EESYA

AARIZ

Tuesday, October 5, 2010

Melawat Burger King di Penang...


Ingat entry nih? Entry yang aku dambakan Burger King dan Dunkin Donut kat Penang.. Cam tak percaya bila Intan post dalam FB dia kata Burger King dah bukak kat Penang.. Giler excited okeh.. Kitorang pergi hari Ahad hari tuh.. Sehari pas buat open house...


Beratur masa sampai.. Ni kire ok lagi.. Pas kitorang beratur nih, lagi ramai sampai... Beratur sampai ke luar...


Budak Eesya yang happy beratur... Happy sebab sebelah tu ruang kosong..
Dia duk menari kat tetengah tu.. Hahaha


Memakan Burger King buat pertama kali di Penang...

Sebab punya ramai, macam2 hal laaa.. Air pun takde air lain selain air oren tu.. Pastu sos pun habis.. Meja pun penuh.. Tapi menggunakan kegeligaan otak aku nih, masa sampai2 tu aku booked meja kat customer yang tengah makan berdua.. Hahaha.. Siap booking meja tuh... :p

Pastu ada kes 2 kereta ni berebut parking sampai hon tepi jalan bingit nak mampus... Rupanya 2-2 pun nak mai makan Burger King.. Hahaha.. Encik Pejoi cakap "Bergaduh2.. Pastu last2 kena beratur sekali gak.. Apa ntah..." Hahahaha


Ni muka budak happy.. Makan fries ja pun.. Tapi happy apa pun tatau laa kat dia.. Hehe


Ni alamat Burger King kat Penang nih..

BURGER KING® Promenade 28
Lot 27 & 28 Ground Floor, Lebuh Sg Pinang 5, 11600 Penang

Kalau sesapa yg 'LIKE' Burger King Malaysia kat Facebook, boleh aaaa baca yang diorang akan buka cawangan lagi kat Penang nih... The best part is ada ura-ura kata nak bukak kat DPiazza... Wehoooo... Itu can walk-walk cross the road only dari rumah maktok ok... :p


PROMOTION UNTUK HARI INI.... T&C applied..


OK... BURGER KING, checked ... DUNKIN DONUT, bila nak mai Penang nih???


10 comments:

  1. hahaha...
    mash, who needs dunkin donut when u already have j co?? hehe :)
    aku pon tak p lg, not a big fan of bk tp fave aku is burger dia yg ada blackpepper tu (xingt nama)

    ReplyDelete
  2. Tu diaaaaaaaa ramainya orang! Burger King kat Alamanda haram tak laku kosong memanjang.

    ReplyDelete
  3. intan ~ jco ok gak.. tapi ada satu kat dunkin donut is my fav... boston cream.. takde kat jco.. huhu.. so terpaksa mendambakan dunkin donut juga... aku suka yg blackpepper whopper itu juga.. hehe

    reena ~ hahaha.. tau takpe.. ini org2 penang yg lepas geram sbb slalu nak makan kena pi paling dekat pun ipoh... :p

    kak ayu ~ haaa... pi2.. bukan jauh sangat dah pun kan... hehe

    ReplyDelete
  4. Tu yg FadziL tak mau pi..sbb malaih berebut and beratoq..hahaha..

    Duk insist sgt2 dah nak pi nii..tp masih bole sabaq lagi..heheh..tak lari ke mana BK tuh dikejar..kekekeke.e.

    ReplyDelete
  5. hahaha... boleh jer nak pi.. tapi set the mind aaa.. akan kena beratur dan be patient..

    ReplyDelete
  6. wahhh dah pi! salute lah. i tak sanggup youuuu! last couple of weeks dari umah mak, tengah2 pagi buta 1.30 pagi gi beli roti canai kat kedai dekat2 situ, then pi jenguk la BK punya lokasi. imagine pagi2 buta tu pekerja dia tak abeh lagi dok mengemas. haha. kesian.

    tapi rasa tak lama sangat lah kan...nanti2 orang naik boring lah jugak kan. macam kat KL, lengang ja. haaa time tu baru kita serbu! haha

    p/s : mash, air dia dah tak free flow eh?

    ReplyDelete
  7. tak lama dah kuranglah tu.. tak pun tunggu dia bukak lagi 2-3 cawangan.. hahaha.. mesti dah slow...

    tatau aaa free flow ker tak.. tak kuase nak duk lepak lelama... ada org duk eyeing kitorang punya meja plak.. wahahaha

    ReplyDelete
  8. org len sume ckp psl BK, aku nk ckp psl baju encik pejoi. salu ek die pkai bju hard rock. samela cam encik zul aku. hukkk.. wendu2 wendu2.. meghoyan kt blog ko skali skale kay :p

    ReplyDelete
  9. hahahahaha.. lissa.. ko buat aku gelak pepagi buta nih tau tak... encik pejoi mmg suka baju hitam generally... baju hard rock ada 3.. aku dah kabo nanti org ingat dia tak salin baju.. kakakaka... masa pi mana ntah (Bali kot tak salah..) mmg dia bawak baju HR tu jer.. mmg aku sendiri konpius dia salin baju ke tak nih.. haahahaha.. adeh laaa..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails