EESYA

AARIZ

Sunday, April 25, 2010

Jalan2 Bloghopping cari makan...

hahaha... sebagai seorang yg bukan 'pemasak' mmglah sumber2 jalan-jalan cari makan aku banyak.. kenapa saya bukanlah pemasak akan diceritakan di kemudian hari.. hari ni just nak share some of the pembelian makanan melalui blog-blog di seantera dunia siber..

1) zanaz biz


strawberry cream puff.. nice.. fluffy.. tak manis sangat.. ngam2 jer..

cheese brownies.. sangat sedap.. bila simpan dalam peti sejuk, lagi lama lagi sedap..serius..

Macaroni Gratin.. ini favourite budak eesya.. dia suka beno kalau makaroni2 nih..

Bisnes zanaz ni ada macam2 selain dari 3 yang di atas.. silalah lawat sendiri.. yang bestnye sebab setiap jumaat, sabtu dan ahad, zanaz akan ada free delivery ke PISA.. hahaha.. tu yang aku sangat suka.. kalau tatau nak makan apa weekend tu, leh order siap2 hari jumaat kan.. bagus tak.. plan mesti mau bagus punya.. kui2..


2) julz choc

Ni adalah kawan kat usm nih.. julie buat bisnes coklat homemade, tart cheese.. so ini adalah hasil pembelian semalam daripada beliau..


Cheese tart.. satu sudah hilang sbb aku sudah ngap.. hahahaha.. sedap dan berkrim...filling pun banyak sampai meleleh2..

3) awincupcake

kat awincupcake ni, dah 2 kali aku order tapi suh delivery ke opis encik pejoi kat kulim nun.. buat surprise kat beliau sempena Anniversary dan Father's day.. next time kena ubah taktik dah.. haha.. dah basi kang asyik2 hantar cupcake jer.. tapi cupcake senang skek encik pejoi nak share2 dgn member2 opis.. kalau kek segabak tu, mau segan plak dia nak potong di khalayak ramai.. husbandku kan pemalu.. hehehe..


cupcake anniversary.. banyak ler love2 apa bagai kan.. hahaha.. cam getik sikit.. tema adalah "LUV U 1,2,3,4 ever" hahaha.. serius sangat getik...pepaham ler seminggu tak jumpa sbb aku kena pi training kat kl.. encik pejoi lak tak leh ikut sbb keje.. so menggunakan khidmat awincupcake ler untuk memeriahkan suasana anniversary di perantauan.. encik pejoi hantar kat i roses dgn Ferraro Roche.. jangan mare~ hahaha


Ni plak cupcake untuk Father's Day.. Komputer, Kereta, Chelsea dan OWNING adalah kegemaran beliau.. sapa yang kenal encik pejoi, tau aaa dia nih kan.. hehe

4) Midnitebaker

Midnitebakar ni plak bertapak kat Bandar Perda... tapi slalu lari2 ke Taiping, Perak.. (ayat tuan punya badan..hehe..) aku cari semua yg ada kaum puak keliling.. hahaha.. so far dah 2 kali berurusan dgn Midnitebaker ni...


Ni cuppies masa adik encik pejoi a.k.a encik pak ngah bertunang bebaru ni.. 100 bijik untuk bagi kat hadirin yang datang.... sedap, comel, dan berkrim.. hehe


Yang ni pulak cuppies masa adik pompuan encik pejoi a.k.a si aah tu dapat offer masuk UTM.. lama dah ni.. tahun 2008 kalau tak salah..

5) mamazieza.. pernah beli kek besday eesya theme elmo dulu..mamazieza based in Bayan Baru gak.. so senang nak order apa2.. beliau gak ada buat baking class...



6) Ni plak cuppies masa besday eesya tu.. hasil tangan puan syerah omar.. skrg tak buat bisnes cuppies dan kuih raya dah kot.. dengar citer dah bukak bisnes baru jadik event planner.. hehe.. jangan tatau.. anak 2 org pun sempat lagik jadik besday planner apa bagai nih..




Yang lelain, banyaknya takde blog.. antara favorite aku lagi adalah choc moist by kak eiry PPJJJ.. dah laa murah.. RM5.50 jer..sedap plak tu.. plus ayam perap beliau juga.. senang.. beli siap2 ayam dah perap... balik, goreng ke grill jer.. tak yah susah2 pi market, nak cuci ayam, pastu nak perap apa plak.. hehe..

Gambar choc moist cake ni dicurik dari FB kak wanie.. hahaha...


p/s: selain gambar koleksi sendiri, yang lelain gambar diciluk dari tuan punya blog.. sekian, mekasih.. hehehe

7 comments:

  1. heheh tq ler memglamerkan akak kat sini hehehe...kalo ikutkan skrg bertapak kat bdr perda tp selalu lari2 ke taiping ni hehhehe

    ReplyDelete
  2. oh ye ke? bagus2.. lagi dekat.. hehe.. sat nak edit..

    ReplyDelete
  3. mash,
    cheese brownies looks yum yum!
    berapa aaa..
    free delivery plak tu..heeee

    ReplyDelete
  4. wahhhhh tak tau plak ada cake/cupcake yang best kat penang ni. slalu order from seberang ja, tapi kalau time kena pi ambik kat sana tu memang tak best la. kalau kat penang ni senang sikit kan. :-D

    ReplyDelete
  5. intan ~ aku cam tak berapa ingat rm40 ke rm45.. haha.. tapi mmg sangat sedap aa.. mula2 rasa cam biasa jer.. tapi pas letak peti sejuk, makin lama makin sedap.. ada magik kot.. hahaha

    drama mama ~ haaa...jangan tatau.. tu yg cek nak bgtau nih..hahaha..lenkali leh buat surprise kat encik amin plak.. :p

    ReplyDelete
  6. mash..bagus betul entry ni..terus terliuq aku nak makan cheese brownies dgn macaroni tuh. slurp.

    ReplyDelete
  7. hahaha.. ni namanya entri ketika aku lapar takde mende nak makan.. :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails