EESYA

AARIZ

Monday, May 17, 2010

Hangout tepi pantai kadang kala adalah menarik..

Hari sabtu lepas, petang.. tetibe tatau nak pegi makan kat mana.. pastu tetibe teringat nak makan laksa tepi pantai sambil menyedut udara pantai.. so encik pejoi pun drive ler kete pegi kat tepi jeti boat jerejak tu.. banyak rupanya kedai makan kat tepi2 pantai nih.. Turun dari kete, dari asal niat nak makan laksa, tertarik dgn satu kedai ni sbb dia masak dalam dapur bentuk sampan...


Nampak sampan kat blakang nun? Tu ler dapur.. hehe.. so kensel ler menu laksa, last2 order ikan bakar, daging masak merah, telur dadar n tom yam.. Makanan adalah so-so.. still takleh lawan Pak Hussein Tomyam atau Bangkok Tomyam..

Tapi yang menariknya, adalah pemandangan.. yer ler.. tepi laut kan.. siap leh nampak Penang Bridge lagi..


Budak eesya yg agak jakun tengok banyak lubang2 kat pasir tu.. asyik2 tanya, "what is this?" hahaha..mama pun tatau lubang apa laaa eesya...


Nampak tak Penang Bridge?


Masa tengah2 makan kat sini, baru terfikir, budak eesya ni, skali pun tak pernah mandi laut lagi.. hahaha.. dah 2 tahun 3 bulan.. tak pernah mandi laut.. adeh ler.. sian kamu yer eesya.. tapi mama sure ler, eesya pun mesti cam tak suka sangat mandi laut kan kan kan? sama cam mama dia.. hahahaha..

Nanti kita gi Langkawi, leh ler try mandi kat Pantai Chenang ke eesya yek.. kalau mama tak ralit sopping ajer ler kan.. kuakuakua...

3 comments:

  1. Yess..Langkawi kira sewai laa jugak nak bermandian lautan..wuakakaka..Penang ni agak kurg menarik..layan pemandangan makan angin lepak bole la kot....

    Haa..BTW..gerai2 situ klu pi time malam kann..memang seluruhnya berkonsepkan sampan..bukan takat dapoq ngan tempat sediakan mknn jaa...cuba try test pi lalu ronda tengok... ;-)

    ReplyDelete
  2. haaa... tu laaa.. kalau langkawi hopefully ok skek nak mandi laut.. tapi cam tak gemar aa mandi laut.. tatau apsal.. tapi at least kena bawak budak eesya ni mandi laut gak sebelum umur 3 tahun.. hahaha..

    ooo..eh? boleh aa try jalan2 bila malam menjelma.. hehe..tq2

    ReplyDelete
  3. the beach!! my fave place to lepak. :-D

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails