EESYA

AARIZ

Monday, October 18, 2010

Officially Separeted.... Part 3? Wahahaha

Ingat entry ni? Dan ini? Kisah kejayaan memisahkan Eesya tidur kononnya kan.. Hahahaha.. Bebaru ni ditanya oleh Puan Azwani Zakaria (nama penuh ko..hahaha) nih pasal Eesya umur berapa baru dipisahkan tempat tidur.. Baru ler teringat nak update kisah Eesya dan ketiduran beliau ini..

Sebenarnya, kejayaan memisahkan ketiduran tu ada ler berlangsung selama 2-3 minggu jer.. Harharhar.. Pastu start bila Encik Pejoi keje shift malam, kitorang berdua (Eesya dan aku ler tu..) membawa laaa diri tido kat umah maktok kan.. Apa kes aku nak tido berdua jer kat umah tu memalam... Giler ngeri aku tak sanggup.. Hahahaa.. Walaupun kat rumah tu ok jer sebenarnya.. Takde ler ada makhluk apa2 ke.. Tapi aku takmo laaa tido berdua jer dgn Eesya.. :p

So bila tido kat umah maktok, comfirm laa tido sekatil balik... Sebilik lagi... Kan kan kan? Akhirnya, itu laaa penyebab budak itu skrg jadik lebih lemau dan melampau.. Sekarang ni siap demand lagi tido celah ketiak mama dia.. Hahaha.. Tak dapat bau kepam, susah nak lena ler pulak.. Haishhh...


Eesya suh amik gambar baby-baby dia skali kat depan tu.. Kecoh tau...

Siap kalau kat umah kitorang, dia boleh jer usung bantal dia pastu cakap "Eesya share-share bilik dengan mamalah... Bilik mama BESTTTTT!!~" Ewah ewahhh... Suka2 hati dia jer.. Pastu kalau dia dah tido, kitorang angkat dia letak bilik sendiri.. Kang esok pagi dia bangun, ada laaaa dia membebel kat aku sebab alihkan dia sesuka hati.. Hahahaha...

So sebab mama dia pun lemau gak takmo tido sengsorang kalau si abah keje malam, redha jer ler budak kecik ni tido skali... So katil tu buat hiasan kasik dia main anak patung jer ler.. Kakakaka.. Tapi kadang2 dia tido jer situ sbb kitorang alihkan... At least dia paham ler itu bilik dia... Dia responsible on that room.. Kena kemas toys balik kalau tidak bilik sendiri yg tak cantik... Pastu baju2 semua lepas lipat, dia yg amik tolong simpankan dalam almari... Beso dah anak aku haaaaaa....

Bahagia giler dapat lolipop besar gitu.. Hahahaha... Ni laaaa peneman mama dia memalam bila abah dia takde... Kalau takde dia, mau aaaa sunyi giler tatau nak buat apa... Huhu.. I love you Eesya....


4 comments:

  1. sunyi gilo cam aku bila laki aku lik lambat..huhuhu

    ReplyDelete
  2. sabar ler julie... ada hikmahnya tu.. mana tau tetiba nanti ko terus dapat twins ke... triplets ke... haaaaaaa... terus tak kenal makna sunyi dah.. hehe

    ReplyDelete
  3. haaa buat pa nak tidoq berdua ja kat umah bila umah maktok dekattt kan! hhehehe...kalau we all pun amin takdak confirm lari balik umah maktok. hiks

    takpa eesya teman mama...nanti ada adik, adik plak teman mama. hehehhe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. hahaha.. tu laa pasal... tak kuase laaa nak duduk berdua jer... baik duk umah mak.. meriah skek.. haha..

    bab adik tu, adoiiii.. tak terjawab dah.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails