EESYA

AARIZ

Tuesday, May 4, 2010

AWARD dari Puan Juli..






  • Copy award
Done
  • The person who give the award & the link / blog
puan juli- terima kasih puan julie kerana mengetag saya... :p
http://secretogarden.blogspot.com/
  • 10 Question with 5 answer for each question
Banyaknya... cam jawab soalan karangan plak.. muahaha
  • 5 Name that people call you
Ayang - mesti ler laki aku jer panggil gini.. kalau laki org len, mau kene cepuk.. hahaha
Mash - aku tatau mana nama ni wujud.. tetibe jer ramai manusia panggil aku pakai nama ni..
Mama - eesya dan maira jer panggil aku camni.. tapi eesya skrg duk merepek panggil aku 'Mom' plak.. haha
Shitah - mak dgn ayah aku dgn kakak aku dgn abg aku.. a.k.a family aku ler kot..
Kak Itah - adik aku... tapi adik2 ipar aku panggil kak citah.. apakah? ada rupa cam cheetah ke aku nih? :p

  • 5 Important date in your life
Cam tak cukup jer 5.. aku senaraikan semua eh.. ikut bulan ok...hahahaha

Jan
- 14 hb.. Besday aku sama dgn besday adik joi a.k.a cik
- 23 hb.. Besday eesya.. sama tarikh aku confirm jawatan
- 26 hb.. Besday kak ida a.k.a kakak ipar aku

Feb - 20 hb.. Besday Maira

Mac - 18 hb.. Besday mak aku

April - 2 hb.. Besday abg aku

May
- 1hb.. Anniversary abg e n kak ida
- 3hb.. Besday adik aku

June
- 12hb.. Besday abah mertua
- 19 hb.. Besday abg ayie merangkap anniversary perkahwinan beliau dgn kak ani

August - 4hb.. besday ayah

September
- 14hb.. Besday encik pejoi
- 26hb.. Besday kak ani

Oktober
- 1hb.. Besday mak mertua
- 2hb.. Besday Ima
- 11hb.. Besday Aah..

December - 23hb.. Anniversary kawin...

Haaa..ambik ko... bulan apa jer yg kosong? Julai dan Nov jer yer.. kalau nak dapat anak lagi satu, kena target julai atau november jer ler.. hahahaha

  • 5 Thing you done yesterday
1) Tido
2) Sidai Baju
3) Basuh Toilet
4) Pegi tesco extra
5) Main dgn eesya
  • 5 Ways to be happy
1) Kaco eesya tido..
2) Pegi shopping..
3) Berkasih sayang bersama suami.. muahahaha
4) Tido puas-puas takde sape kacau..
5) Tgk eesya membesar dgn jayanya..
  • 5 Favourite movies
1) Kabhi Kushi Kabhi Gham
2) Kuch Kuch Hota Hai
3) Avatar
4) Enchanted
5) Jangan Pandang Belakang Congkak

  • 5 Favourite hobbies
1) Travelling
2) Baca Novel
3) Tgk Desperate Housewife
4) Tgk citer Full House
5) Facebooking

  • 5 Favourite people
Encik Pejoi - he always there for me.. berkorban banyak untuk menyara keluarga.. seorang suami yang prihatin, penyabar dan bertolak ansur.. n fun too.. hehe.. slalu tau kalau aku takde duit, nanti dia masukkan duit siap2 dalam purse.. sangat sayang beliau..

Eesya - always make me happy.. balik keje penat2, tgk muka dia dah jadik sangat happy.. sbb tu aku nak pi potong rambut pas keje pun dah berbulan tangguh.. sbb tak sabar nak balik umah terus..

Emak - slalu ada in whatever keadaan.. susah kalau tak yah mintak tolong mak dah tolong.. yang sangat paham aku walaupun aku tak bgtau apa masalah...tak kire ler dari segi advise ke, tenaga ke, duit ringgit ke.. mak mmg slalu beside me..semoga mak dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik sampai bila2..

Family - ayah, kak ani, abg ayie, abg e, kak ida, adik.. semuanya sangat supportive dan sangat tak boleh hilang mereka..

Maira - my only niece that I have.. always in my heart.. terlebih dulu bertakhta di hati sebelum eesya.. ingat lagi camne aku tak sesabo nak gi tgk dia dilahirkan sampai sanggup sewa kete yg cam dah nak roboh.. nak gak pegi tgk dia.. sampai kena marah dgn encik pejoi sbb masa tu kena submit final year project.. hehe.. luv u so much!
  • 5 Favourite places for vacation
1) Gold Coast.. tatau apsal..
2) UK again... sopping punya pasal kot.. hehe
3) Four Seasons Hotel - kat memana pun takpe.. asalkan nak duk hotel ni.. hahaha
4) One World Hotel - aku ngidam bread pudding dia...
5) Tak kisah ler memana asalkan dapat hotel 5 star yang aku leh lepak2 jer.. tak yah bayar.. muahahaha

  • 5 Reason you answer the survey
1) Tgh boring giler takde mood
2) Sebab tag puan Juli sebelum ni aku tak buat.. nanti dia kecik hati.. hahahaha..
3) Supaya aku leh tag org lain plak.. hehe
4) Membanyakkan entry dalam blog..boleh gitu? hahaha
5) Tu jer ler kot..

  • 5 Person to tag
Mamadidil- biar dia jawab skali dgn tag dari juli..jimat skek.. hahaha
Aah - kak itah tau, duk umah takde bende nak buat kan.. silalah jawab tag.. muahaha
Riezal - aku suka tag dia... dia banyak idea... :p
Intan - dia suka hiking.. so leh tau hobby dia.. kan kan?
Diyana - nanti leh cerita bab rumah baru... heeee...


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails