EESYA

AARIZ

Wednesday, May 12, 2010

Video dari Facebook..

Semalam masa nak buh video eesya dalam ni, baru tau boleh masukkan video direct dari Facebook jer.. so tak yah ler nak upload 2 kalikan.. plus kalau dalam Facebook, ada function untuk rotate kan video.. blogspot takde.. video blogspot pun cam kecik jer kan.. tak clear sangat kan.. plus aku tak suka upload video ke dalam Youtube kan.. hahaha.. banyak ler plak kan kan kannnn...

So, let me share camne nak buat...

1) Dari bahagian video kat facebook, klik kat 'Embed this video'.



2) Copy code yang diberikan cam kat bawah ni.



3) Paste code tu kat blog korang.



4) Taaaadaaaaaaaaaaaaaaaaa... dapatlah hasil seperti ini.



5) Tapi korang ingat, untuk privacy setting dalam video kat facebook tu, korang kena letak 'Everyone'.. kalau tak, nanti readers tak boleh nampak video tu ok...



Renung-renungkanlah... dan selamat beramal!~ hahahaha

4 comments:

  1. finally ada jugak something yg hang contribute.. to blogger community.. baguih2 :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. perkataan ko 'finally' tu kan.. mengecilkan hati aku.. hahaha

    ReplyDelete
  3. haaaa boleh bookmark page ni. nak add video nanti senang!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. haaa... boleh2..

    sempat agi promote tu.. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails