EESYA

AARIZ

Wednesday, October 13, 2010

Kebijaksanaan pun ada harganya...

Itu budak yang terlebih pandai buat apa pun tak tau kat hp HTC mama dia... Hp HTC tu pakai no Celcom yg Family 5+1 tu.. Memang bulan2 bil tak pernah lebih RM20.. Sebab buat call kat family member jer.. Tetiba semalam dapat SMS dari Celcom kata bil dah exceed limit... Dan beberapa jam lepas tu, no itu sudah kena barred...

HTC tu hadiah besday dari Encik Pejoi.. Memang jarang guna sbb aku rasa kompleks sangat.. Tak kena dengan jiwa aku yg sentimental dan tulus mulus nih.. Hahahaha.. So sebab tu buat jadik 2nd hp.. Buat tepon adik beradik.. Tatau laa time bila si budak Eesya sudah on 3G kat hp tu... Dia dah laaa dah pandai locked dgn unlocked sendiri semua hp.. Kecuali yg ada no pin.. Nak kena buh no pin gak aaa nampak gayanya kat HTC nih..

Bila pi Celcom Centre, officer tu cakap better buat payment dulu skek.. Untuk reduce amount dari limit tu.. Pastu dia activate kan balik.. Pastu nanti dah dapat bil, pi balik centre dia, dia akan buat adjustment.. Mujur aaa efficient gak service kat Celcom Centre tu.. Sejuk skek hati...

Pastu dah settle, masuk kete, call laa Encik Pejoi.. Ngadu domba kat dia keje si Eesya.. Boleh plak dia gelak2 pastu cakap "Takpe ler.. Anggap jer ler cam kasik souvenir kat Eesya tu.." Helllooooooooo??? Souvenir??? Souvenirrrr??? Kalau nak kasik souvenir, lagi bagus mama pergi Toys R Us beli sandpit ke... Baby Alive ke kat Eesya tau.. Hahahaha


Mission yang belum tercapai - pic ToysRUs



Ini kalau dah takde benda sangat nak kasik kat Eesya.. Hahaha - pic ToysRUs..

Lebih bagus laaa kan dari kasik dia on 3G pastu ntah hapa data transfer pun tak disedari... Huhu.. Disebabkan kejadian ini jugak, barulah mama download dan baca user manual untuk HTC Touch 2 tu.. Wahahaha... Dah icon2 dia pun mama tak paham mende.. Terpaksa laa ulangkaji plak... Kakakaka.. Dah dekat setahun baru nak baca user manual.. Pemalas tul.. Hahaha

Mama punya laaa pedo (ni perkataan Penang kot) takut bil Maxis yg over limit sebab baru tukar pakai iPhone tu... Tetiba yg bil Celcom plak boleh exceed limit.. Memang laaa "Manusia hanya merancang.. Tuhan yang menentukan...." :p



2 comments:

  1. hahahahahahaaaa~bagus betol budak eesya nih....wat password...jgn bg dia lpas...hehe

    ReplyDelete
  2. skrg dah ok... semua hp ada password.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails