EESYA

AARIZ

Sunday, October 10, 2010

IJN... Melawat Abg Pat..


Last weekend, I made a short visit to KL since my uncle (Abg Pat) kena warded kat IJN.. Abg Pat kena buat by pass surgery on Friday.. So Friday tu, me and Eesya naik Airasia to LCCT.. Sampai during lunch time.. Kak Ani pi amik.. Tapi sebab diorang kata Abg Pat still tak sedar, so we decided pergi on the next day...


Kaum kerabat yang tunggu turn nak masuk melawat.. Kat luar ICU... Boleh masuk 2 orang jer skali masuk.. So semua masuk kejap2 jer.. Abg Pat pun tak boleh bukak mata lagi masa kami pergi tengok nih.. But he got such a strong will.. Abg E kata, jarang dia tengok patient yang within 24 hours after surgery boleh duk angguk2 response orang cakap macam Abg Pat.. He must be fighting himself to be awake..



Atas wheelchair adalah Makcik Hajar, Tok Lang ku yang comel, dan Tok cik ku yang comel juga.. Hehe.. Belakang Makcik Hajar adalah anak2 beliau.. Kak Nora and Ayie... Abah diorang laa yang kena operate nih...


Ni Aishah... Anak Kak Nora... Dia cakap sangat cute.. Manja jer bunyinye..


Kanak2 yang seronok giler bermain kat tempat menunggu... Diorang bukan boleh masuk dalam ICU pun.. So Eesya cam blur2.. Kata dtg hospital tgk orang sakit.. Tapi mana org sakitnya?


Ni abg dan kak iparku.. Apa kes posing camni pun tatau ler.. Hahaha


Sakan dak depa conquer tempat parking wheelchair? Hahaha.. Jadik tempat mainan depa plak kat situ.. Siap mak aku block dgn 2 wheelchair jadik pagar supaya diorang tak lari sana sini.. Main laa hangpa dalam tu..


Ni dah beli alphabets block kat situ.. IJN ni mujur aaa sediakan tempat menunggu yang selesa..Ada wifi free lagik.. Hehe.. Siap dengan cafe yg makanan pun sedap2.. Pastu ada booth yg jual baju, tudung, baju budak2, buku2, toys.. At least tunggu lelama pun tak boring bleh shopping2.. Hahaha.. Siap ulang alik pi kedai cam mini market baper kali ntah...


Dua kanak-kanak yang seronok dapat jumpa.. They always appreciated opportunities to meet each other.. about.. 3 hours kot.. Pastu start ler gaduh berebut toys.. Hahaha..


Hopefully Abg Pat recover dengan cepat.. Lama tak dengar lawak2 beliau.. Hehehe.. Kalau dengar citer Abg Pat pasal masuk spital, and dia suka melawan cakap doktor and nurse, memang kelakar..

p/s: Aku tatau apsal aku panggil Abg Pat, bukan Pakcik Pat.. Padahal kat wife dia kami panggil Makcik Hajar.. Padahal Abg Pat lagi tua dari Makcik Hajar banyak tahun juga.. Misteri itu tak dapat dirungkaikan oleh kami adik beradik.. Hahaha

3 comments:

  1. hehe...comeynya tok lang ngn tok chik dok atas wheelchair...kecik jer...hehe...

    ReplyDelete
  2. fuh.. ntah2 berselisih pun tak prasan.. aku slalu ke IJN.. bawak monthly checkup ayah aku.. lau tak bleh cuba cik eesya yang cute itu :)

    ReplyDelete
  3. adik ~ hahaha.. tu laaa kan.. semua org cakap camtu.. cute jer...

    riezal ~ oooo... mungkin gak aa kalau berselisih tu tak perasan.. sbb anda sudah kurus berbanding dulu.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails