EESYA

AARIZ

Wednesday, May 19, 2010

Kereta pun kena FOGGING?

Kenapa saya suka fogging kereta saya? hmmm...hmmm... hahahaha... cam membuka pekung di dada sebenarnya... sebabnya dulu kereta saya cam zoo.. ada pelbagai binatang peliharaan.. kadang2 ada anak lipas... kadang2 ada spider.. waahahahaha... nampak sangat kete terlalu bersih yer dak?

So that day, pegi cuci kete kat Giant.. tetibe adik yg cuci kete ni cakap "akak, ni ada pakej baru.. murah jer.." pastu stated kat situ Fog Sterilize System... wahhh... ada 2 bende yg wahhhh kat situ...

1) Kereta pun ada Fogging?

2) Kereta pun boleh Sterilize? Ingat botol susu dak eesya jer kena sterelize.. hahaha

Pastu aku pun baca2 laaa apa faedahnya buat bende nih...


Yang aku paham, boleh hilangkan dust mite, bakteria, germs n mold.. pastu insect2 tak mai dah sbb bau sudah semerbak.. di samping bagus untuk mereka yang asma.. So, aku pun try laa.. masa promotion, skali dgn basuh n vacuum adalah RM18.. ok laa kan..


Kete tgh difogging... penuh asap dalam kete.. sampai tak nampak dalam kete... itu bukan tinted putih yer.. huahuahua...


Lepas dah settle, bukak pintu kasik habis itu asap semua keluar.. masa 1st time buat, masa tu eesya ada.. dia jerit " API!!! API!!!" hahahaha.. adeh ler.. pastu ngamuk takmo masuk kete sbb takut... kakakaka.. tak moden ler kamu nih eesya...


Adik ni duk mengapi-apikan laki aku suh Polish n WAX plak... hahaha.. dah ler dia promote bagus punya.. haha..

Lepas buat masa 1st time dulu, tiada lagi makhluk2 zoo dalam kete haku nih... kecuali makhluk2 zoo kepunyaan eesya aaaa.. hahaha.. segala toys laa apa laaa.. so sbb tu aku suka nak pi buat fogging ni lagi.. lagipun lepas fogging tu, kereta aku bau cam kete baru.. muahahaha

So, kalau korang nak gak try, boleh ler carik cawangan ECO Wash nih.. sabun yang digunakan mudah untuk diuraikan alam sekitar.. hahaha.. selain membersihkan kenderaan, anda juga menyumbang kepada kehijauan alam.. wahahahaha.. cam rupa promoter apa dah aku nih...

3 comments:

Related Posts with Thumbnails