EESYA

AARIZ

Sunday, October 3, 2010

Cerita Open House Kami 2010..

Alhamdulillah.. Agenda weekend lepas dah berjaya dilangsungkan.. Kitorang buat open house kecil2an tapi pinjam umah maktok.. Sebab umah kitorang yg atas awan tu tak muat nak masuk ramai2..

Menu ada yg masak.. Ada yg tempah..

Yang masak :

1) Ketupat Pulut
2) Rendang Ayam
3) Daging Congo
4) Makaroni Sup (untuk budak2)
4) Puding Laici

Yang tempah:

1) Bihun goreng
2) Cream Puff (Zanaz)
3) Brownies Cheesecake (Zanaz)
4) Keow Teow Kerang (Abg Hasim.. Special punya ok.. Hahaha)
5) Lontong (request kat tokei dia mai masak kat umah sbb nak belajar.. lenkali boleh buat sendiri)

Antara gambar menu yang teringat nak amik gambar :


Keow Teow Kerang


Lontong

Cream puff

Lelain semua tak teringat nak amik gambar... Tatau laaa rasa apa... Tapi yang sahih dan fakta, menu yang paling laku adalah Makaroni Sup maktok.. Hahaha.. Maybe sebab ramai kanak-kanak... Makaroni Sup tu sebenarnya menu tetap Eesya.. Seminggu ada laaa 2 kali maktok nanti masak untuk dia.. Sebab dia tak suka makan nasik.. So kitorang pikir, baik buat banyak skek sbb nanti rakan-rakan sebaya Eesya boleh gak makan... Rupanya betul.. Siap ada mak pak yang happy sangat sbb sebelum tu pi open house lain anak diorang takde benda yg boleh makan.. Sebab pedas2 belaka katanya.. So kire ok laaa.. Alhamdulillah...

Ni pulak beberapa gambar semasa kejadian:


Budak Eesya yang sudah tidak keruan sbb ramai sangat friends and babies.. Comot momot..

Kawan-kawan Encik Pejoi dari Kulim..


Yang makan dan main di luar sebab melayan anak-anak..


Sambil main, sambil makan..


Ni posing pasangan bahagia.. Hahaha


Kak Tini and Husband


Kak Nora dan Irdina yang sangat sweet..


Ervina dan Kema yang suka melayan si Eesya..


Kak Asnah dan Kak Zaiyana..


Bloggers mummies and their famous sons.. Hehe.. Drama Mama and Mummy Danish Wafiq..


My favourite handsome boy... Cam anak orang putih kan? Hehe.. Ni anak Kak Nurra..

Banyak lagi gambar yang datang... Tak terupload semuanya... Sorry jugak kalau ada yang datang tapi kami tak sempat amik gambar... Tak menang tangan sampai last2 kamera letak kat mana pun tatau... Masa awal2 dgn last2 jer amik gambar.. Tetengah tu carik kamera.. Hahaha


Ni pulak lepas kejadian.. Hahaha


Eesya yg sangap sbb friends yang ramai2 tetiba semua dah takde.. Main laa sorang2..

Pas dah kemas semua Isyak tu, ayah ajak orang surau pulak.. Memang ramai laa.. Tatau laaa makanan cukup ke tak.. Tapi kire apa yang ada ler yer... Sebabnya hari tu banyak giler kenduri.. Kat kawasan belakang rumah pun ada.. Sampai ada yang nak dtg open house umah kitorang, dah lajak pegi kenduri tu.. Mujur aaa tak makan lagi.. Hehehe..

Terima kasih bebanyak kat semua yang datang.. Sorry kalau terkurang apa-apa.. Kot menu tak sedap ke.. Kami budak baru belajar.. :p

Terima kasih banyak gak kat Encik Pejoi sbb banyak menolong.. Tolong sponsor.. Tolong buat ketupat laa.. Tolong angkat barang sana sini.. Tolong sapu sampah, mop lantai, kemas toys.. Tolong jadi tukang jaga parking.. Hahaha.. Tolong macam2 laaa.. Yang tak tersenarai di sini..

Paling JUTAAN TERIMA KASIH, kat MAKTOK EESYA... Dalam tak nak nyusahkan mak, tu yg banyak benda order tu, tapi nampak mak cam penat juga.. Masak rendang, kemas rumah, masak2, kire benda2 yg aku tak sempat cover, semua mak yg cover.. Thank You MAKTOK.. I LOVE YOU LAh... Muahhhh.. Muahhh.. Nanti bleh pinjam umah lagi yer.. Hahahaha

Pada yang tidak terjemput, mintak maaf bebanyak yer.. Ada yang tertinggal.. Ada yang terlupa.. Ada yang dah tau jauh, kalau jemput kang menyusahkan jer.. Ada macam2 laa.. Minta maaf bebanyak.. Insya Allah ada rezeki, kami jemput lagi..



8 comments:

  1. Daging Congo tu kaler hitam.. Haha.. Buat cicah ketupat.. Tapi lupa amik gambar.. Nak rasa tahun depan mai raya umah aku.. Tetiap tahun menu wajib.. :p

    ReplyDelete
  2. mash x jemput aku pon..:(
    adoi terlioqnya...dh la puasa harini !!!
    cheese brownies mcm kenai ja heehe...

    ReplyDelete
  3. julie ~ haaaa... apsal tak mai? haha

    intan ~ sbb aku tau hang pi spore.. cesss.. lagi mau salahkan aku.. hahaha

    ReplyDelete
  4. sori x g..sbb ibu mertua ku ade masak katering knduri kawen..so en sidek pong bz la...
    lenkali gtau ape yg ko masak k..yg tu kompem aku mkn dulu...kuikui.

    oh ye..aku pon leh ajar ko masak lontong la..terutama masalodeh kuahnya....tp x pnh masak kat cini sbb en sidek x mkn..huhu

    ReplyDelete
  5. tahun depan nk dtg open houselah bole?hihi..self invite

    ReplyDelete
  6. mamadidil ~ its ok... lenkali ada rezeki kami jemput lagi...

    neeza ~ hahaha.. insya Allah kalau takde aral melintang (read as: tak pregnant, takde anak kecik, sihat semuanya) kami buat lagi.. silalah datang.. tak yah tunggu open house kalau dtg penang pun datang laa jugak.. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails