EESYA

AARIZ

Friday, September 24, 2010

Berhati-hati membeli TOYS di TESCO...


Nih Pair Card yang beli kat Eesya pada hari Khamis, 23 Oktober 2010...
Nampak ok jer luaran kan?

Bila bukak... Terkejut nengok...


Banyak giler kulat... Bau pun sangat tidak sehat.. Huhu...



Eesya plak frust giler sebab biasa laa.. Beli toys baru... Bising aaa suh bukak.. Punya duk mengadap mama sementara nak bukak plastik apa semua... Bukak2, terus mama lari jauhkan benda ni pada dia.. Sebab bau dia awful giler.. Cam nak muntah...



So, hari Jumaat.. Pegi Tesco balik... Tunjuk kat Customer Service dia.. Dia tanya nak tukar lain ke nak duit balik.. Cakap tak nak tukar lain sbb nampak sangat laaa stok baper tahun punya dah kot.. Kalau baru apsal jadik camni.. Padahal kat luar siap balut dgn plastik apa bagai.. So amik duit balik... Tapi aku cakap kat org tu, lenkali toys kanak2 sila berhati-hati skek.. Budak dah inhale dah benda gitu.. Tu mujur aku yang bukak.. Kalau aku lepas jer bagi Eesya bukak sendiri?

Next time nak beli toys yg jenis kertas2 ni... Kena check bukak kat situ dulu ler kot.. Huhu...


11 comments:

  1. eee geli! dh balut plastik tp cmner leh jd gini ek. lain kali mainan pn kena letak expired date la kot.

    ReplyDelete
  2. huhuhu...truknye nih.. ley lak de kulat.. nsebbek eesya x pgg lg kn.. huhu

    ReplyDelete
  3. ina ~ tu laa pasal.. aku rasa ntah2 ker bila dah kena air, diorang balut dgn plastik plak kat luar.. huhu..

    aah ~ haaa.. kalau eesya yg bukak, confirm aaa kak itah pi ngamuk kat tesco tu...

    ReplyDelete
  4. eee...naseb depa refund..kalo x hng ajak aku boleh kita mengamuk sama2 kd jusco tu...
    bahya ni, xmau la beli toy kd anak aku hehe (sejak bila ada anak??):p hehe

    ReplyDelete
  5. intan ~ tesco laaa.. hang ni mana mai lak jusco? hahahaha.. dah laa ngigau ada anak.. ni duk tukar jusco dgn tesco lak.. nampak sangat duk angau kat encik tunang ka pepagi nih? hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha..
    adakah aku dh gatai nak menikah? haha
    iskk..aku ingtkan jusco, maklumlah hg kan suka p jusco aka qbay hehe...
    sory2 npknya blog hg yg hitam ni dh memblurkan pandangan aku heheh

    ReplyDelete
  7. Nasib baik depa nak bagi duit balik. Setengah tu punya payah kalau nak refund duit. Tapi aku suka Tesco sebab semalam baru beli Softlan 4 Liter RM9 sahaja! Hihi.

    ReplyDelete
  8. intan ~ yaaa betul.. ko nih mmg tahap wajib nikah dah kot.. kakakaka... dan2 laaa buat alasan blog hitam laa apa laaa... kui2...

    reena ~ tu laaa... kalau groceries sonok shopping kat tesco... sbb harga murah (tapi kena check juga) dan nanti dapat voucher rm balik...

    ReplyDelete
  9. owhh...frustnyaaa...!! sian eesya..takpa..pi cari lain naa eesya..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. imma ~ mujur ler dia tak ngamuk malam tu nak main gak... sebab dia pun geli nengok.. hahaha

    zleenz ~ tesco mana baru bukak tu? kami pun slalu pi tesco gak.. haha.. tapi dah terkena.. so berhati-hati jer ler pasni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails