EESYA

AARIZ

Monday, October 4, 2010

Cerita Aku dan iPhone4..


Masa awal2 terbaca yang iPhone4 nak launch, masa tu dah terlambat nak booking melalui website Maxis tu.. Tatau pun apa kelebihan iPhone4 nih.. Cumanya hati tergedik2 nak jugak.. Hahaha.. Sebenarnya terpengaruh dgn Iza Hamid yang duk bagi Ayra main iPhone... Nampak cam senang nak handle dan macam2 educational education untuk budak2 kan..

So, 27 September, lunch hour, tergedik2 laa mama eesya heret abah si eesya pergi Maxis Centre dengan harapan nak beli iPhone4 tu.. Mula2 pergi yang kat Bayan Point.. Sampai2 nampak orang jalan keluar bawak paperbag iPhone4 tu.. Hati sudah melonjak2.. Skali masuk2.. Org Maxis tu cakap dah habis.. Esok baru sampai stok lain.. Suh isi borang booking dulu... Ok laaa.. Isi jer ler..

Tapi pas keluar dari situ, hati masih tidak mahu menerima kenyataan.. Memujuk Encik Pejoi untuk ke Maxis Centre Queensbay pulak.. Sampai2 kat traffic light, nampak 2 org plak bawak paperbag yg sama.. Arghhh... TIDAK!!~ Terus aku loncat keluar dari kereta kat traffic light tu juga.. Suh Encik Pejoi gi cari parking sendiri.. Hahahaha

Sampai2 situ, punya ramai laa manusia duk queue up... Tanya punya tanya, adik tu cakap ada lagi 15 unit jer.. Huwaaaa.. No aku yg ke-21 camtu... Balik laaa dengan hampa.. Malam tu tido pun tak lena..

Nekad esok pepagi, terus gi Bayan Point lagi.. Hahaha.. Semangat giler makcik nih tau... Tapi budak kat situ cakap, petang baru stok sampai... So sebab kat Bayan Point tu, centre dia ikut opis hour, makanya esok pagi (Rabu) tu baru released laa....AAARGHHHH.. Tension!!

Pergi ler opis dgn muka commm ja.. Hahaha.. Tapi lepas semayang Zohor hari tu, dapat idea.. (Ka dapat ilham sebab lepas solat? Hahahaha) Kalau kata petang stok sampai, since Maxis Centre kat Queensbay tu bukak sampai malam, mesti laa petang tu terus released kan kan kan?

Hahahaha.. So petang itu jugak memujuk rayu Encik Pejoi pergi Queensbay lagi pas amik Eesya.. Dengan alasan nak gi SenQ beli DVD Player.. Ganti yg dah rosak.. Encik Pejoi pun cam maleh beno dah layan bini dia nih... Turutkan ajer ler walaupun dia tau niat sebenar di sebalik alasan DVD Player itu.. Hahaha..

Dengan berkat nekad dan usaha keras, hari tu, 28 September 2010... Jatuhlah sebijik 16Gb iPhone4 ke tangan aku.. Muahahaha... Alhamdulillah... Balik2 terus godek2 install application yg Eesya bleh main..

Ni video Eesya tengah mengconquer hp mama dia... Skrg mama sampai2 umah pas keje, terus kiss mama.. pastu tanya "Handphone mama mana? Eesya nak main game laaa.." Hishhh.. Tak sesabo... Tapi seminggu nih dah nampak progress dah... Dulu kalau A for Aleesya.. Mama for Mama.. F for Abah (Faizol), O for Opah, L for Kakak La, D for Diddy.. Lelain semua tak bleh terima.. Contoh kalau kata A for Apple dia akan kata.. "No laaahhh.. A for Aleesya.." .. Kalau pi TESCO, nanti dia kata "O for Opah... Mana Eesya? Eesya takde pun?" Sebab takde huruf A kat TESCO tu...hahaha.. Skrg dah tau banyak skek.. Contoh A for Aleesya, A for Apple, A for Ant, A for Anchor... A for macam2 laaa... Hehehe.. Berbaloi gak aaa beli iPhone nih bagi aku..



4 comments:

  1. Wahhh hg pun dah pakai iPhone 4! Aku ni plan asal nak tunggu iphone keluaq tapi nak beli 3GS je. Tapi bila iphone 4 dah keluaq, rasa macam nak beli iphone 4 plak.

    ReplyDelete
  2. hahaha... habis tu skrg pakai yg mana satu?

    ReplyDelete
  3. hahaha cute snagat eesya! sronok sampai clap2 hands. hiks

    ReplyDelete
  4. haha.. dia nih memang apa2 skek semua nak kena clap... tu kire ok laa tu.. slalu dgn mama, abah, maktok semua kena paksa clap dgn dia.. jenuh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails