancuh susu kat dia.. sbb cam dah automatik time tu aku mesti terbangun.. kalau banyak2 kali, mmg aa aku kisah..

Dah pernah try nak stopkan susu tengah malam.. mak aku cakap, kalau dia bangun nak susu, kasik jer air masak.. lama2 nanti dia tak bangun dah mintak susu.. tapi tiap kali aku try, aku kasik air masak, nanti kang tiap2 10 minit dia duk bangun merengek.. lagi aku tak kuase.. so aku biar jer ler.. haha.. bangun sekali jer lagi bagus dari bangun berkali2.. aku pun bukan ler jenis yg nekad sangat.. kang aku malas, aku kasik jer susu.. tu laa pasal cam lambat kot..


Eesya tgh plan nak surprisekan maktok dia sempena Mother's Day...

Tapi alhamdulillah.. kali ni nampak cam progress bertambah baik.. walaupun aku takde plan apa2 pun.. eesya sendiri yg tak bangun.. so aku pun tak buat ler susu.. tapi still akan terbangun gak time tu.. mula laa gi dapur minum air masak laa.. pegi toilet laaa.. aku rasa satgi silap2, aku plak nak kene train jangan bangun malam.. hahahaha..



7 comments:

  1. Haaa...pic yg naik kereta pink tuh kat QBay erk..Boboy baru pi menerai smlm..hahahaha

    ReplyDelete
  2. Welllll..Boboy dah lama rasanya tak bangun malam mntak susu..so setiap pagi dalam kul 6.30 or 7 camtu baru dia akan bangun or mummy dia yg automatik akan bangun bagi susu kat dia..and skrg nih lagi laa..before 7 nak kluaq pi sekolah dah..mmg dia akan bangun mintak susu or aku yg bangunkan dia utk minum susu...

    Yeeeehaaa...tidur lena dengan senyuman... :-P

    ReplyDelete
  3. bagusnya boboy... tu aa aku rasa cam lambat giler budak eesya nih.. smalam bangun pulak..hahaha.. mintak susu.. aku buat bolayan.. hahaha.. tapi last2 bangun gak bagi air masak.. pening aa budak nih.. sbb dia tak suka makan, so maybe dia lapar kot tetengah malam.. tapi aku dah nekad dah kali ni.. bangun tgh malam, air masak jer aku kasik.. hahaha

    a'a.. kat qbay.. lepas habis session kat tumble tots tu, mmg ke qbay jer melepak 2 org.. hahaha.. dah jadik cam 3rd house dah kat situ.. :p

    ReplyDelete
  4. haaaa irfan pun sama still bangun. but last week dia bangun melalak we both buat tak reti, not even air masak. we continue tidoq like nothing happened.hahahaha evil, i know!

    so this week so far dia tak bangun dah la. hopefully it'll continue. :-)

    ReplyDelete
  5. hahaha... camne korang leh buat tak reti aa? adehh... nak kena belajar ilmu buat tak reti.. hahaha.. sbb dia siap mai goncang2, tenyeh kepala otak mama dia semua.. so terpaksa aa bangun pi buh air masak lak.. huhu.. eesya dah aaa tua lagi dari irfan dgn boboy, patut kalau boboy dgn irfan dah tak bgn, budak ni lama giler dah tak yah bangun.. tapi naaaaakkk gak bangun...

    ReplyDelete
  6. ooooo camtu ka...2 taun lbiey baru stop ka....

    ReplyDelete
  7. ita ~ tak laaa... setengah2 budak2, umur beberapa bulan dah tak bangun malam... kalau sampai 2 tahun lebih ni, mmg extreme sikit aa kirenye.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails