EESYA

AARIZ

Tuesday, October 12, 2010

Cina Muslim Restaurant di DPiazza...

Malam tu rasa cam nak pi try makan kat restoren yang baru dibukak kat DPiazza Bayan Baru tu... Padahal takde mood nak makan nasik.. Tapi bila sampai sana, Encik Pejoi suh makan nasik gak.. Dah tu suh aku yg pilih menu... Jadiknya menu yg aku pilih sangatlah tak logik di akal.. Sbb mind set taknak nasik kan...


Ikan goreng pedas...


Sup telur dan tomato...


Sotong Goreng tepung..

Itu 3 jer.. Hahaha.. Cam bila sampai dan nak makan tu.. Dalam hati.. "Apa benda laa yang aku order nih?" Sup tu untuk Eesya.. Ikan tu sebab nak kasik pedas skek.. Tapi cam baru perasan ikan dgn sotong tu bergoreng, so takde kuah.. Last2 mak pak pun bantai makan sup jugaklah.. Kakakaka..

Dah aaa sup tu masa sampai cam terkejut beruk skek kitorang nih.. Biar betul besar giler mangkuknya... Ke sebab baru bukak so takde mangkuk kecik lagi? Hahaha.. Think positive.. Sebab babychair pun takde lagi... So kami pun assume begitu laaa..

Nahhh mangkuk sup telur jer pun.. Besar lagi dari pinggan.. Joi kata ni cam mangkuk nasi tambah jer nih.. Diorang ni biar betul... Hahaha..

Ni pulak gambar Eesya tunjuk step nak makan nasik:

Step 1: Pegang nasik dengan tangan... (ampunkanlah anak beta yg mmg kidal nih.. mmg payah giler nak suh makan tangan kanan.. satu suap sekali kena ingatkan...)



Step 2: Masukkan dalam mulut, sila buat muka bahagia...


Step 3: Tadaaaaa... Nasik sudah masuk dalam mulut...


Overall, aku tatau aaa nak rate restoren nih.. Maybe sbb aku sendiri yg pilih menu ntah hapa2.. Hahahaha.. Nak kena pi lenkali, time mmg kepingin makan nasik lauk banyak2.. Menu lain ada gak cam keow teow, bihun, mee tu semua.. Tapi Encik Pejoi suh makan nasik gak hari tu.. Hahaha... Jadik buntu aku dibuatnya...

4 comments:

  1. ANAK HANG KIDAI?WAHHH PATUTLAH CARGASS

    ReplyDelete
  2. a'a.. tak larat nak suh tukar dah... last2 biar jer.. cuma part makan tu yg tak tahan skek.. kalau guna sudu pakai tangan kiri, perfect jer semua masuk mulut.. kalau pakai tangan kanan, byk yg tumpah dari yg makan..

    ReplyDelete
  3. hahahahaaa...comeynya dia mkn nasik!

    ReplyDelete
  4. suka buat gaya macam2 la ni... haihhhh...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails