EESYA

AARIZ

Tuesday, May 25, 2010

The makcik kecik...

Last Thursday, sampai2 umah maktok sbb nak amik eesya, tetibe disapa oleh salah seorang makcik yang datang kelas agama kat umah maktok...


Ni laaa makcik tu.. hahahaha.. she's so cute and funny dalam baju kurung n tudung.. aku tak leh control gelak walaupun ada dekat 40 org makcik lain kat situ.. tetibe jer datang lari2 kat aku.. "Hi mama.. eesya salam.." sibuk pegi menyalam semua org yg ada kat situ.. hahaha

Pastu susah giler nak tarik dia masuk bilik sbb mama nak solat dulu sebelum balik.. nak gak duk menempek kat makcik2 tu semua... tapi akhirnya berjaya gak bawak masuk dalam bilik sbb cakap kat dia, "mama nak solat dulu.. pasni kita nak pi tgk baby"

Ni hasil masa tengah bersiap pas solat...



org suh nyanyi lagu lain... lain plak yg dia nak nyanyi makcik nih tau.. siap buat suara chipmunk lagi.. hahaha


Ni masa nak pakai kasut... sebab banyak sangat kasut org yg datang kelas mengaji tu, mama tanya laa kat eesya "Mana kasut eesya?" sekali makcik kecik ni jawab "Think think think" cam My Friends Tigger & Pooh kat PHDC tu... hahahaha.. cam nak peluk cium jer masa tu sbb geram sangat kat dia.. hahaha


Ini pulak adalah gambar Ahmad Muzaffar.. baby yang kitorang pegi ziarah petang tu.. anak ketiga my officemate kak yah n jai... semoga membesar menjadi anak yg soleh..

7 comments:

  1. alahai geram nyer dgr keletah mulut dia tu mash. tetiba terasa xsabar nk ada anak dara plak haha

    ReplyDelete
  2. hahaha...rilek2 dulu ina.. nanti kang penat nak jaga 2 org kecik2.. hehe.. tapi nanti ikhsan besar pun cam ada gaya suka sembang2 gak tu kan.. hehe

    ReplyDelete
  3. sungguh la comey ahmad muzaffar..huhu sukenye tgk ya allah..

    ReplyDelete
  4. mmg sangat comel.. abg2 dia pun sangat comel..

    ReplyDelete
  5. oit makcik haku gigit jugak mulut tuh kang..geramm ngat aihhh....hehehhee...bak kata boboy..mulut choo chet cho chet..hahahaha..mulut dia (Boboy) laa tuu..
    Dia pon laa ni tak berenti bercakap hang tau..!! ada saja laa yg nak diceritanya...macam mak nenek jugak..

    Bila aku tya Boboy budak apa..?? dia jawab Atan ulut choochet choochet...kikikikiii...

    ReplyDelete
  6. ahmad muzaffar comel cam bapak dia..

    ReplyDelete
  7. imma ~ hahaha.. jangan laa gigit anak i.. sian dia tau... pi gigit boboy pi... :p

    jai ~ ooo.. ada gambar anak hang baru nak komen kat blog aku naaa...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails